سفارش های ورزشی برای مبتلایان به دیابت

سفارش های ورزشی برای مبتلایان به دیابت

به گزارش دكتر ایزی فعالیت بدنی كافی همچون نكات مهمی است كه مبتلایان به دیابت به انجام آن سفارش می شوند.


به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، انجام حركات ورزشی بگونه ای كه خطری را متوجه مبتلایان به دیابت نكند و رعایت نكاتی در حین ورزش كردن می تواند تضمین كننده سلامت و بهبود حال این بیماران باشد.
شش راهكار مفیدی كه در زیر به اختصار توضیح داده شده تضمین می نماید كه فرد مبتلا به دیابت می تواند بیماری خویش را با رعایت رژیم غذایی و ورزش تحت كنترل داشته باشد:
كنترل دیابت با ورزش
برای مبتلایان به دیابت علاوه بر آنكه باید در مورد رژیم غذایی خود دقت داشته باشند، انجام فعالیت بدنی هم در كنترل سطح قند خون و كاهش خطر بروز مشكلات در رابطه با بیماری های مزمن ضروری می باشد. شواهد گوناگونی وجود دارد كه حاكی از تاثیر مثبت فعالیت جسمی و برنامه های ورزشی منسجم در كنترل دیابت نوع یك و دو است. به قول متخصصان سلامت، مرتب ورزش كردن علاوه بر آنكه سطح گلوكز خون و وزن را كنترل می كند، خطرات مبتلا شدن به بیماری های قلبی-عروقی كه در مبتلایان به دیابت بیشتر است می كاهد و از احتیاج به مصرف انسولین بخصوص در مبتلایان به دیابت نوع یك می كاهد.
آگاهی از دستورالعمل های كارشناسی شده
دستورالعمل فعالیت بدنی استاندارد برای مبتلایان به دیابت تهیه و تنظیم شده است. بیشتر بزرگسالان مبتلا به دیابت لازم است در هفته ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر فعالیت بدنی سبك و سنگین داشته باشند. فعالیت هایی چون پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا كردن و دویدن بسته به شرایط جسمی بیمار در طول هفته سفارش می شود. علاوه بر ورزش ایروبیك و تمرین های مقاومتی همچون وزنه برداری، انجام تمرین های كششی برای افزایش انعطاف پذیری هم مفید هستند.
مشورت با پزشك معالج
افرادی كه برای مدت زمان طولانی فعالیت جسمی نداشته، با علایم در رابطه با دیابت یا دیگر مشكلات پزشكی درگیر هستند و میانسالان باید قبل از شروع هر گونه برنامه ورزشی با پزشك معالج مشورت كنند.
كنترل منظم قند خون
در زمان ورزش كردن امكان افت یا افزایش قند خون وجود دارد و حتی امكان دارد مدتی پس آن هم حالت نوسانی داشته باشد. افزایش یا كاهش بیش از اندازه قند خون مشكل زاست. به صورت مثال افت قند خون با انواعی از مشكلات همچون گیجی و لرزش همراه می باشد و درصورتیكه برطرف نشود می تواند منجر به تشنج شود. به قول پزشكان چالش های در رابطه با كنترل قند خون بسته به نوع دیابت، نوع فعالیت بدنی و وجود عوارض ناشی از دیابت متفاوت می باشد.
حفظ آب بدن
در مبتلایان به دیابت از دست دادن آب بدن بیشتر متداول می باشد كه تا حدودی از فعالیت بدن در جهت دفع قند مازاد ناشی می شود. نوشیدن آب، نخستین و بهترین گزینه برای حفظ آب بدن قبل، بعد و در حین ورزش كردن است.
سازگاری با عوارض بیماری دیابت
به گزارش یو اس نیوز، در بعضی از موارد عوارض ناشی از دیابت، فعالیت بدنی را چالش برانگیز می كند. به صورت مثال، در صدمه دیدگی عصبی ناشی از دیابت، بیمار در ناحیه پاها گرفتار بی حسی می شود و بنابراین وجود زخم و صدمه دیدگی در پاها را متوجه نمی گردد. با این حال، پزشكان تاكید دارند كه فوائد ورزش خیلی بیشتر از خطراتی است كه عوارض ناشی از دیابت بیمار را تهدید می كند. هرچند سفارش می شود هرگونه فعالیت بدنیِ بیمار تحت نظر پزشك باشد و سلامت پاها و عصب های فرد مبتلا باید بموقع و منظم كنترل شود.



1398/04/24
14:16:13
4354
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , پزشك , سلامت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی