معاون وزارت بهداشت مطرح كرد

نقش رابطان سلامت در افزایش سواد سلامت و واکسیناسیون در دوران کرونا

نقش رابطان سلامت در افزایش سواد سلامت و واکسیناسیون در دوران کرونا

به گزارش دکتر ایزی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه دوره کرونا دوره سختی بود، به نقشه داوطلبان و رابطان سلامت در این دوران اشاره نمود و اظهار داشت: نقش رابطان سلامت در گسترش سواد سلامت و واکسیناسیون کرونا شاهد بودیم.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، دکتر حسین فرشیدی _ معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم روز جهانی داوطلب، اظهار داشت: در نظام سلامت بدون داوطلب خیلی از کارهایی که در حال انجام می باشد یا ابتر می ماند و یا با کیفیتی که می خواهیم اجرا نمی گردد. رمز اقدامات بهداشتی، مردمی بودن آن است و بدون مشارکت مردم کاری قابل انجام نیست. ما در حوزه سلامت از پیش از تولد تا بعد از مرگ با افراد هستیم. خیلی از کارهای ما برخواسته از اجتماع است.
او با تکیه بر ضرورت سلامت همگانی، خاطرنشان کرد: پس از انقلاب حرکت های منسجم مبتنی بر کارهای داوطلبانه فراوان دیدیم. اقدامات داوطلبانه در شرایط پاندمی کووید۱۹ بسیار به چشم آمد. آقای تدروس در صحبت های خود بر دو واژه داوطلب و انسجام تاکید دارند. ما هم طی سالهای کرونا این دو واژه را کنار یکدیگر به صورت مکرر لمس کردیم.
وی اضافه کرد: داوطلبان سلامت بعد از انقلاب در خیلی از اتفاقات رکن اصلی اجرای برنامه ها هستند. وقتی وژاه بهورز در هر جایی مطرح می شود ما احساس غرور می نماییم، هر آنچه در مورد داوطلب می گوییم در مورد بهورزان صادق است. بهورز از مردم بومی یک منطقه با همان فرهنگ و تربیت است و اگر بخواهد کاری انجام دهد می تواند همه جامعه زیر پوشش خویش را برای انجام اقدامات خود راضی کند. شاید همان زمان شروع به کار طرح بهورزان افراد با سواد بیشتر غیربومی هم پیدا می کردیم، اما تاکید ما بومی بودن بهورز بود تا همه مسائل را با پوست و گوشت خود احساس کند. داوطلب نماد عشق ورزی، توسعه انسانی، نماد سلامتی و الگو در جامعه است.
او تصریح کرد: دوره کرونا دوره سختی بود اما در سختی ها هم زیبایی هایی وجود داشت که از دل مردم برخواست تا در مقابل اهریمن کرونا، کنار هم باشیم. در گام پنجم و ششم طرح محله محور شهید سلیمانی به واکسیناسیون سریع همگانی اختصاص داشت و نقش رابطان سلامت را در گسترش سواد سلامت و واکسیناسیون کرونا شاهد بودیم.
فرشیدی ضمن اشاره به حضور داوطلبان سلامت در تمام سطوح و مناطق مختلف، اظهار نمود: ۲۲ مرداد و ۱۴ آذر دو روز تقویمی برای کنار هم قرار دادن داوطلبان عزیز است.
وی اضافه کرد: برای توسعه سلامت در سطح جامعه نباید از نقش خانواده و جامعه غافل شویم. با راه اندازی پزشکی خانواده یکی از محورهایی که دنبال تقویت آن هستیم، تقویت مبحث بهداشت در زیرساخت خانواده است. ان شاءالله با آنچیزی که از داوطلبان سراغ داریم و آنچه در فرهنگ اسلامی ایرانی ما نهفته است، تنها یک حرکت لازم است تا مجری و خدمت گیرنده کنار یکدیگر قرار گیرند.
در ادامه این برنامه دکتر فرشید رضایی_مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت هم اظهار داشت: داوطلب کسی است که در جامعه به مانند باغبان گل می کارد و نخستین سودی که می برد برای خودش است که جامعه ای پر از گل بوجود می آورد.
وی اضافه کرد: نه تنها نظام سلامت مدیون داوطلبان است بلکه در هر رشته دیگری هم در جهان داوطلبان ایفای نقش مهمی دارند. آنها قصیده اصلی انسجام اجتماعی هستند. در بحران ها یکی از نگرانی های هر سیستمی از بین رفتن برنامه هایش است، نظام سلامت هم مانند هر سیستم دیگری نگران است که آیا می تواند به خوبی خدمت عرضه کند یا خیر؟ و اینجاست که ارزش داوطلب مشخص می شود. آنها از جنس مردم و الگوی سلامت و اهل فداکاری و ایثار هستند.
او تصریح کرد: ما انسان ها با یک سری هورمون ها در مغز خود زنده هستیم و از دنیا لذت می بریم. یکی از هورمون ها اوکسی توسین است که هورمون عشق و اجتماعی بودن است پس هر وقت احساس کردید غمگین هستید، به یک انسان، حیوان و یا گیاه کمک کنید و در برنامه های اجتماعی شرکت کنید. داوطلب نخستین سودی که از مشارکت دارد، جسم سالم خود خواهد بود و سپس می آموزد و می آموزاند. وقتی کسی داوطلب می شود و به جامعه خود آموزش می دهد تأثیر بسیار بیشتری خواهد داشت تا این که شخصی غیر از آن جامعه مبادرت به آموزش کنند.




منبع:

1401/09/13
15:43:54
0.0 / 5
485
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , زیبایی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی