مطالعه جدید نشان می دهد؛

تشخیص رابطه معكوس بین تب و سرطان

تشخیص رابطه معكوس بین تب و سرطان

دكتر ایزی: طبق نتایج یك مطالعه جدید، الگوی تكراری در بیماران حاكی از وجود رابطه معكوس بین سابقه فردی تب ناشی از عفونت و ریسك مبتلا شدن به سرطان است.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، محققان در این زمینه یك فرضیه مكانیسمی را مطرح می كنند كه بر تاثیر بالقوه تب های عفونی بر زیرمجموعه خاصی از سلول های T موسوم به سلول های T گاما/دلتا (gd) تمركز دارد.
طبق مطالعات قبلی، استدلال محققان این است كه قرارگیری مكرر در معرض تب باعث افزایش توانایی سلول های T گاما دلتا در تشخیص ناهنجاری های سلولی و تقویت یك محیط نامناسب در نابودی سلول های بدخیم می گردد.
این مطالعه برای نخستین بار نقش سلول های T gd را در این رابطه معكوس تایید می كند.
تب عفونی یك واكنش دفاعی و سازگار است كه زمانی روی می دهد كه سیستم ایمنی یك موجود زنده در تماس با پیروژن های خارجی یا الگوی مولكولی در رابطه با پاتوژن قرار می گیرد.
با تشخیص این پیروژن های خارجی، واسطه های درونی موسوم به پیروژن های درونی، در سیستم تب دخالت می كنند.
طبق یافته های مطالعات قبلی، سیستم تب متشكل از تمامی مكانیسم های مسئول تسهیل تب و همینطور سیستم های مختلفی است كه تب بر آنها تاثیر می گذارد. سیستم های تنظیم حرارت بدن فعال شده و منجر به افزایش دمای مركزی بدن می شوند.
محققان سپس به بررسی عملكرد واسطه های درونی نظیر سیتوكین ها برآمدند. به قول محققان، «واسطه های درونی تب، لایه های متابولیكی و انرژی را در طول تب به سیستم ایمنی هدایت می كنند. این اقدام باعث افزایش تعداد دفعات طیف وسیعی از محرك های ایمنی نظیر لمفوسیت ها می گردد كه دارای خصوصیت ضدعفونت و ضدتومور هستند.»
سلول های T گاما/بتا، دارای گیرنده های متشكل از هترودیمر زنجیره گاما/دلتا هستند. در حقیقت، خصوصیت های منحصربه فرد لمفوسیت های gd T باعث كاهش تنوع TCR، آرایش بندی مجدد قطعه ژن، و TCRهایی با حافظه تكاملی قدیمی تر می گردد كه امكان فرآیندهای سلولی منتهی به كاهش خطر سرطان را فراهم می آورد.
قرارگیری در معرض عفونت به شكل قابل توجهی باعث افزایش تعداد سلول های gd T می گردد. در طول مدت عفونت، سلول های T می توانند از لحاظ تعداد افزایش یابند تا اینكه ۶۰ درصد كل تعداد لمفوسیت ها را تشكیل می دهند.

1397/05/29
14:44:09
5.0 / 5
4788
تگهای خبر: سرطان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی