در گزارش دكتر ایزی اعلام شد

مانع جدید برای بازگشایی كسب و كارها

مانع جدید برای بازگشایی كسب و كارها

به گزارش دكتر ایزی فعالیت واحدهای كم ریسك اقتصادی در حالی از ۳۰ فروردین در تهران آغاز خواهد شد كه خیلی از كارفرمایان مكلف به ارائه تعهدی شده اند كه عملا آنها را از بازگشایی كسب وكارهایشان باز می دارد.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، از زمان انتشار كرونا تا به حال، خیلی از كسب و كارها تعطیل شده و یا فعالیت آنها از رونق بسیار كمی برخوردار شده است. از آغاز شیوع كرونا، یا دولت آنها را مكلف كرده تا كركره مغازه هایشان را پایین بكشند یا به علت كاهش تعداد مشتریان و برخی اوقات عدم رجوع مردم برای خرید یا دریافت خدمات، عملاً خودشان تصمیم به تعطیلی گرفته اند.
حال دولت اعلام نموده كه از ۳۰ فروردین ماه در تهران برخی كسب و كارهای كم ریسك می توانند وارد عرصه شده و به فعالیت بپردازند. در شهرستان ها هم كه كار از شنبه هفته جاری یعنی ۲۳ فروردین ماه شروع شده بود و كسب و كارهای كم ریسك، فعالیت خویش را بر طبق لیست و دستورالعمل هایی كه وزارت بهداشت عرضه كرده است، آغاز نموده اند.
در این میان دولت باوجود وعده های قبلی خود برای تسهیل كسب و كارهایی كه اجازه فعالیت دارند و حمایت هایی كه از آنها به عمل خواهد آورد تا بتوانند مجدد چرخ كسب و كار خویش را به حركت درآورند، خیلی از فعالان اقتصادی و صاحبان مشاغل با مشكلات گوناگونی در بازگشت به كار مواجهند. علاوه بر اینكه خیلی از آنها حالا با مشكلات بسیاری به لحاظ پرداخت اجاره بهای مغازه یا هزینه های جانبی ناشی از تأمین كالا یا حتی كارگر و تجهیزات برای تداوم كسب و كارشان مواجهند، بلكه با بروكراسی ها و پیچ و خم های اداری گسترده ای هم دست و پنجه نرم می كنند تا حتی اگر كم ریسك هم باشند، بتوانند به فعالیت برگردند.
بر اساس اعلام دولت و وزارت بهداشت، هر كسب و كاری كه مقرر است به دوران بازگشایی و فعالیت برگردد، باید به سایت طراحی شده از جانب وزارت بهداشت مراجعه نموده و در آن علاوه بر اینكه ثبت نام نموده و مشخصات فعالیت خویش را عرضه نماید، مكلف به عرضه تعهدنامه ای شده است كه صدای خیلی از صاحبان مشاغل، تولیدكنندگان و كسب و كارها را درآورده است.
در واقع، دولت در این سامانه اعلام نموده كه هر كارفرما یا صاحب كسب و كاری كه بخواهد وارد فضای كار و فعالیت شود، مكلف است كه این تعهدنامه را امضا كرده و متعهد شود تا هر یك از مشتریان، كارگران یا حتی خودش گرفتار ویروس كرونا شود، تمامی عواقب در رابطه با آنرا باید بپذیرد و آنگونه كه برخی فعالان اقتصادی در تماس با این وزارتخانه و پیگیری ها از وزارت صنعت و سایر دستگاه های ذیربط اعلام می كنند كه دیه فرد فوت شده و یا حتی عرضه خدمات درمانی به وی، به عهده كارفرما است.
همین مبحث سبب شده تا خیلی از مشاغل تولیدی و كسب و كارها عطای بازگشایی را به لقای آن ببخشند و همچنان خانه نشین باشند؛ اما دولت قطعا، دیگر تعهدی در قبال این افراد نخواهد داشت چونكه كسب و كار آنها اجازه فعالیت داشته است.
بابك عابدین، عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: دولت اعلام نموده كه صاحبان مشاغل كم ریسك و تولیدكنندگان می توانند با رعایت پروتكل های بهداشتی و ثبت نام در سامانه مربوط به وزارت بهداشت، فعالیت خویش را از ۳۰ فروردین در تهران آغاز كنند كه بر این اساس، خیلی از صاحبان مشاغل به امید بازگشت به كار و به حركت درآوردن چرخ تولید، از این مصوبه دولت استقبال كردند.
وی می افزاید: حالا كه كارفرمایان و صاحبان مشاغل به سامانه مربوطه مراجعه نموده و قصد ثبت نام دارند، با تعهدنامه ای مواجه می شوند كه بر مبنای آن، بندهای تعهدآوری را پیش روی آنها قرار می دهد كه خیلی از فعالان اقتصادی را در بازگشایی كسب و كار خود گرفتار تردد می كند.
عابدین افزود: در مرحله تكمیل ثبت نام، تعهدنامه ای پیش روی كارفرما قرار داده می شود كه بر اساس آن گفته شده در صورت عدم اجرای این دستورالعمل، هر گونه مسائل و عواقب پیش آمده برای مشتری، كارفرما و كاركنان با فردی است كه در سامانه ثبت نام كرده كه وقتی معنای این بند را جویا شدیم مشخص شد كه اگر مشتری، كارفرما یا یكی از كاركنان گرفتار بیماری كرونا شود، تمامی حق و حقوق و مسائل در رابطه با درمان آن به عهده شخصی است كه این تعهدنامه را امضا نموده است. این مورد چالش های بسیاری ایجاد نموده است.
وی اضافه كرد: ابزاری برای سنجش این وجود ندارد كه هر كسی از چه منبعی امكان دارد گرفتار ویروس كرونا شود؛ ازاین رو گنجاندن این بند در سامانه ثبت نام مشاغل، خیلی از صاحبان كسب و كار را با چالش جدی مواجه كرده است.
به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، محمدرضا مرتضوی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم در نامه ای به وزیر بهداشت، مراتب اعتراض كارفرمایان به این سامانه و پروتكل های مربوطه را اعلام نموده و گفته كه چطور كارفرمایان باید تعهدی را بدهند كه خارج از اراده آنها است.
متن كامل نامه خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران به سعید نمكی، وزیر بهداشت را منتشر كرد:
جناب آقای دكتر سعید نمكی
وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشكی
با سلام و احترام
با عنایت به اجبار ثبت نام واحدهای صنفی صنعتی در سامانه وزارت بهداشت جهت بازگشایی و شروع به فعالیت در گام دوم مبارزه با كرونا به آدرس الكترونیكی salamat. gov.ir به استحضار می رساند پیامی با مضمون «اینجانب ضمن تأیید صحت اطلاعات وارد شده متعهد می شود كه تمامی راهنمایی بهداشتی ابلاغی از جانب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی را به صورت كامل رعایت كنم و عواقب عدم اجرای آنرا بر سلامت خود، كاركنان و مشتریان اطلاع داشته و آنرا می پذیرم» بر روی صفحه نمایش ظاهر می گردد.
با توجه به شروع بالا و اپیدمیك این بیماری در كشور و دخیل بودن از عوامل مختلفی كه خارج از اراده كارفرماست، ابتلای كاركنان را نمی توان صرفاً ناشی از آلودگی و عدم رعایت مسائل بهداشتی در محیط كار دانست و سوالی كه در این راستا به اذهان خطور می كند، این است كه چرا واحدهای مذكور می بایست به تعهدی تن بدهند كه خارج از حیطه كنترل است. بنابراین خواهشمند است رسیدگی به این مهم با قید فوریت در دستور كار آن آن وزارتخانه قرار گیرد پیشاپیش از توجه جنابعالی تشكر و قدردانی به عمل می آید.
با تشكر
سید محمدرضا مرتضوی


منبع:

1399/01/27
14:55:03
5.0 / 5
2779
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی