یك متخصص ایمونولوژی:

با باز گذاشتن جامعه، بار کرونا کم نمی گردد

با باز گذاشتن جامعه، بار کرونا کم نمی گردد

به گزارش دکتر ایزی متخصص ایمنی شناسی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران تاکید کرد که با باز گذاشتن جامعه نه تنها بار بیماری کرونا و همینطور شیوع سویه امیکرون کم نمی گردد بلکه برعکس فضا برای جهش های جدید بین انسان ها باز می شود و احتمال سرایت را هم افزایش می یابد؛ ازاین رو با مراقبت های بهداشتی میتوان از ایجاد سویه های جدیدتر و خطرناک تر جلوگیری کرد.


دکتر فرهاد سیف، متخصص ایمونولوژی در گفت و گو با ایسنا، اظهار داشت: اومیکرون دارای دو سویه است: BA.2 و BA.1 که در واقع BA.2 شکل مسری تر اومیکرون است. این سویه وابسته به اومیکرون با ۴۰ جهش از شکل اولیه خود یعنی BA.1 متمایز شده است. هم اکنون موارد ابتلای در ارتباط با BA.2 کمتر از BA.1 است اما محققین بر این باور هستند که BA.2 به زودی فرم چیره ویروس SARS-CoV-2 در جهان می شود.
این متخصص ایمونولوژی افزود: هم اکنون تا ۳۰ ژانویه BA.2 تنها ۴ درصد سکانس های تعیین شده اومیکرون را در جهان به خود اختصاص داده است؛ با این وجود BA.2 در ۵۷ کشور جهان گزارش شده است. مطالعات و بررسی های انجام شده نشان داده است شدت COVID-19 بوجود آمده توسط BA.2 برابر با BA.1 است. در ایالات متحده آمریکا CDC هنوز BA.2 را به شکل مجزا بررسی نمی کند.
او افزود: گزارش آژانس امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA) در هفته گذشته اعلام نمود گسترش BA.2 در تمام نواحی بریتانیا رو به افزایش است. مطالعات دانمارک نشان داده است موارد ابتلای خانوادگی برای BA.2 حدود ۳۹ درصد و برای BA.1 حدودا ۲۹ درصد است و این نگرانی ابتلای بیشتر به شکل خانوادگی را زیاد می کند. مطالعات دانمارک نشان داده است که BA.2 توانایی بالاتری از واریانت اولیه اومیکرون در فرار از چنگال سیستم ایمنی دارد.
به قول این متخصص ایمونولوژی، احتمال آلودگی آنهایی که دوز سوم واکسنشان را زده اند با BA.2 سه برابر بیشتر از BA.1 است. محققین هنوز نمی دانند آیا عفونت COVID-19 بوجود آمده توسط BA.1 جلوی مبتلا شدن به BA.2 را بگیرد و برخی معتقدند BA.2 را نباید یک زیر واریانت از اومیکرون محسوب کرد بلکه یک واریانت مستقل است.
او با تاکید بر این که این تصور غلط است که با باز گذاشتن جامعه، بار بیماری کم می شود، اظهار داشت: با باز گذاشتن جامعه نه تنها بار بیماری کم نمی گردد بلکه برعکس فضا را برای جهش های جدید بین انسان ها باز می نماییم و هم احتمال سرایت به حیوانات را هم افزایش می دهیم (چه حیوانات اهلی خانگی و چه حیوانات اهلی پیرامون منازل). ازاین رو با مراقبت های بهداشتی میتوان از ایجاد سویه های جدیدتر و خطرناک تر جلوگیری نمود.
سیف افزود: این نکته را هم به موارد بالا افزون کنید که به عوارض دراز مدت ناشناخته کرونا هم باید اندیشید چون که همه ابعاد آن کشف نشده است برای مثال در آخرین مطالعه ما که در نشریه Cellular & Molecular Biology Letters دو هفته پیش به چاپ رسیده است نشان دادیم که امکان دارد کرونا در ایجاد بیماری های خودایمنی مانند آلزایمر، پارکینسون، گیلن باره، مالتیپل اسکلروزیس، سکته، حتی سرطانهایی مانند گلیوبلاستوما مولتیفورما و سرطان ریه دخیل باشد.



1400/12/03
12:43:07
0.0 / 5
523
تگهای خبر: آلزایمر , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی