مركز دیالیز زنجان در پیچ وخم صدور مجوز بهره برداری

مركز دیالیز زنجان در پیچ وخم صدور مجوز بهره برداری

دكتر ایزی: زنجان - اولین مركز دیالیز خیرساز كشور اواخر سال 95 توسط مسئولان استان زنجان افتتاح شد، اما با گذشت یك سال این مركز بنا به دلایلی مورد استفاده بیماران و گروههای هدف قرار نگرفته و عرضه خدمات بهینه را با چالش جدی روبرو كرده است.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا، بخش دیالیز ساختمان جدید بیماران كلیوی شهر زنجان توسط یك خیر در زمینی به مساحت 800 مترمربع اسفند ماه سال 95 با 15 میلیارد ریال احداث شد.
به گفته مسئولان این مركز طبق برنامه ریزی انجام گرفته بخش اداری، آموزشی و پیشگیری كلینیك تخصصی بیماران كلیوی زنجان 18 بهمن 96 افتتاح شده و هم اكنون در ساختمان جدید (كلینیك شفا) طبقه اول بعنوان مركز دیالیز و طبقات دیگر هم به امور اداری، پیشگیری، آموزشی و غربالگری و یك طبقه دیگر هم با 13 سوئیت برای بیماران مسافر در نظر گرفته شده است.
نارسایی كلیه بیماری بی سر و صدا بوده كه بر اثر آن این عضو مهم بدن آهسته تخریب می گردد و بیمار از آن بی اطلاع است و وقتی مبادرت به درمان می كند كه بیماری در مرحله پیشرفته تری قرار دارد.
هم اكنون یكهزار و 800 بیمار كلیوی اعم از دیالیزی، پیوند كلیه و مراقبتی در انجمن كلیوی استان زنجان تشكیل پرونده داده اند كه از این تعداد 410 بیمار در 6 مركز شهرستان استان شامل طارم، ماهنشان، ایجرود، خرمدره، خدابنده و ابهر و 2 مركز زنجان شامل بیمارستانهای بهمن و ولی عصر(عج) خدمات مورد نیاز را دریافت می كنند.
لیلا 22 ساله همچون بیمار مبتلا به بیماری كلیوی است كه علاوه بر معلولیت مادرزادی خود، رنج سفر از روستاهای دور افتاده را برای درمان به جان خریده و سه روز در هفته در بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان دیالیز می گردد.
وی در ارتباط با نحوه بیماری اش اظهار داشت: چند سال پیش با تنگی نفس، بی حالی و خستگی به پزشك رجوع كردم و بعد از مدتی انجام آزمایش های مختلف مشخص شد كه 2 كلیه ام از كار افتاده و باید دیالیز شوم.

*** مركز دیالیز زنجان در انتظار صدور مجوز بهره برداری است
به گفته مدیر انجمن خیریه پشتیبانی از بیماران كلیوی زنجان شمار مبتلایان به این بیماری در استان روبه افزایش است كه عرضه خدمات مناسب اهمیت بسزایی دارد.
محمدرضا طهماسبی اضافه كرد: این انجمن برای خدمات رسانی بهتر به بیماران و گروههای هدف نسبت به ایجاد بخش دیالیز مركز درمانی انجمن بیماران كلیوی اقدام نموده اما تا كنون به نتیجه نرسیده است.
وی، در ارتباط با بهره برداری نشدن به موقع بخش دیالیز این انجمن اظهار داشت: صادر نكردن مجوز بهره برداری از جانب دانشگاه علوم پزشكی، عرضه خدمات و پذیرش بیماران را با مشكل روبرو كرده است.
این مسئول تصریح كرد: بر این اساس این انجمن حتی الزامات اعلامی مربوط به دانشگاه علوم پزشكی را رعایت كرده و مشكلی در این ارتباط وجود ندارد.
مدیر انجمن خیریه پشتیبانی از بیماران كلیوی استان زنجان افزود: تجهیزات مربوط به بخش دیالیزی این انجمن توسط شركت دیالیز تجهیز ایران مطابق با استاندارهای جهانی و الزامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی انجام داده و حتی سازمان بیمه ای نظیر بیمه سلامت آمادگی خویش را برای انعقاد قرار داد 19 كا (k) تعرفه خیریه ای اعلام نموده است.
وی یادآوری كرد: تحقق این همكاری با اداره بیمه سلامت در صورت صدور مجوز بهره برداری این بخش از دانشگاه علوم پزشكی استان بوده كه این مهم تا كنون انجام نشده است.
طهماسبی تصریح كرد: متاسفانه عدم عرضه مجوزهای لازم از جانب دانشگاه علوم پزشكی استان خدمات رسانی به بیماران هدف را با مشكل مواجه كرده بطوری كه تعدد رجوع كنندگان برای دریافت خدمات لازم بخصوص در بیمارستان ولی عصر (عج) خدمات دهی را با مشكلات جدی مواجه كرده است.
این مسئول اضافه كرد: هم اكنون 25 دستگاه دیالیز در بیمارستان ولی عصر (عج) شهر زنجان وجود دارد كه حدود 160 بیمار بصورت یك روز در بین پذیرش و تحت درمان قرار می گیرند.
وی اظهار نمود: این تعداد بیماران درطول هفته سه بار و به مدت چهار ساعت دیالیز می شوند كه در صورت پایین بودن كیفت درمان و از سویی نوبت دهی طولانی عوارض جدی برای بیماران بوجود می آید كه حتی موجبات بستری آنان را فراهم نموده و حتی به كاهش عمر مفید آنان منجر می گردد.
این مسئول بیان كرد: این در شرایطی است كه بر مبنای آمار مراكز دیالیز فعال استان طی سه ماهه اول امسال 24 بیمار دیالیزی در استان فوت شدند.
مدیر انجمن خیریه پشتیبانی از بیماران كلیوی استان زنجان افزود: ارتقای كیفی درمان و انجام دیالیز كافی برای بیماران، مرگ و میر ناشی از دیالیز را به مراتب كاهش خواهد داد.
طهماسبی اضافه كرد: در صورت صدور مجوز لازم از جانب دانشگاه علوم پزشكی زنجان و قرارداد بیمه ای، پذیرش و عرضه خدمات به بیماران بیش از گذشته ممكن خواهد شد.
وی تصریح كرد: در صورت بهره برداری از بخش دیالیز انجمن، شمار زیادی از بیماران دیالیزی تحت پوشش و درمان بیمارستان ولی عصر (عج) شهر زنجان به این بخش منتقل و مشكلات آنان به مراتب كاهش خواهد یافت.

*** عرضه مجوز بهره برداری بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است
دكتر علیرضا زراعتچی معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی زنجان هم در ارتباط با عدم بهره برداری بخش دیالیز انجمن كلیوی استان اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در نحوه و دریافت مجوز بهره برداری بخش دیالیز توسط شركت دیالیز تجهیز تعیین تكلیف كرده و بر این اساس به انجمن كلیوی استان هم اجازه داده شده است نسبت به بهره برداری درمانگاه تخصصی و داخلی اقدام نماید.
این مسئول افزود: این انجمن ملزم شد كه با استفاده از سامانه صدور پروانه موسسه های پزشكی نسبت به تكمیل فرآیند بهره برداری (تعیین و تكلیف، مالكیت موسسه اعم از خیریه تعاونی و یا خصوصی) را انجام دهد.
وی افزود: همچین مقرر شد معرفی ملك واجد شرایط، بارگذاری مستندات ملك، عرضه نقشه مورد تایید و جانمایی فضا و معرفی مسئول فنی و پرسنل حائز شرایط و ارسال درخواست به دانشگاه را با استفاده از سامانه انجام دهد.
این مسئول افزود: بر این اساس به این مورد باید توجه داشت، زمانی كه ساختمان انجمن كلیوی در مرحله سفت كاری قرار داشت و در زمان معاون وقت بصورت ماهانه نسبت به بازدیدها لازم اقدام و در واقع دانشگاه علوم پزشكی زنجان توجه ویژه ای به این پروژه داشت.
وی بیان كرد: بعد از مدتی راه اندازی تخت های دیالیز در دستور كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بعد از برگزاری مناقصه و توسط بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفت.
این مسئول افزود: دانشگاه علوم پزشكی استان بعد از اعلام وزارتخانه این مورد را به انجمن اعلام نمود كه دانشگاه برای شتاب بخشی در اجرای این كار موافقت اصولی را صادر می كند.
وی افزود: علوم پزشكی زنجان از سال 96 تا كنون با رایزنی های مختلفی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كوشیده با مساعدت هایی بخش دیالیز انجمن بیماری های كلیوی استان برای عرضه خدمات به بیماران به بهره برداری برسد.
این مسئول تصریح كرد: باوجود همه این مسائل؛ دانشگاه علوم پزشكی 36 ماه به انجمن فرصت داد تا نسبت به راه اندازی بخش دیالیز اقدام نماید، اما با وجود كارهای انجام گرفته این انجمن نسبت به طی فرآینده ها اقدامی نكرده است.
وی تصریح كرد: انجمن های خیریه های كمك حال دانشگاه علوم پزشكی در پیشبرد برنامه های حوزه سلامت هستند.
انجمن خیریه بیماران كلیوی استان زنجان از سال 63 با پوشش 5 بیمار دیالیزی فعالیت خویش را آغاز كرد و هم اكنون 20 هزار خیر بصورت افتخاری با این انجمن همكاری می كنند.
7320/8068


1397/04/31
13:12:57
5.0 / 5
4487
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی