عامل اپیدمی اسهال در كردستان اعلام گردید

عامل اپیدمی اسهال در كردستان اعلام گردید

دكتر ایزی: سرپرست روابط عمومی و مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت به دنبال بروز اپیدمی اسهال و استفراغ در بخش هایی از استان كردستان همچون قروه و سریش، اظهار داشت: به دنبال بروز این اپیدمی، شایعاتی در خصوص ارتباط موضوع به بیوتروریسم، گوشت های یخ زده و یا آلودگی منابع آب انتشار یافته است كه جملگی بی پایه بوده و مشخصا آلودگی آب و آلودگی گوشت، منتفی شده و در آزمایشات بعمل آمده بیماری ویروسی «نورواك» گزارش شده است.


دكتر كیانوش جهانپور در این باره در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: نوروویروس عامل این بیماری مسری گوارشی است كه سالانه حداقل ۶۸۵ میلیون نفر را در سراسر دنیا آلوده می كند. این ویروس در ابتدا ویروس نورواك ( Norwalk Virus) به نام شهری كه نخستین بار این ویروس در سال ۱۹۷۲ در آن شیوع پیدا كرد اشتهار یافت و می تواند سبب التهاب معده، روده یا هر دو شده كه نوعی گاستروانتریت حاد برشمرده می شود.
وی اضافه كرد: اسهال، استفراغ، درد معده، تب، سردرد و بدن درد از علائم مبتلاشدن به نوروویروس است و عموما ۱۲-۴۸ ساعت پس از مبتلاشدن به این ویروس علائم بیماری تظاهر پیدا می كند و اغلب ۱تا۳ روز بعد علائم بهبود می یابد. قابل ذكر است اسهال و استفراغ سبب كم آبی در بیمار می شود. كم آبی در كودكان، افراد مسن و افراد مبتلا به سایر بیماری های زمینه ای البته خطرناك می باشد.
جهانپور افزود: نوروویروس به شدت مسری است و در فضاهای پر ازدحام و بسته مثل مهدكودك ها، خانه های سالمندان، مدارس و پادگان ها و آسایشگاه ها و... به سرعت توسعه می یابد. افراد در طول زندگی خود در معرض چندین بار مبتلاشدن به نورو ویروس هستند؛ چونكه ایمنی حاصل از مبتلاشدن به این ویروس مادام العمر نیست و تیپ های مختلفی از این ویروس وجود دارد كه مبتلاشدن به یك نوع از این ویروس امكان دارد فرد را در مقابل تیپ های دیگر همین ویروس ایمن نكند.
وی اصرار كرد كه این ویروس در زمان ابتلای فرد به بیماری، در ایام اول پس از بهبود علائم بیماری قابلیت انتقال به دیگری را دارد. نوروویروس حتی پیش از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد مبتلا وجود دارد و می تواند تا ۲ هفته پس از بهبود علائم باز هم در مدفوع باقی بماند.
جهانپور همین طور اظهار داشت: بیماری بوسیله خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به نوروویروس، لمس سطوح یا اشیا آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان، تماس با فرد بیمار(مراقبت از بیمار، استفاده از غذای مشترك و یا استفاده از ظروفی كه شخص بیمار از آن بهره برده است) و عدم رعایت بهداشت فردی باز همچون راه های انتقال بیماری است.
سرپرست روابط عمومی و مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درانتها اشاره كرد: مواردی از اپیدمی این ویروس در سال های گذشته باز در كشور گزارش شده و با تلاش همكاران ما در نظام سلامت این بیماری هم اكنون در استان كردستان در شرایط تحت كنترل است.



1397/12/25
12:10:40
5.0 / 5
4310
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی