افزایش 8 درصدی فوت ناشی از كرونا به ازای یك واحد افزایش ذرات معلق

افزایش 8 درصدی فوت ناشی از كرونا به ازای یك واحد افزایش ذرات معلق

دكتر ایزی: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: یك واحد افزایش در میزان ذرات معلق هوا، مرگ و میر ناشی از كووید 19 را تا 8 درصد می افزاید.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا دکتر مسعود تجریشی در یک برنامه رادیویی اظهار داشت: شرایط اقتصادی کشور طوری است که ما در این دوران کرونائی قدرت انتخاب نداریم. بعنوان مثال ما برای رعایت فاصله اجتماعی باید اتوبوس های زیادی فراهم نماییم اما به سبب محدودیت ها مجبوریم از خودروی شخصی استفاده نمائیم که این کار سبب افزایش آلودگی هوا می شود.

وی وضعیت آلودگی هوا طی هفت ماه اخیر را نامطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این وضعیت یعنی ما استفاده از وسایل نقلیه عمومی را کنار گذاشته ایم که این کار بطور قطع تبعات فراوانی دارد.

تجریشی با اشاره به ارتباط مستقیم بین مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ و وجود ذرات معلق در هوا اظهار داشت: با وجود فعالیت ۵۰ درصدی ادارات اما خیابان ها همچنان مملو از خودرو های شخصی است و بزرگترین نگرانی ما هم از بابت ذرات معلق هوا و اثراتش بر سلامت انسانها در این اوضاع کرونائی است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: برمبنای مطالعات انجام شده در دانشگاه «هاروارد» آمریکا، بین غلظت ذرات معلق در هوا و مرگ و میرهای ناشی از کووید ۱۹ ارتباط مستقیمی وجود دارد بطوری که یک واحد افزایش در میزان ذرات معلق هوا، مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ را ۸ درصد می افزاید.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز اخیراً در مطالعات خود به این نتیجه رسید که میزان مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در شهرهایی که آلایندگی هوا در ضمن سه سال اخیر بیشتر بوده بالا رفته است.

تجریشی درمورد نقش شورای شهر و سازمان حفاظت محیط زیست در افزایش کیفیت هوا اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برمبنای «قانون هوای پاک» مسئول نظارت بر کیفیت سوخت، ایجاد ایستگاه های پایش هوا و ارزیابی عملکرد دستگاه ها برای اجرای قانون هوای پاک است و شورای شهر هم بعنوان دستگاه نظارتی دیگر می تواند این مساله را از شهردار مطالبه و بودجه های سالانه خودرا جهت دهی کند.

وی با اشاره به آغاز هماهنگی های سازمان حفاظت محیط زیست با وزارت کشور از یک ماه گذشته اظهار داشت: حداقل تأثیر این هماهنگی بین دستگاهی، این است که از بدتر شدن شرایط جلوگیری می کند.

تجریشی اشاره کرد: ما هم اکنون امکان اضافه کردن اتوبوس به مدار بهره برداری را نداریم اما با منابع موجود می توانیم نصب فیلتر دوده را بر اتوبوس ها الزامی و از تردد خودرو های دودزا و فاقد معاینه فنی و استفاده از گازوئیل های غیراستاندارد در نیروگاه ها و صنایع مختلف جلوگیری نماییم.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه همین طور در بخش دیگر این برنامه، وضعیت دریاچه ارومیه را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: با وجود کاهش ۲۷ درصدی میزان بارش ها نسبت به سال قبل اما سطح دریاچه مشابه سال قبل است.

وی از بهره برداری عمده پروژه های سازه ای، که از پنج سال قبل شروع شده بودند تا انتهای سال جاری خبرداد و اضافه کرد: ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب بیشتری را تا اختتام امسال وارد دریاچه ارومیه خواهیم کرد.

مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به مشارکت بالای جوامع محلی در حفاظت از دریاچه ارومیه اظهار داشت: خوشبختانه با همکاری جوامع محلی کاشت چغندر قند در منطقه «سد حسنلو» حذف و کاشت کلزا جایگزین آن شد که این کار موجب صرفه جویی ۴۴ درصدی در مصرف آب می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست تجریشی همین طور از بهره برداری از تصفیه خانه ارومیه تا یک ماه آتی خبرداد و اظهار داشت: تصفیه خانه فاضلاب تبریز نیز تا اختتام امسال به بهره برداری خواهد رسید.





منبع:

1399/08/24
23:00:27
5.0 / 5
1360
تگهای خبر: پزشك , دانشگاه , سلامت , كرونا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی