توسط هلال احمر انجام می شود؛

سنجش و آموزش بهداشت آب و موادغذایی در راه پیاده روی زوار حسینی

سنجش و آموزش بهداشت آب و موادغذایی در راه پیاده روی زوار حسینی

به گزارش دكتر ایزی مدیر درمانگاه حیدریه اظهار داشت: سنجش و آموزش بهداشت آب و مواد غذایی در راه حركت زوار در اربعین حسینی توسط عوامل بهداشتی جمعیت هلال احمر انجام می شود.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، با عنایت به افزایش تعداد زوار پیاده و استفاده آنها از آب و مواد غذایی موجود در موكب های مسیر نجف به كربلا، آموزش و كنترل عوامل محیطی موثر بر سلامت، می تواند منجر به حفظ سلامت زوار شود.
محمد علی علاءالدینی، مدیر درمانگاه هلال احمر ایران در بیمارستان حیدریه اظهار داشت: با همكاری كارشناسان بهداشت دانشگاه علوم پزشكی داوطلب جمعیت هلال احمر روزانه و در راه پیاده روی زوار در عمودها و موكب های اطراف درمانگاه، سه بخش مهم شامل سنجش میزان كلر و گندزدایی آب های آشامیدنی، سنجش میزان حرارت مواد غذایی طبخ شده و روغن پخت و پز مصرفی همراه آموزش بهداشت به عزاداران و زوار حسینی در راه حركت انجام می شود.
وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه آلودگی آب امكان دارد سبب شیوع بیماری وبا شود، كنترل آب آشامیدنی ضروری می باشد. درباب كلرسنجی، روزانه با استفاده از كیت كلرسنجی، كلر باقیمانده در آب های شرب اندازه گیری و در صورت صفر بودن آن، برای گندزدایی به ازای هر ۵۰۰ لیتر مخزن آب یك عدد قرص كلر استفاده و این عمل موجب گندزدایی آب آشامیدنی می شود. همین طور سفارش می شود زوار حتی الامكان از آب بسته بندی بهداشتی كه به صورت رایگان در راه حركت وجود دارد، استفاده كنند.
علاء الدینی اشاره كرد: اقدام دیگر كارشناسان بهداشتی این درمانگاه در راه حركت زوار، سنجش حرارت روغن پخت و پز و مواد غذایی طبخ شده در موكب ها و عمود ها است. در بیشتر موكب ها غذاها با حرارت بالایی طبخ می شود و این عمل سبب سوختن روغن و بالا رفتن میزان پروكسید آن می شود. در این زمینه با دستگاه TPM حرارت روغن اندازه گیری می شود.
همچنین با استفاده از دماسنج لیزری_نفوذی دمای مواد غذایی گرم و سرد و یخچال های نگهداری مواد غذایی اندازه گیری و كنترل می شود. دمای غذاهای طبخ شده باید بالاتر از ۶۳ درجه سانتیگراد باشد در غیر اینصورت امكان ورود عوامل بیماری زا و مسمومیت زا به مواد غذایی افزایش می یابد؛ این مهم ضمن آموزش به موكب ها، سنجش می شود و زوار غذایی را مصرف كنند كه كمی داغ باشد. كارشناسان بهداشت به موكب داران سفارش می كنند كه حتی المقدور از ظروف یك بار مصرف كاغذی و سلولوزی و آلومینیومی برای توزیع غذا استفاده كنند و در صورت استفاده از سایر ظروف شستشوی آنها بدرستی صورت گیرد.
وی اظهار داشت: آموزش، مهمترین و اثرگذارترین بخش است؛ كارشناسان بهداشتی درمانگاه حیدریه هلال احمر ایران در راه حركت زوار قرار گرفته و به گروه های چند نفره از زائران رعایت نكات بهداشت فردی را متذكر می شوند. همچون این آموزش ها شست و شوی مكرر دست ها و استفاده از ماسك است. همین طور زائرانی كه شب ها در چادرها می خوابند لبه چادر را به منظور تهویه هوا باز بگذارند.


منبع:

1398/07/20
19:32:45
5.0 / 5
4287
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی