مدیركل انتقال خون اصفهان:

احتمال انتقال بیماریهای مزمن بوسیله خون های اهدایی صفر است

احتمال انتقال بیماریهای مزمن بوسیله خون های اهدایی صفر است

دکتر ایزی: به گزارش دکتر ایزی، اصفهان مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به رشد 10.47 درصدی اهدای خون شهروندان اصفهانی در دهه اول محرم امسال، اظهار داشت: احتمال انتقال بیماری هایی همچون ایدز و هپاتیت بوسیله خون های اهدایی صفر است.



کیان دهراب پور، امروز (یکشنبه ۸ مردادماه) در نشست خبری با اشاره به روز ۹ مردادماه که به عنوان روز ملی اهدای خون نام گذاری شده، اظهار داشت: باتوجه به اهمیت موضوع اهدای خون هزار و ۷۰۰ دستورالعمل استاندارد برای آن تعریف شده است.

وی با اشاره به فرآیند اهدای خون افراد متقاضی، اضافه کرد: بعد از مراجعه هر فردی به مراکز اهدای خون واجد شرایط بودن وی برای اهدا خون بررسی می شود و در صورتیکه افراد مبتلا به بیماری باشند و اهدای خون سلامت خون آنها را تحت تأثیر قرار دهد، معافیت دائم از اهدای خون برای آنها تشخیص داده می شود.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان با اعلان اینکه ۹۰ درصد از عفونت ها و آلودگی های خون افراد در جلسات مشاوره و حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد باقی مانده نیز توسط آزمایشات تشخیص داده خواهد شد، اظهار داشت: همین طور رشد ۵.۵ درصدی اهدای خون در چهار ماهه سال جاری نسبت به زمان مشابه سال گذشته، داشتیم که ۶۲ هزار و ۴۲۰ نفر در طول چهار ماهه ابتدایی سال جاری به مراکز اهدای خون مراجعه کردند و از این تعداد ۴۹ هزار و ۶۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.

وی درباب رشد ۱۰.۴۷ درصدی اهدای خون در دهه اول محرم امسال، توضیح داد: در روز تاسوعا هزار و ۸۷ نفر به مراکز اهدای خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۹۱۵ نفر موفق به اهدای خون شدند و این آمار در روز عاشورای حسینی برابر با مراجعه یک هزار و ۶۶۸ نفر و اهدای خون هزار و ۵۴ نفر است.

دهراب پور با تأکید بر این که احتمال انتقال بیماری هایی همچون ایدز و هپاتیت بوسیله خون های اهدایی صفر است، اشاره کرد: اهداکنندگان خون در سه گروه بار اولی ها، اهداکنندگان مستمر با اهدای خون بیش از دو بار در طول سال و اهداکنندگان باسابقه که از آخرین اهدای خون آنها بیش از یک سال قبل باشد، دسته بندی می شوند. از تعداد اهداکنندگان خون طی چهار ماهه ابتدایی امسال، ۵۵.۶۵ درصد اهداکنندگان مستمر، ۲۹.۲ درصد اهداکنندگان باسابقه و مابقی از اهداکنندگان بار اولی بوده اند.

وی با اشاره به این که حدود ۳۰ هزار نفر در سطح استان از اهداکنندگان مستمر خون هستند، اضافه کرد: میزان اهدای خون بانوان در استان اصفهان پایین و نسبت به میانگین کشوری نیز کمتر است. همین طور شاخص اهدای خون بانوان در سطح کشور طی سال ۱۴۰۱ برابر با ۴.۵ درصد و در استان اصفهان برابر با ۳.۲ درصد بوده است.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان در ارتباط با میزان اهدای خون بانوان در چهار ماهه ابتدایی امسال، اصافه کرد: آمار اهدای خون بانوان در طول این مدت از سه درصد در سال قبل به ۳.۳ درصد رسیده است، البته بانوان باید بدانند تمام معاینات و مشاوره های انجام شده در مراکز اهدای خون برمبنای استاندارد است و اهدای خون برای آنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

وی، ترس از ابتلاء به کم خونی و بیماریهای عفونی و ترس از سوزن کیسه های اهدای خون را اصلی ترین دلیلهای عدم مراجعه بانوان و قشر جوان بمنظور اهدای خون دانست و اظهار داشت: با وجود این که ۵۰ درصد گیرندگان خون را بانوان می سازند و میزان سلامت خون آنها نیز به سبب این که کمتر در معرض رفتارهای پر خطر هستند، درصد کمی از اهداکنندگان خون متعلق به آنها است.

دهراب پور با اعلان اینکه برمبنای استانداردهای مشخص شده باید حدود ۱۶۰ هزار واحد خون گیری در سال صورت گیرد، اشاره کرد: در صورتیکه اعتبارات این اداره برابر با ۵۳ میلیارد تومان است، در این خصوص با کمبود ۴۴ میلیارد تومان مواجه هستیم.





منبع:

1402/05/09
08:08:46
5.0 / 5
244
تگهای خبر: بیماری , سلامت , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی