آیا چربی لبنیات باعث افزایش ریسک سکته مغزی می شود؟

آیا چربی لبنیات باعث افزایش ریسک سکته مغزی می شود؟

به گزارش دکتر ایزی خراسان رضوی نتایج این مطالعه نشان داده است که نوع چربی و نه مقدار آن با خطر سکته مغزی مرتبط می باشد. چربی های حاصل از منابع حیوانی با خطر بالاتر سکته مغزی و چربی های گیاهی با خطر کمتری مرتبط هستند.


به نقل از ان بی سی نیوز، مدت هاست که مشخص شده چربی در رژیم غذایی با خطر سکته مغزی مرتبط می باشد اما نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که عامل مهمتر نوع چربی و نه مقدار آن است.
سکته مغزی زمانی رخ می دهد که جریان خون به بخشی از مغز قطع شود و این مورد می تواند ناشی از لخته شدن خون باشد که به سکته مغزی ایسکمیک مشهور است و پارگی رگ خونی سکته هموراژیک نامیده می شود. سکته های مغزی ایسکمیک حدودا ۹۰ درصد سکته های مغزی سالانه را شامل می شود و این در شرایطی است که سکته های هموراژیک ۱۰ درصد را می سازند.
نتایج این تحقیق نشان داد که مصرف بیشتر چربی های گیاهی با کاهش خطر سکته مغزی ایسکمیک مرتبط می باشد و افرادی که بیشتر مواد غذایی گیاهی و چربی های غیراشباع (مانند روغن زیتون) را مصرف می کنند در مقایسه با افرادی که این مواد را کمتر مصرف می کنند، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک قرار می گیرند.
به نظر می آید مصرف کمتر چربی های حیوانی هم تأثیر مثبتی بر خطر مبتلا شدن به انواع سکته دارد. افرادی که بیشترین میزان چربی حیوانی (چربی گوشت قرمز و فرآوری شده) را مصرف کردند بود اما چربی لبنیات را حذف کردند، ۱۶ درصد بیشتر از افرادی که کمترین مصرف را داشتند در معرض خطر سکته بودند. از طرفی، چربی حاصل از لبنیات با خطر سکته مغزی مرتبط نبود.
محققان گفتند: این که رژیم غذایی یک فرد چقدر سالم باشد معمولاً به این مورد وابسته است که گوشت را با چه چیزی جایگزین می کند.
تریسی سورسون، متخصص تغذیه در دانشگاه بهداشت و علوم اورگن، بر اهمیت انتخاب غذاهای کامل بعنوان منابع پروتئین گیاهی مانند عدس و لوبیا به جای گزینه های فرآوری شده که معمولاً حاوی مقدار زیادی نمک، شکر و چربی های اشباع شده است تاکید دارد. البته این یافته ها به مفهوم حذف کامل گوشت از رژیم غذایی نیست.
آنان افزودند: جایگزینی یک وعده گوشت قرمز در هفته با یک گزینه گیاهی برای سلامت قلب وعروق مفید می باشد. همینطور رژیم غذایی تنها عامل خطر سکته مغزی نیست و سیگار، بیماری دیابت، افزایش وزن و میزان تحرک هم در این مورد نقش دارد اما رژیم غذایی و ورزش بر سایر عوامل خطر ازجمله چاقی، دیابت نوع دو و کلسترول هم تأثیر می گذارد. سبک زندگی همیشه پایه و اساس جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی است.
ما می توانیم با تغییر آنچه می خوریم از بسیاری بیماری ها مانند سکته جلوگیری نماییم حتی اگر از نظر ژنتیکی مستعد مبتلا شدن به بیماری های قلبی وعروقی مانند سکته باشیم، داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند خطر مبتلا شدن به آنرا به اندازه فردی که فاکتور ژنتیک ندارد، کم کند.
سکته مغزی پنجمین علت مرگ ومیر در ایالات متحده است و متخصصان تغذیه مدت هاست کوشیده اند تا دریابند رژیم غذایی چه نقشی در این حوزه دارد.
فنگلی وانگ، محقق دانشگاه هاروارد اظهار نمود: اگر همه بتوانند اصلاحات کوچکی مانند کاهش مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را در رژیم غذایی خود رعایت نمایند، نتایج آن برای سلامت عمومی بسیار زیاد خواهد بود.
این یافته ها در نشست های علمی انجمن قلب آمریکا در سال ۲۰۲۱ عرضه شد اما هنوز در یک مجله معتبر منتشر نشده است.




منبع:

1400/08/20
13:34:14
0.0 / 5
524
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دانشگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی