رئیس مجمع نظام پزشكی مطرح كرد؛

سرنوشت كووید ۱۹ در ایران

سرنوشت كووید ۱۹ در ایران

دكتر ایزی: رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشكی، در رابطه با وضعیت كووید 19 در كشور، پس از شدت گرفتن در موج جدید بیماری، توضیحاتی ارائه داد.



عباس آقازاده مسرور، در گفت و گو با خبرنگار مهر، گفت: از نظر اپیدمیولوژی، هم اکنون با افزایش میزان مبتلاشدن به ویروس و شدت گرفتن اپیدمی کووید ۱۹ مواجه هستیم. البته برخی افزایش آمارهای مبتلاشدن به بیماری را «موج دوم» اپیدمی عنوان می کنند، ولی از نقطه نظر علمی باید بتوانیم ثابت نماییم که ویروس در موج اول کنترل شده و سرعت انتشار آن به سطح بسیار پایینی کاهش یافته است و بعد از آن مرحله، ویروس «مجدداً ظاهر شده» و منجر به افزایش انفجاری در موارد مبتلاشدن و بستری شده است.
وی افزود: برای اطلاق عنوان «موج دوم کرونا»، دو پیش شرط گفته شده به لحاظ اپیدمیولوژی لزوم دارد. در مورد کشور خودمان، کنترل ویروس و به پایین ترین سطح رساندن انتشار آن اساساً رخ نداده است. بدین سبب ما با شدت گرفتن اپیدمی و افزایش آمارهای مبتلاشدن به کووید ۱۹ مواجه هستیم.
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، با عنوان این مطلب که عواملی مختلفی در افزایش آمار و شدت گرفتن مبتلاشدن به بیماری نقش داشته اند، اظهار داشت: روشن نبودن تکلیف سیاست های بهداشتی از نظر حاکمیت، بحران اقتصادی و عدم کفایت منابع مالی برنامه های مبارزه با اپیدمی کرونا، می تواند قسمتی از این عوامل باشد.
آقازاده مسرور به عدم غربالگری در کل جمعیت اشاره نمود و اضافه کرد: از شروع بیماری شبکه های بهداشت با همکاری نیروهای بسیج مستضعفین و سایر نهادها که به کمک شتافته بودند، مبادرت به غربالگری جمعیت های تحت پوشش کردند. این روش کاملاً درست و کم هزینه بود که به خوبی و به خصوص در مناطقی که شبکه ها بیشتر منسجم و سیستم پزشکی خانواده مستقر شده بود، آمارهای قابل استفاده ای در دسترس مسئولین و تصمیم گیرندگان برای اطلاع از سطح و عمق مبتلاشدن به بیماری قرار می داد. ولی اتکاء به این روش به تنهایی فاقد اعتبار کافی بوده و بدون انجام آزمایش های غربالگری با کیت های آزمایشگاهی مخصوص بیماری کرونا، در ابعاد اجتماعی و عمومی، نمی توان به سیستم غربالگری شفاهی و نهایتاً به آمارهای به دست آمده اطمینان کافی داشت و فقط از آنها استفاده نمود.
وی اظهار داشت: عوارض روحی و روانی ناشی از «طرح های فاصله گذاری»، بدون ارائه جایگزین های با کفایت مادی و معنوی برای مردم، از نقطه نظر روانشناسی اجتماعی، مسئولین کشور و متولیان سلامت نتوانستند مردم را در شرایط «فاصله گذاری اجتماعی» و بعد از اپیدمی کرونا، در کمال آرامش به اجرای دستورالعمل ها و روش های حفاظتی فردی و اجتماعی راغب کنند.
آقازاده مسرور اضافه کرد: روی آوردن توده کثیری از جمعیت به سمت مشاغل و کسب و کار روزانه بدون رعایت پروتکل های بهداشتی، برگزاری مراسم عروسی و عزا و…، در خیلی از شهرها و شروع مجدد مسافرت ها و…، می تواند بخش های دیگری از عوامل افزایش موارد بیماری در کشور باشد.
رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی، اظهار داشت: مسئله مهم نگران کننده این است که با این شرایط در فاصله زمانی اندک تا شروع فصل پاییز، احتمال خیزش اپیدمی آنفلوانزا وجود دارد.
وی افزود: نگرانی نخبگان علمی و پزشکی این است که همزمانی و همراهی اپیدمی دو ویروس کووید ۱۹ و آنفلوانزا، چه شرایطی را برای مردم، بیماران، آلوده شدگان و افراد سالم ایجاد خواهدنمود. توجه داشته باشیم که آنتی بادی های به وجود آمده ضد ویروس کرونا ممکنست تنها ۲ تا ۳ ماه در بدن باقی بماند و این یافته بطور قطع در راه کنترل کووید ۱۹، خبر ناگواری است.


منبع:

1399/04/31
13:47:23
5.0 / 5
2013
تگهای خبر: آزمایشگاه , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی