به مناسبت هفته غذا

عادت غذایی نامناسب عامل گرسنگی پنهان است

عادت غذایی نامناسب عامل گرسنگی پنهان است

دكتر ایزی: مشهد - رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: اصلی ترین دلیل گرسنگی پنهان در میان مردم، فرهنگ عادات غذایی نامناسب و طراحی سبدغذایی متفاوت با نیازهای بدن است.


دكتر قدیر رجب زاده روز پنجشنبه به مناسبت هفته غذا و روز جهانی غذا در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: جامعه به سمت مصرف آن دسته از مواد غذایی حركت كرده كه انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن را حتی بیشتر از نیاز تامین می كند اما به لحاظ تامین ریزمغذی های مورد نیاز بدن ارزش غذایی بسیار كمتری دارد.
وی افزود: همچون این دسته از مواد غذایی می توان به فست فودها و مواد قندی اشاره نمود كه سهم قابل ملاحظه ای در سبد غذایی امروز خانوارها پیدا كرده اند، به همین علت نزدیك به 50 درصد ایرانی ها اضافه وزن دارند ازاین رو منشا گرسنگی پنهان را می توان سبد غذایی نامناسب خانوار بیان كرد.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: سلول های بدن برای رشد، اعمال حیاتی و ترمیم بافت ها نیاز به مواد مغذی دارند كه شامل درشت مغذی ها همچون كربوهیدرات، چربی، پروتئین و ریزمغذی هایی همچون انواع ویتامین ها و املاح معدنی است.
وی اضافه كرد: نیاز به این مواد مغذی در افراد مختلف با عنایت به سن، جنس و هیكل افراد متفاوت می باشد اما شرایط اقلیمی و برخی عادات غذایی امكان دارد گروهی از جمعیت منطقه ای را مبتلا به كمبود مواد مغذی و عوارض ناشی از آن كند.
دكتر رجب زاده افزود: نتیجه این سوء تغذیه افزایش مرگ و میر، مبتلا شدن به بیماری ها به علت ضعف دستگاه ایمنی بدن، ناتوانی جسمی، كاهش بهره هوشی و كاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، تغییرات رفتاری به صورت بی حوصلگی، بی تفاوتی و انزوا طلبی است كه حتی روند توسعه كشورها را به خطر می اندازد.
وی اظهار داشت: سرانه مصرف شیر در ایران سالانه حدود 70 لیتر و در حالیكه این میزان در كشورهای توسعه یافته بین 300 تا 350 لیتر است همینطور سرانه مصرف ماهی و آبزیان در ایران سالانه كمتر از هشت كیلوگرم بوده اما در كشورهای توسعه یافته و اروپایی این رقم بیشتر از 22 كیلوگرم در سال است.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه كرد: به صورت كلی بررسی وضعیت مصرف ریزمغذی ها در ایران نشان داده است حدودا تمام دهك های درآمدی جامعه از كمبود كلسیم رنج می برند كه دلیل عمده آن كم مصرفی شیر و لبنیات در مقایسه با استانداردها است.
وی افزود: از جانب دیگر تنها سه دهك بالای جامعه به اندازه كافی و استاندارد آهن جذب می كنند، در دهكهای اول تا پنجم جامعه غیر از كمبود آهن و كلسیم، كمبود ویتامین های A و B2 هم قابل ملاحظه است.
دكتر رجب زاده اظهار داشت: این در شرایطی است كه بخش عمده ای از افراد انرژی و پروتئین لازم روزانه را جذب می كنند و حتی جذب این مواد در بخش قابل ملاحظه ای از جامعه بیشتر از نیاز بدن است.
وی اضافه كرد: طبق گزارش منتشره وزارت بهداشت، خراسان رضوی هم به لحاظ فقر ریزمغذی ها در جامعه شرایط مشابهی با كشور دارد. 72.7 درصد از مردم این استان با كمبود و یا كمبود حاشیه ای ویتامین D مواجه اند و 19.1 درصد از كودكان 15 تا 23 ماهه و 11.4 درصد از نوجوانان خراسانی از كمبود روی رنج می برند.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: بدون شك عدم مقابله با پدیده گرسنگی پنهان در جامعه كه بخش قابل ملاحظه آن به عادات غذایی نادرست در جامعه باز می گردد عواقب غیرقابل جبرانی می تواند داشته باشد، همچون این پیامدها می توان به ضعف دستگاه ایمنی بدن، ناتوانی جسمی، كاهش بهره هوشی و كاهش قدرت یادگیری تغییرات رفتاری و بی حوصلگی اشاره نمود.
وی اظهار داشت: بدون شك با افزایش مصرف لبنیات، میوه و سبزی كه منابع غنی خیلی از ریز مغذی ها هستند بخش قابل توجهی از كمبود ریز مغذی ها در جامعه جبران خواهد شد.
22 تا 28 مهر هفته غذا نامگذاری شده و 16 اكتبر مصادف با 24 مهر روز جهانی غذا است.
7496


1397/07/27
19:13:55
5.0 / 5
179
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی