در گفت وگو با مهر مطرح شد؛

سكته مغزی قابل درمان است

سكته مغزی قابل درمان است

دكتر ایزی: رئیس انجمن سكته مغزی ایران با اشاره به علایم بروز سكته مغزی اظهار داشت: سكته مغزی در سه ساعت ابتدایی قابل درمان است و افراد باید از هرگونه اقدامی برای درمان اجتناب كنند.


خبرگزاری مهر؛ گروه سلامت: سكته های مغزی در مواقعی كه گردش خون به مغز متوقف شود و یا كاهش پیداكند رخ می دهد. در صورت وقوع سكته های مغزی، مغز اكسیژن و مواد مغذی كافی دریافت نمی كند و سلول های مغزی آغاز به مردن می كنند. دراین مواقع می توان گفت سكته مغزی موردی اورژانسی است و نیازمند اقدامات فوری درمانی است. دكتر بابك زمانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران و رئیس انجمن سكته مغزی درباب سكته مغزی به خبرنگار مهر اظهار داشت: متاسفانه سكته مغزی دومین علت مرگ و میر در ایران و پنجمین علت در دنیا است؛ این بدان مدلول است كه سكته مغزی قابل درمان است و تنها نیازمند امكانات كافی است. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباب علایم سكته مغزی گفت: همچون علایم ابتدایی سكته مغزی بطور خلاصه می توان به اختلال تكلم، كج شدن صورت و ضعف بازو اشاره نمود. ایشان سپس بیان كرد: سكته مغزی موردی حاد است كه نیازمند دخالت اورژانس می باشد و فرد بیمار حتما باید به وسیله آمبولانس های شهری به مراكز درمانی كه توسط پزشك اورژانس تشخیص داده می شود به نزدیك ترین بیمارستان برای انجام اقدامات درمانی منتقل شود. زمانی اشاره كرد: در سكته مغزی به سبب اینكه مغز گرفتار لطمه می شود و در هر لحظه احتمال آزار بیشتری به سلول های مغزی وجود دارد، پس این اورژانس وآمبولانس هستند كه می دانند چه بیمارستانی برای درمان مناسب است؛ گفتنی است افراد در برخورد با این موارد باید از هر گونه دخالت در امور پزشكی خودداری كرده و با پزشكان اورژانس نهایت همكاری را به عمل آَورند.
سكته مغزی تا سه ساعت قابل درمان است
رئیس انجمن سكته مغزی ایران درباب سكته مغزی حاد نیز چنین بیان می كند: سكته مغزی حاد به مدلول آن است كه فرد مبتلا به اختلال تكلم، ضعف بازو و كج شدن صورت شده است؛ گفتنی است كه زمان در درمان سكته مغزی بسیار مهمست و باید گفت سكته مغزی تا ۳ ساعت قابل درمان است. زمانی با تاكید بر اینكه اینكه افراد در مواجهه با سكته مغزی از انجام هر گونه اقدامی خودداری كرده اظهار داشت: افراد همواره باید به این نكته توجه نمایند كه در مواجهه با سكته مغزی، اقداماتی مثل گرفتن فشار خون واستفاده از زالو در درمان تزریق سكته مغزی تاثیری ندارد و حتی با خطر مواجهه است و فقط با ۱۱۵ تماس گرفته و نهایت همكاری را با تكنسین اورژانس انجام دهند. ایشان سپس با اشاره به اینكه متوسط رسیدگی آمبولانس در شهر تهران ۱۴.۵ دقیقه است عنوان كرد: درمان سكته مغزی تا سه ساعت امكان پذیر است و انجمن سكته مغزی در صدد كاهش زمان رسیدگی آمبولانس ها تا زمان تزریق نخستین دارو است.لزوم برنامه ریزی برای درمان مناسب
رئیس انجمن سكته مغزی ایران بیان كرد: در كشور ما به سبب اشكالات فرهنگی و سبك زندگی نامناسب متاسفانه برای این مسائل مهم هزینه ای نمی گردد این در حالیست كه برای خیلی از موراد مثل جراحی های زیبایی دولت، رسانه ها و مردم هزینه های بالایی می كنند و بنا بر این نیازمند برنامه ریزی در زمینه درمان مناسب و اطلاع رسانی به مردم هستیم. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران درباب آمار مبتلاشدن به سكته مغزی نیز اظهار داشت: متاسفانه به سبب برنامه ریزی های نادرست تنها آماری كه از این مهم دردسترس است مربوط به سال ها قبل است كه در یك جامعه آماری صد هزار نفری ۱۵۰ مورد بوده است و بقیه آمارها ترجمه ثبت بیماری در كشورهای اروپایی و تبدیل آن به جمعیت ایران است.


منبع:

1398/08/08
15:09:22
5.0 / 5
4402
تگهای خبر: بیماری , پزشك , جراحی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی