پیشنهاد یك جامعه شناس به طلاب داوطلب كمك به سالمندان غربی

پیشنهاد یك جامعه شناس به طلاب داوطلب كمك به سالمندان غربی

به گزارش دكتر ایزی به دنبال انتشار خبر اعلام آمادگی طلبه های جوان برای اعزام به آمریكا و اروپا به منظور مراقبت از سالمندان مبتلا به ویروس كرونا، یك جامعه شناس پیشنهادی خطاب به آنان و دیگر طلبه ها بیان نمود.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، اخیراً به دنبال شیوع كرونا در برخی از كشورهای اروپایی و ایالات متحده آمریكا، از جانب گروهی از طلبه های جوان خطاب به نهادهایی چون وزارت خارجه، اعلام گردید كه برای اعزام و پرستاری از سالمندان مبتلا به كرونا در این كشورها آمادگی دارند.
در واقع هفته پیش بود كه از جانب «خانه طلاب جوان» در نامه ای به محمدجواد ظریف ـ وزیر امور خارجه كشورمان ـ درخواست شد كه شرایط اعزام طلاب جهادی برای همراهی و كمك به بهبود بیماران سالمند یا دعوت از این بیماران جهت مداوا در داخل كشور یا هر نوع اقدامی برای كمك به آنها، فراهم گردد.
در این نامه اشاره شده بود كه «با توجه به عدم رسیدگی مناسب به سالمندان و نیازمندان مبتلا به كرونا در آمریكا و برخی كشورهای اروپایی به حكم وظیفه انسانی بر خود لازم می دانیم كه برای یاری این دسته از بیماران اقدام نماییم.»
به دنبال این درخواست، مجید ابهری ـ جامعه شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی ـ پیشنهادی بیان نمود. او با این مقدمه كه با عنایت به نیت خالصانه و صادقانه این جوانان، تذكر یك نكته دلسوزانه برای فرزندانم ضروریست تا شاید سنگ بنای یك حركت خداپسندانه و مفید گذاشته شود، در یادداشتی كه در اختیار ایسنا قرار گرفته، آورده است:
«آسایشگاه كهریزك بعنوان یك نهاد مردمی با سابقه بالای ۵۰ سال، خدمتگزار سالمندان و معلولین است و هم اكنون با ورود كرونا به این مركز، جان این عزیزان در معرض خطر قطعی قرار گرفته است. معلولینی كه حتی قادر به برداشتن یك قاشق یا خاراندن سر خود نیستند، گرفتار این بیماری كشنده شده اند.»

این استاد دانشگاه ضمن تشریح وضعیت كهریزك بیان می كند: «پدریاران و مادریاران اكثرا پس از ۱۸ تا ۲۰ ساعت كار طاقت فرسا به زمین می افتند. درصد قابل توجهی از مددجویان، نیازمند پوشك به دفعات مختلف در روز هستند. درصدی از این عزیزان گرفتار زخم بستر شده كه احتیاج به پرستاری و كمك را مزید بر علت می كند. بیشتر این مددجویان نیاز دارند تا كسی به آنها غذا بدهد چون خود به تنهایی قادر به خوردن و آشامیدن نیستند.»
این رفتارشناس همینطور با اشاره به این نكته حدود ۹۰ درصد از مدجویان هیچ ملاقات كننده ای ندارند؛ تاكید دارد كه تنهایی و عزلت بر افسردگی و انزوای مددجویان افزوده است. از جانب دیگر تعداد قابل توجهی از ساكنان كهریزك گرفتار آلزایمر هستند و از پرستاران با گان (لباس مخصوص پرستاران) و ظاهر ویژه آنها، به شدت می ترسند كه طبیعتاً همین موضوع، شرایط پرستاری را سخت تر می كند.
همینطور لباس های گرم و سنگین پرستاران سبب خستگی مضاعف آنها می شود. افزون بر اینها تابحال برخی از پرستاران كهریزك هم به ویروس كرونا مبتلا شده اند. روی هم رفته، غربت و مظلومیت ساكنان كهریزك نیاز شدید آنها را برای یاری و دلسوزی نشان داده است.
ابهری با اشاره به اینكه اینها تنها گوشه ای از اوضاع مددجویان كهریزك است، درخواست خویش را چنین مطرح كرد: «از طلاب مخلص و ایثارگر خواهش می كنم، همت علوی خویش را صرف عزیزان هموطن ساكن در كهریزك كنند. همینطور علاوه بر طلاب جهادی، بهتر است، همه هموطنان، شامل زن و مرد و پیر و جوان به یاد این فراموش شدگان باشند و برای پرستاری از آنها، هر اقدامی كه در توان دارند؛ انجام دهند.»



1399/01/12
21:16:56
5.0 / 5
3657
تگهای خبر: آلزایمر , بیماری , دانشگاه , ویروس
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی