با حمایت ستاد توسعه علوم شناختی؛

پردازش تلفیقی داده ها در تصویربرداری مغز امكان پذیر شد

پردازش تلفیقی داده ها در تصویربرداری مغز امكان پذیر شد

دكتر ایزی: تهران- مجری یك طرح تحقیقاتی در حوزه علوم شناختی اظهار داشت: با پردازش تلفیقی داده های مختلف تصویربرداری مغزی، می توان تصاویر مغزی مختلف را به صورت واحد مورد تجزیه و تحلیل قرار داد.


به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، غلامعلی حسین زاده اضافه كرد: این روش، روی داده‏های واقعی از بیماران مبتلا به اسكیزوفرنی و افراد سالم مورد بررسی قرار گرفته است.
وی افزود: در این طرح پژوهشی یك روش دارای چند متغیر برای تلفیق تصاویر آناتومی و داده های كاركردی حالت استراحت توسعه یافته و بر اساس همبستگی كانونی بین داده های می تواند مناطقی از مغز كه بر اثر بیماری دارای تغییرات شده را مشخص كرد.
حسین زاده بیان كرد: تصویربرداری كاركردی تشدید مغناطیسی، تصویربرداری تانسور انتشار، و تصویربرداری آناتومی نمونه های از مدالیته های مختلف تصویربرداری مغز و اعصاب هستند و هر مدالیته می تواند بخشی از تغییرات در ساختار و كاركرد مغز در اثر بیماری های مغزی (مانند اسكیزوفرنی و یا الزایمر) را آشكار نماید و در قسمتی از معاینه استفاده گردد.
به گفته مجری این طرح تحقیقاتی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی همچنین، كارآیی روش پیشنهادی توسط داده‏های شبیه‏سازی شده مورد بررسی قرار گرفته نشان داده است كه روش پیشنهادی نسبت به شیوه های موجود در تشخیص الگوی شبیه‏سازی شده (از تغییرات ساختاری و كاركردی در اثر بیماری)دارای دقت بیشتری است.
این محقق بیان كرد: همینطور روش داده محور چند مدالیته پیشنهادی می تواند برای بررسی های كمی و معاینه دقیق اثرات ناشی از بیماری های مغزی مورد استفاده قرار گیرد و بخصوص انكه در تشخیص های زودهنگام بر سلامت جامعه تاثیر بسیار مثبتی داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشكده مهندسی برق و كامپیوتر دانشگاه تهران در ادامه تصریح كرد: نتایج این تحقیق در مقاله ای در ژونال IEEE Transactions on Medical Imaging به چاپ رسیده است.
معاون پژوهش و فن آوری آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز همینطور با اشاره به اینكه ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی متولی پیشبرد و توسعه علم و فن آوری های شناختی در كشور است، اظهار داشت: نگاشت مغز (نقشه برداری مغز) یكی از زمینه های بسیار كاربردی در حوزه علوم و فن آوری های شناختی به حساب می آید.
به گفته وی'نگاشت مغز' یكی از زمینه های چند رشته ای(multi disciplinary) است كه مجموعه ای از تكنیك ها برای تصویربرداری و اندازه گیری سیگنال از كاركرد مغز و تحریك آن و آنالیز سیگنال ها و تصاویر مربوطه را در بر می گیرد و محققان می توانند با كمك این تكنیك ها و ابزارهای نگاشت مغز، ضمن شناخت كاركرد مغز در كاربردهای كلینیكی به درمان های دقیق تر بیماران بپردازند.
حسین زاده تصریح كرد: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز به همت و حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی و به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی و فن آوری كشور در زمینه تولید زیرساخت تصویربرداری و تحریك مغزی برای تحقیقات شناختی و عرضه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فن آوری های شناختی به راه افتاده است.
وی افزود: این آزمایشگاه هم اكنون دارای پیشرفته ترین تجهیزات شامل دستگاه MRI سه تسلا (مجهز به تمامی تكنیك های تصویربرداری كاركردی، ساختاری، اسپكتروسكوپی)، آزمایشگاه الكتروانسفالوگرافی EEG (شامل تقویت كننده های متنوع و تقویت كننده سازگار با MRI)، تجهیزات تحریك فراجمجمه ای الكتریكی و مغناظیسی مغز(TMS و TCS)، تجهیزات طیف نگاری نزدیك مادون قرمز(fNIRS) و آزمایشگاه های پردازش سیگنال و تصویر است.
علمی ** 1836 **2017


1397/05/20
15:09:24
5.0 / 5
4301
تگهای خبر: آزمایشگاه , بیماری , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی