پیشنهاد ستاد نانو برای رفع چالش كمبود اعتبارات

پیشنهاد ستاد نانو برای رفع چالش كمبود اعتبارات

به گزارش دكتر ایزی دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اعلان اینكه هم اكنون 245 شركت صنعتی دارای محصول نانو در كشور فعال می باشند، اظهار داشت: باتوجه به كاهش بودجه های این ستاد پیشنهاد می شود با در نظر گرفتن درصدی از مالیات شركت های نانو و همین طور با تصویب ساختار مناسب برای ستاد نانو، مشكل كمبود و كاهش بودجه را می توان حل كرد.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، دکتر سعید سرکار در جلسه یکصد و سی ویکم ستاد نقشه جامع علمی کشور با ارائه گزارشی از وضعیت فناوری نانو در کشور، اضافه کرد: برنامه راهبردی اول توسعه فناوری نانو که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ اجرایی شد، به آگاهی بخشی، توسعه منابع انسانی، ایجاد و توسعه زیرساخت و توسعه علم و فناوری تمرکز داشته است و تمرکز بیشتری به دانشگاه ها برای جذب نیروی انسانی متخصص صورت گرفت و برنامه راهبردی دوم این ستاد که برای دوره ۱۰ ساله از ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۴ است، بر همکاری بین المللی، توسعه صنعتی و تولید محصولات نانو، تجاری سازی و بازاریابی بین المللی، صادرات محصولات و فناوری تاکید دارد.
سرکار، بهبود کیفیت زندگی مردم و تولید ثروت بوسیله توسعه پایدار فناوری نانو را بعنوان چشم انداز و هدف این ستاد عنوان نمود و تصریح کرد: حوزه های انرژی، کشاورزی، سلامت و آب و محیط زیست از حوزه های ملی اولویت دار فناوری نانو است، ضمن آنکه برنامه های در دست اجرای ستاد نانو که در چارچوب ۱۵۰ فعالیت اجرا می شوند، همگی دارای پیوست فرهنگی و اقتصادی هستند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو باشگاه دانش آموزی نانو را از بخش های این ستاد نام برد و اشاره کرد: هم اکنون ۴۰۰ نهاد ترویجی دانش آموزی در سراسر کشور بمنظور آموزش نانو به دانش آموزان فعال می باشند که یک میلیون و ۲۰۰هزار دانش آموز آموزش دیده اند و دراین زمینه وزارت آموزش و پرورش همکاری خوبی با ستاد نانو داشته است.
وی تجهیز ۸۸ آزمایشگاه دانش آموزی نانو در سراسر کشور را بعنوان یکی از نتایج این آموزش ها عنوان نمود و اظهار داشت: همه تجهیزات این آزمایشگاه ها ساخت ایران است که همین موضوع در خودباوری دانش آموزان تأثیر بسزایی داشته است.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو درمورد همکاریهای بین المللی و صادرات خدمات و تجهیزات آموزشی نانو، اظهار نمود: تجهیز دبیرستان های بعضی از شهرهای کشور چین و همین طور برگزاری دوره آموزشی نانو برای ۲۰۰۰ دانش آموز عمانی انجام شده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۴۰هزار متخصص در ۱۵۷ دوره آموزشی ارشد و دکترا در گرایش های مختلف حوزه فناوری نانو فارغ التحصیل و یا مشغول به تحصیل هستند.
رسوخ محصولات نانویی در صنایع
سرکار با اشاره به رشد تولیدات علمی حوزه نانو با اعلان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۱ با تولید ۱۰ مقاله در حوزه نانو در رتبه ۵۷ دنیا قرار داشت و این رتبه در سال ۲۰۱۹ با تولید ۱۱هزار مقاله در رتبه چهارم پس از آمریکا، چین و هند قرار دارد، اشاره کرد: ۴هزار مقاله از این ۱۱ هزار مقاله در Q1 قرار دارد و کشورمان در رتبه هشتم است. علاوه بر آن ۳۸ درصد تولیدات علمی جهان اسلام را مقالات جمهوری اسلامی ایران به خود اختصاص داده و همین طور ۲۷۰ اختراع داشتیم که ۵۰درصد از این اختراعات مربوط به شرکت های نانو است که ثبت شده است.
وی با اعلان اینکه توسعه صنعتی و تجاری سازی در ۳ فاز نانو مواد، رسوخ در صنعت و محصولات هوشمند اجرا می شود، اظهار داشت: هم اکنون ۲۴۵ شرکت صنعتی دارای محصول نانو در کشور فعال می باشند که نمونه محصولات تولیدی آنها فیلترهای نانویی است که هم اکنون صنایع نیروگاهی، نفت و پتروشیمی، کشتی رانی و هواپیمایی از نانو فیلترهای ساخت داخل استفاده می نمایند.
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری از درآمد ۲، ۵۴۶ میلیارد تومانی از فروش محصولات، تجهیزات و خدمات نانو در سال ۹۷ آگاهی داد و اظهار داشت: طبق آمار، فروش شرکت ها در هر سال تقریباً ۲ برابر شده است.
سرکار ضمن ابراز نگرانی از کاهش بودجه ستاد نانو در سال های گذشته، پیشنهاد نمود که با در نظر گرفتن درصدی از مالیات شرکت های نانو و همین طور با تصویب ساختار مناسب برای ستاد نانو مشکل کمبود و کاهش بودجه حل شود.

محصولات کرونایی نانویی
دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو با اشاره به موضوع مقابله با ویروس کرونا اظهار داشت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا ظرفیت تولید روزانه ۱۰هزار ماسک N۹۵ را داشتیم که با کوشش های شبانه روزی پس از یک هفته به تولید روزانه ۲۵هزار ماسک N۹۵ دست یافتیم.

سرکار همین طور از تولید تست تشخیص سریع کرونا آگاهی داد و اظهار داشت: با بهره گیری از این تست ظرف ۳۰ ثانیه فرد مبتلا به ویروس کرونا تشخیص داده می شود و با پیگیری های مختلفی که با بخش علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا صورت گرفته، به زودی مجوز تولید انبوه آن صادر می شود.
صادرات محصولات کرونایی ایرانی
دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در این نشست از صادرات دستگاه تولید ماسک به کشور دانمارک آگاهی داد و اظهار داشت: فلسفه تشکیل ستادها بمنظور حل مشکلات روزمره است و ستاد نانو از زمان تشکیل تاکنون رشد جهشی بسیار خوبی داشته است.
وی با اشاره به وجود مشکلات صادرات در سال های اخیر، اضافه کرد: با این وجود صادرات کیت تشخیص کرونا صورت گرفته و همین طور برای نخستین بار دستگاه تولید ماسک به کشور دانمارک صادر گردیده است.




منبع:

1399/03/08
13:15:46
5.0 / 5
2890
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی