از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت خودداری كنید

از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت خودداری كنید

دكتر ایزی: مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی طی اطلاعیه ای با عنوان جلوگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، در زمینه مصرف قارچ های خود رو در طبیعت آگهی داد.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، در ابتدای این اطلاعیه آمده" با عنایت به گزارش های مسمومیت ناشی از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت در سال های گذشته، یكی از انواع قارچ های عامل مسمومیت در كشور از جنس و گونه «Amanita virosa »می باشد كه تا حدودی به قارچ های خوراكی شباهت داشته و حتی می تواند در كنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد."
همین طور این اطلاعیه، به بیان نكات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های خود رو و سمی به شرح ذیل پرداخته است:
۱. از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت، به ویژه قارچ هایی كه در كنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشك شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی كه به صورت فله ای با منشأ نامشخص عرضه می شوند، خودداری كنید. تنها قارچ هایی را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشكی می باشند، مصرف نمایید.
۲. شناسایی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها برمبنای خصوصیات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امكان پذیر است. بدین سبب به سفارش های بعضی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ به هیچوجه توجه نكنید.
۳. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
۴. بعضی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
۵. هیچ گاه قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نكنید.
۶. بعضی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن و یا بخار پز كردن قادر به تخریب كامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.
۷. در صورت بروز علائم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تأخیری (۱۲-۴ ساعت سپس مصرف خوراكی قارچ)، هر چه سریع تر بیمار را به مركز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل كنید. در مواردی كه علائم گوارشی بصورت تأخیری (با فاصله بیشتر از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد كبدی و مرگ برخی از هموطنانمان در سال های گذشته باز همین مسئله بوده است.
۸. انتقال سریع بیمار مسموم به یك مركز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امكان درمان موفقیت آمیز را بیشتر می كند و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بدین سبب با مشاهده علائم و نشانه های بالینی اولیه خصوصاً از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراكی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.
۹. در صورت امكان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و نمایش به كادر پزشكی، به همراه داشته باشید.



1398/01/16
16:13:00
5.0 / 5
75
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی