عضو هیات علمی مركز درمان ناباروری ابن سینا:

برچسب دخترزا یا پسرزا بودن به یك زوج، توجیه علمی ندارد

برچسب دخترزا یا پسرزا بودن به یك زوج، توجیه علمی ندارد

دكتر ایزی: عضو هیات علمی پژوهشگاه و تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا اظهار داشت: برچسب «دخترزا» یا «پسرزا» بودن به یك زن، مرد یا یك زوج از نظر علمی و اصولی، نادرست است و توجیه علمی ندارد چونكه برمبنای آمار و احتمالات، تولد فرزندان یك خانواده از یك جنسیت، كاملاً تصادفی است.


به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از پژوهشگاه تكنولوژی های جدید علوم زیستی جهاددانشگاهی ابن سینا، دكتر «مریم رفعتی» درباب تعیین جنسیت فرزندان در یك حاملگی طبیعی، اظهار داشت: در انسان ها، نوع كروموزوم ها تعیین كننده جنسیت هستند؛ هر سلول انسان 46 كروموزوم دارد كه از این میان 44 سلول، غیر جنسی هستند و هیچ نقشی در تعیین جنسیت ندارند.
«كروموزوم های جنسی انسان یعنی X و Y تعیین كننده جنسیت انسانها هستند كه اگر هر دو كروموزوم یك سلول X باشد دختر و اگر XY باشد، جنسیت پسر است.»
وی درباره هدف از به كارگیری تكنیك های مختلف برای تشخیص جنسیت پیش از لانه گزینی گفت: با این كار نه تنها تعیین جنسیت بلكه می خواهیم جنسیت را باز در كنار سلامت جنین بررسی نماییم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه و تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا به خانواده ها سفارش كرد كه سوژه تعیین جنسیت را به همراه سلامت جنین مد نظر داشته باشند.
رفعتی درباب میزان موفقیت روش های ژنتیكی تعیین جنسیت، تشریح كرد: ما با در دسترس قرار گرفتن تكنیك های ژنومیك، همچون تكنیك NGS یا نسل جدید تعیین توالی، می توانیم همه كروموزوم ها را در یك نوبت آزمایش نماییم كه این فرصت برای ما فراهم میگردد كه نه تنها كروموزوم X و Y بلكه سایر كروموزوم ها را باز تست نماییم.
وی افزود: با استفاده از روش های ژنتیكی تعیین جنسیت، درصد عمده ای از جنین هایی كه مشكل كروموزومی دارند، حذف می شوند و تا دو برابر، احتمال موفقیت افزایش می یابد.

** تغییر جنسیت جنین با تغذیه باوری نادرست است
دكتر «محمدرضا صادقی» جنین شناس و رییس پژوهشگاه و مركز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا باز در این باره گفت: اگر به جامعه نگاه نماییم شاهد آن خواهیم بود كه میزان اختلاف جمعیت دختر و پسر كمتر از یك درصد بوده و این به این معنا است كه در نظام هستی این تعادل وجود دارد.
به گفته وی، نمایش خدمات تعیین جنسیت گاهی امكان دارد از بروز مشكلات بعدی در بین زوجین، همچون فرزندانی با نقایص ژنتیكی وابسته به جنس جلوگیری كند.
صادقی درباب امكان تغییر جنسیت در طول حاملگی اظهار داشت: بلافاصله سپس لقاح پس از آنكه یك اسپرم موجب باروری تخمك شده و جنین باز تشكیل می شود، جنسیت جنین تعیین شده و دیگر امكان تغییر جنسیت وجود ندارد. به همین علت آنچه گفته میگردد با تغییر سبك تغذیه و زندگی می توان جنسیت جنین را تغییر داد، باوری غلط و نادرست است.
رییس پژوهشگاه و مركز درمان ناباروری ابن سینا، درباب چگونگی تشخیص جنسیت جنین در این مركز اشاره كرد: حالا امكان تشخیص جنسیت جنین از راه بررسی و نمونه برداری خون مادر و بررسی DNA جنین، بلافاصله سپس تشكیل جفت وجود دارد. به عبارت دیگر، چندین ماه پیش از تشخیص جنسیت از راه سونوگرافی، جنسیت قابل تشخیص می باشد.
وی اشاره كرد: به رغم وجود امكانات و نمایش خدمت انتخاب جنسیت جنین در مركز درمان ناباروری ابن سینا، تلاش تیم درمان در آغازین برخورد با زوجین و تشریح مسیر پیش رو برای آنان این هست كه زوجین را از انجام این عمل منع كرده و بدین وسیله اجازه دهیم طبیعت و نظام خلقت كار خودرا بدون هیچگونه دستكاری انجام دهد.
علمی*1201*9294*2025


1397/09/23
17:46:26
5.0 / 5
4495
تگهای خبر: خدمات , درمان , سلامت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی