مسائل مالی به مهمترین دغددغه داروسازان تبدیل گشته است

مسائل مالی به مهمترین دغددغه داروسازان تبدیل گشته است

دكتر ایزی: زنجان - داروسازان زنجانی معتقدند: وجود مشكلات مختلف بخصوص مسائل مالی همچون مطالبات انباشته شده از سامان های بیمه گر و وضع مالیات غیرمنطقی، فعالیت كاری این قشر را با چالش روبرو كرده است كه باید مسئولان و دست اندركاران چاره اندیشی كنند.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا، انتظارها از دكتر داروساز این است كه از علم و دانش كسب شده در جهت خدمات رسانی به مردم استفاده نماید و مبحث اقتصادی در جایگاه بعدی قرار بگیرد درحالی كه هم اكنون مطالبات انباشته شده دارو سازان از سازمان های بیمه گر بعنوان دغدغه اصلی این قشر تبدیل گشته است.
هم اكنون خیلی از دست اندركاران رشته های پزشكی اعم از پزشك، دندانپزشك، پرستار، ماما و در نهایت داروساز به دانش داروشناسی نیاز دارند و تحقق موفقیت در فعالیت كاری منوط به این امر مهم می باشد.
به گفته رئیس انجمن داروسازان ایران، فشارهای تحمیل شده به داروسازان، استخوان های این قشر را در هم شكسته و متاسفانه هر روز هم مشكل جدیدی هم بر مشكلات قبلی داروسازان افزوده می گردد.
این مسئول اضافه كرد كه داروسازان سراسر كشور تجربیات گرانقدری دارند و این مورد زنگ خطری تلقی می شود، كه چرخه دارویی كشور در حال تخریب است و باید قبل از آنكه بیش از این دیر شود، فكری به حال آن كرد.
وی، طولانی شدن تاخیر پرداخت مطالبات داروخانه ها از جانب سازمان های بیمه گری را همچون مشكلات اساسی در این بخش عنوان و خاطر نشان كرده بود: انجمن داروسازان ایران به همه مراجع قانونی در تمامی سطوح كشوری مراجعه نموده و مكاتبات لازم را انجام داده اما متاسفانه فقط با وعده و وعید، مواجه شده است.
رئیس انجمن داروسازان استان زنجان هم با اشاره به اینكه دارو ساران كشور در تامین، عرضه و خدمات دارویی حضور فعالی دارند، اظهار داشت: هم اكنون وضعیت داروسازی كشور با چالش های مواجه بوده كه آموزش مساله مهم به حساب می آید.
دكتر مهدی بیگدلی اضافه كرد: هم اكنون 22 دانشكده دارو سازی در كشور فعالیت می نمایند كه سالانه حدود یك هزار تا یكهزار و 100 دانشجود در این واحدها تحصیل و بعد از طی دكترای عمومی داروسازی فارغ التحصیل می شوند.
وی تصریح كرد: امروزه از افتخارات علم داروسازی این است كه تعداد قابل توجهی از داروسازان و دانشمندان فرهخیته ایرانی در بین یك درصد دانشمندان برتر جهان قرار دارند و این مهم به لحاظ علمی تعداد مقالاتی كه از جانب پژوهشگران عرضه می شود، بدقت مورد رصد قرار می گیرد.
این مسئول بیان كرد: طی سال های اخیر صنعت دارو سازی تحولاتی اساسی یافته، اما مبحث اشتغال داروسازان به مبحث اساسی تبدیل گشته و در این میان 80 درصد فارغ التحصیلان این گروه در داروخانه ها بعنوان مسئول فنی (داروخانه های دولتی، خصوصی و بیمارستانی) مشغول بكار می شوند كه این آمار در سطح جهانی 55 درصد است.
رئیس انجمن داروسازان استان زنجان افزود: این مورد نشان داده است شمار فعالان داروساز در داروخانه های بخش های مختلف از نرم جهانی بیشتر است و این مورد اساسی به بررسی بیشتری نیاز دارد.
به گفته این مسئول برای رفع این مشكل می توان فارغ التحصیلان این بخش در صنعت دارو سازی، شركت های وارداتی و پخش دارو، مراكز تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاههای علوم پزشكی فعالیت كنند.
وی ابراز كرد: هم اكنون 24 هزار دارو ساز و12 هزار داروخانه بخشی خصوصی در كشور فعالیت می نمایند و این در حالی است شمار فارغ التحصیلان در دهه های گذشته افزایش یافته و تدوین سند چشم انداز در این حوزه ضروری می باشد.
بیگدلی اضافه كرد: به جرات می توان گفت 90 درصد از داروهای مصرفی داخل كشور از نظر حجم تعداد اقلام در كارخانجات داخل تولید و تحت لیسانس شركت های معتبر تولیدی و بسته بندی انجام می گیرد.
وی تصریح كرد: سود پایین داروها و از سویی مطالبات طولانی مدت داروخانه ها از جانب سازمان های بیمه گری فعالیت فعالان این قشر را در آستانه ورشكستگی قرار داده و به این مورد باید توجه كرد.
وی بیان كرد: بر این اساس برای بحث كمیت وكیفیت داروهای ایرانی دولت باید گام های مفیدی بردارد كه این مهم می تواند به اشكال گوناگون و با استفاده از اعطای تسهیلات مناسب و یا پرداخت میزان مطالبات داروخانه ها كه حدود یكسال می رسد، گام بردارد.

**80 درصد انرزی داروساز صرف مسائل مالی می شود
یك دارو ساز فعال شهر زنجان هم با اشاره به اینكه فعالیت داروسازان به 2 حوزه مهم تقسیم بندی می شود، اظهار داشت: بر این اساس در جوامع پیشرفته از یك دكترای دارو ساز انتظار می رود از علم و دانش كسب شده در جهت خدمات رسانی استفاده گردد و مبحث اقتصادی در جایگاه بعدی قرار دارد.
دكتر مصطفی سروش نسب نیا اضافه كرد: متاسفانه مشكلات عدیده ای سبب شده بخش دوم یعنی جنبه اقتصادی و حفظ سرمایه گردش مالی به دغدغه ای اساسی برای داروسازان تبدیل گردد و به عبارتی دیگر بیشترین انرژی كاری آنان هم صرف این كار می گردد.
وی بیان كرد: همین مساله سبب شده آنگونه كه باید و شاید نتوان از دانش كافی داروسازان در داروخانه ها برای عرضه مشاوره ها و انجام كار رجوع كنندگان به نحوه مطلوبی بهره برد و این مورد خلاء مهمی به حساب می آید.
این دارو ساز افزود: طی ماههای گذشته و وجود مشكلات اقتصادی بخصوص نوسانات ارزی مشكلاتی را برای داروسازان و داروخانه های سطح كشور بوجود آورده چون كه این قشر مجبورند بر خلاف ماههای گذشته اقلام دارویی را از شركت های دارویی به صورت نقدی خریداری كنند.
وی بیان كرد: دریافت مالیات هم با وجود شرایط كنونی داروخانه ها بر معضلات این قشر سایه افكنده و این كار در حالی انجام می گیرد كه سازمان های بیمه گری بدهی خود به داروخانه ها را با تاخیر فراوان پرداخت می كنند و از سویی تداوم این امر در عمل امكان بازگشت سرمایه ای را برای این صنف به دنبال ندارد.
سروش نسب نیا اضافه كرد: داروسازان مشكلات و معضلات متعددی دارند و در این میان مرجعی برای پاسخگوی دریافت و شنیدن درد دل های آنان نیست و این در حالی است ادامه فعالیت با چالش جدی مواجه شده است و آینده نامعلومی در انتظار فعالان این قشر است.
وی بیان كرد: هم اكنون مطالبات داروخانه ها از جانب سازمان های بیمه گری به هشت و حتی بیش از یكسال می رسد و با وضعیت كنونی شرایط اقتصادی سودآوری برای داروخانه وجود ندارد و در عمل می توان گفت در آستانه ورشكستگی قرار دارند.
این دارو ساز افزود: حتی حق فنی نسخه ها هم كه اكنون 20 هزار ریال است هزنیه ناچیزی را شامل می گردد چون كه برخی ها تصور می كنند داروخانه از این مورد در آمدزایی داشته در حالیكه فعالان این بخش هزینه های مختلف و حتی نظارت های دقیقی را باید بر اقلام خریداری شده داشته باشند.
وی ابراز كرد: برای كاهش مشكلات داروسازان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشكی با رایزنی سازمان های بیمه گری تلاش كنند پرداختی ها به داروخانه ها به روز شود و از سویی مالیات بصورت منطقی از جانب سازمان های مالیاتی وضع شود.

** مردم به دارو سازان اعتماد كنند
یك دارو ساز دیگر هم باتاكید بر اینكه نوسانات قیمت ارز قیمت اقلام دارویی را با مشكلات مواجه كرده است، افزود: برخی داروهای خارجی وارداتی مشابهه ایرانی نداشته و نمی توان بیمار را به نوع داخلی ان ارجاع داد و به صورت مثال كمبود شیرخشك معضلاتی اساسی را برای مصرف كنندگان بوجود آورده است.
دكتر فائزه نجفی اضافه كرد: دریافت حق فنی دارو امری طبیعی به حساب می آید چون كه وجود این فرد در داروخانه ها با هدف عرضه مشاوره های لازم به رجوع كنندگان و در واقع تولید اعتماد دوسویه شكل گرفته است.
وی تصریح كرد: از طرفی مجاب كردن پزشكان برای مصرف و برند خاص دارویی بیمار معضلاتی را دارد چون كه آنها مجبورند برای دریافت داروی مورد نظر وقت و هزینه زیادی را صرف كنند و حتی درصورت نبود اقلام به شهرهای دیگر رجوع می كنند.
این دارو ساز تصریح كرد: فعالان این قشر در جهت خدمات رسانی بهینه به گروههای هدف تلاش می كنند و اما وجود موانع مختلف ادامه فعالیت را با مشكل جدی مواجه كرده است.

** دوگانگی در افزایش قیمت برخی اقلام دارویی دارد
استادیار دانشكده داروسازی استان زنجان هم در این ارتباط به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اكنون مشكلات عدیده ای از قبیل تاخیر پرداخت مطالبات داروخانه ها از جانب سازمان های بیمه گری بخصوص تامین اجتماعی وجود دارد كه 80 درصد مسائل را شامل می گردد.
دكتر علیرضا یزدی نژاد اضافه كرد: از جانب دیگر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اعلام می كند كه نرخ برخی اقلام دارویی 9 تا 18 درصد افزایش یافته در حالیكه فاكتورهای عرضه شده از جانب شركت های دارویی به داروخانه ها این مورد را تایید نمی كند.
وی تصریح كرد: این در حالی است در بعضی اقلام دارویی افزایش قیمت رخ داده و این مورد باید به مردم گفته شود و كتمان این مورد كاری را از پیش نمی برد.
این دارو ساز افزود: متاسفانه نایاب شدن برخی اقلام دارویی نظیر وارفارین كه دارویی مهم برای بیماران قلبی است، اخیرا مشكل ساز شده و حتی دارویی جایگزین ندارد.
وی بیان كرد: عدم مصرف این نوع دارو برای بیماران به تشكیل لخته و در نهایت سكته های مغزی و قلبی منجر می گردد و در واقع بسیار حیاتی می باشد.
یزدی نژاد اضافه كرد: بررسی ها نشان داده است ناهماهنگی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرگ سبب شده مشكلاتی در واردات این نوع دارو بوجود آید و این مورد ربطی به تحریم ندارد.
به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا، روز دارو ساز ارج نهادن به زحمات و تلاش های انسان های ایثارگری است كه عمرخود را وقف خدمت رسانی و درمان مردم نموده و در عرصه تحقیق و پژوهش و اشتغال و شكوفایی اقتصاد كشور همواره پیش رو و طلایه دار بوده اند.
9646/8068


1397/06/07
13:48:26
5.0 / 5
5217
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , تحصیل , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی