معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

امتیاز وزارت بهداشت برای كادر درگیر كرونا

امتیاز وزارت بهداشت برای كادر درگیر كرونا

به گزارش دكتر ایزی معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی از ستاندن مجوز استخدام 7هزار نیروی جدید آگاهی داد و در عین حال اظهار داشت: با تصویب ستاد ملی مبارزه با كرونا و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، برای افرادی كه طی ماه های گذشته در مواجهه مستقیم با كرونا بودند، امتیازاتی قائل شدیم.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، دکتر سید کامل تقوی نژاد در نشست ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام ماه محرم و در عین حال تبریک روز پزشک و تشکر از زحمات مجاهدانه پزشکان، اظهار داشت: با تلاش هایی که همکاران حوزه سلامت برای ارتقاء نظام بهداشت و درمان در کشور انجام دادند، موفق شدیم در طول دولت های یازدهم و دوازدهم حدود ۳۶ هزار تخت را در چارچوب طرح راه اندازی، تکمیل و توسعه تخت های بیمارستانی و طرح تحول سلامت به بهره برداری برسانیم که از این میزان هتلینگ حدود ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقا یافته است که سه میلیون متر مربع را شامل می شود. همین طور بهره برداری از ۷۴۸۰ پروژه بهداشتی با زیربنای یک میلیون و ۱۷۰ هزار متر مربع و بازسازی حدود ۱۷ هزار واحد بهداشتی فرسوده را داشتیم.
بهره برداری از ۱۹۲۱ پروژه بهداشتی و درمانی از هفته دولت تا اختتام دولت دوازدهموی اضافه کرد: خوشبختانه پویشی در دست انجام است که در چارچوب آن ۱۹۲۱ پروژه از آغاز هفته دولت تا اختتام دولت دوازدهم به بهره برداری خواهد رسید. در این پویش ابتدا در همین هفته ۱۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت شروع به کار خواهند کرد. پس از هفته دولت تا ۱۲ فروردین ۱۴۰۰، که بعنوان سالگرد تثبیت جمهوری اسلامی ایران است، ۱۴۰۰ پروژه در اقصی نقاط کشور به بهره برداری خواهد رسید. در عین حال پس از ۱۲ فروردین تا اختتام دولت، ۳۵۷ پروژه دیگر به بهره برداری خواهد رسید. این پروژه ها اعتبار ۱۶ میلیارد تومان تابحال هزینه شده، ۸ هزار میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این پروژه ها در دستور کار است که بخش عمده آن تامین شده است.
جذب ۱۰هزار نیروی تازه نفس تا اختتام خرداد امسالتقوی نژاد افزود: یکی دیگر از کارهایی که تلاش کردیم علاوه بر اقدامات عمرانی و تقویت زیرساخت های حوزه سلامت، توجه به همکاران و پرسنل و تقویت نیروی انسانی مورد نیاز مراکز درمانی کشور بود. بر این اساس نتیجه آزمونی که در آبان ماه سال قبل برگزار شد، در اسفند اعلام گردید و حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای تازه نفس در رشته های مختلف که ۴۵۰۰ نفر از آنها پرستار بودند، تا اختتام خرداد در مراکز مختلف به کار گرفته شدند. علاوه بر این مجوز به کارگیری ۲۲۸۴ نفر را طی دو هفته گذشته به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ کردیم و داوطلبین ثبت نام خودرا انجام دادند و در ایام آتی در آزمونی که بطور مستقیم بوسیله دانشگاها انجام می شود، شرکت می کنند.
وی اضافه کرد: در عین حال ۳ هزار نفر از باقی مانده افرادی که در آزمون آبان سال قبل ثبت نام کردند و نمرات بعدی پس از قبول شدگان را احراز کردند، با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی هماهنگ کردیم و در آینده نزدیک در خدمت مردم خواهند بود.
اخذ مجوز استخدام ۷هزار نیروی جدیدتقوی نژاد با اشاره به اینکه مجوز به کارگیری و استخدام ۷ هزار نفر نیرو را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم، اظهار داشت: این افراد طی آزمونی که بعدا اعلام خواهد شد، در خدمت نظام سلامت خواهند بود. قولی را که وزیر بهداشت در دیدار با مقام معظم رهبری به پرستاران دادند، در خصوص جداسازی کارانه از اضافه کار، محقق شد و از ۲۷.۵ درصد جزء فنی بیمارستان ها، کارانه را از اضافه کار جدا کردیم و از اسفند ماه به دانشگاه ها ابلاغ کردیم.
اقدام برای ترمیم وضعیت حقوق و معیشت پرسنل مراکز بهداشتی و درمانیهمچنین برای ترمیم وضعیت معیشت و پرداختی به همکاران، ۵۰ درصد به فوق العاده های فصل هشتم قانون نظام هماهنگی پرداخت اضافه شده است که در این حوزه دو اقدام انجام شد؛ اول بحث ارتقاء معیشت همکاران و حقوق آنها بوده است و دوم و اساسی این بود که نیروهایی که در میان بخش های مختلف بیمارستان ها و مراکز بهداشتی فعالیت می نمایند، نیروهای رسمی، پیمانی، طرحی و شرکتی در دریافت اختلاف داشتند، اما دغدغه همکاران برطرف و حقوق این همکاران به هم نزدیک شد.
امتیاز وزارت بهداشت برای کادر بهداشتی و درمانی کروناتقوی نژاد اضافه کرد: اقدام دیگری که طی روزهای اخیر انجام شد، این بود که با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، برای افرادی که طی ماه های گذشته در مواجهه مستقیم با کرونا بودند امتیازاتی قائل شدیم. به صورتی که برای کسانی که در این حوزه فعالیت کردند، به ازای هر ماه فعالیت ۲ امتیاز برای استخدام های آتی انجام شده است. سقف این امتیازات ۲۰ امتیاز خواهد بود و تا ۱۰ ماه افرادی که فعالیت کردند، ۲۰ امتیاز را به خود اختصاص می دهند.
وی افزود: بحث پرداخت کارانه پزشکان و پرستاران نیز انجام شد. اقدام مهم ما این بود که میزان مطالبات کارانه پرستاران و پزشکان را از ۲۴ ماه به زیر ۱۰ماه کاهش دادیم که هم از نظر تامین اعتبار و هم از نظر هماهنگی با سازمان های بیمه گر و تقویت وضعیت درآمدی بیمارستان ها این اتفاقات افتاد.
توسعه دو برابری تختهای ویژه در بیمارستانهاتقوی نژاد همین طور اظهار داشت: خوشبختانه ۳۷۰ بخش ویژه بوجود آمده که به مردم نوید می دهیم که با این توسعه، تخت های ویژه در کشور دو برابر شد. اگر اتفاقات مهمی را در زمینه کنترل بیماری در بیمارستان ها شاهدیم، قسمتی از آنها به آماده بودن زیرساخت ها بازمی گردد. همین طور ۲۶۲ بلوک زایمانی بوجود آمده است. به صورتی باید گفت کمتر شهری در کشور وجود دارد که بلوک های زایمانی در آنها بازسازی نشده باشد. همین طور ۱۸۳ کلینیک ویژه را در این زمان به بهره برداری رساندیم تا خدمات سرپایی توسعه یابد. حدود ۱۰۰ طرح اورژانس و ۹۷ مرکز بیماری های خاص و سرطان در کشور به راه افتاده است.
کاهش نرخ فرسودگی تختهای بیمارستانیوی تصریح کرد: باید توجه کرد که ۳۶ هزار تختی که توسعه دادیم، بازسازی کردیم و راه اندازی کردیم، یک سوم تخت های موجود در کشور می باشند. نکته بسیار مهم این است که علاوه بر توسعه این تخت ها، نرخ فرسودگی را از ۵۷ درصد به ۴۳ درصد کاهش دادیم.
بیمارستانهایی که تا ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسندتقوی نژاد افزود: در چالش راه سلامت تابحال ۹۶ بیمارستان به بهره برداری می رسد که حدود ۱۱ هزار ۳۵۵ تخت هستند که حدود یک میلیون و ۲۰۳ هزار مترمربع در چارچوب توسعه و راه اندازی تخت های درمانی تا آخر سال جاری خواهد بود و پس از آن هم ۲۳ پروژه با ظرفیت ۲۷۹۸ تخت و ۳۰۰ هزار متر مربع داریم که در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهند رسید. از آغاز سال ۱۳۹۴ با الگوی طراحی و رویکردهای معماری اسلامی توانستیم طرح راه اندازی کلینیک های ویژه را در دستور کار قرار دهیم که حدود ۵۰ پروژه با ۱۲۰ هزار مترمربع تا آخر سال جاری به بهره برداری می رسد و ۲۴ پروژه هم با زیربنای ۶۷۰۰ مترمربع در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد. ۱۴۸ تخت نیز در حوزه بلوک های زایمانی تا آخر سال جاری اضافه می شود و ۹ پروژه دیگر در این عرصه که شامل ۷۰ تخت هستند، در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.
۲۰ پروژه برای بیماران خاص و مبتلا به سرطانوی اظهار داشت: در زمینه راه اندازی مراکز خاص و سرطان در کشور ۲۰ پروژه در دستور کار هستند که شامل ۳۶ تخت با زیربنای ۱۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع که تا آخر سال و شش پروژه دیگر با ۴۲ تخت و زیربنای ۴۶۰۰ مترمربع در این عرصه در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد. هدف هم این بوده که تشخیص اولیه، ارجاع بیمار به سطوح بالاتر و... صورت گیرد. در حوزه طرح بهسازی و توسعه اورژانس های کشور نیز با هدف ارتقاء کیفیت، افزایش ظرفیت بخش اورژانس و... انجام می شود، ۵۸ پروژه را داریم که با ظرفیت ۱۲۸۰ تخت در دستور کار است. تکمیل و بهره برداری ۳۱ پروژه از این پروژه ها در سال ۱۴۰۰ خواهد بود.
تقوی نژاد اظهار داشت: خوشبختانه برای تکمیل و توسعه فضاهای بهداشتی و ارتقاء سرانه آنها از ۴۴ متر به ۷۵ متر در ۱۰۰۰ نفر جمعیت را برنامه ریزی کردیم. حدود ۹۹۴پروژه با زیربنای ۳۷۴ هزار مترمربع تا آخر سال جاری و ۵۶۰ پروژه نیز با زیربنای ۳۰۵ هزار مترمربع در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ به بهره برداری خواهد رسید.
بیمارستان سازی در نقاط مختلف کشوروی افزود: نکته دیگر بحث گسترش عدالت در تامین نیازهای بهداشتی و درمانی مردم در اقصی نقاط کشور است. تعداد بیمارستان هایی که پیش از انقلاب وجود داشته خیلی کم بوده است. حالا ۹۶ هزار تخت را در سال ۱۳۹۲ داشتیم و ۱۲۶ هزار تخت را هم تا اختتام مرداد ماه امسال خواهیم داشت. یکی از دلیلهای پراکندگی این تخت ها این است که دولت بیمارستان سازی را در نقاط مختلف کشور در دستور کار قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه از همه کسانی که در حوزه سلامت فعالیت کردند، تشکر می کنم، اظهار داشت: علاوه بر کسانی که به صورت مستقیم در این عرصه فعالیت می نمایند، تلاشگرانی هم در پشت صحنه در زمینه تدارکات، تامین دارو و تجهیزات و... و. فعالیت می نمایند. بخش عمده شهدای سلامت هم در بخش های اداری و و... فعالیت می کردند. در عین حال یکی از بحث های جدی این است که در مواجهه با کرونا با عنایت به راهبردهای مختلفی که وجود داشت، ما رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک و به کارگیری پروتکل های بهداشتی را در دستور کار داشتیم، اما باید بحث آماده سازی و تجهیز بیمارستان ها برای پذیرش بیماران کرونایی و تقویت زیرساخت ها را هم مورد نظر قرار دهیم.
۲۸هزار تخت نقاهتگاهی کروناتقوی نژاد اضافه کرد: در روزهایی که شاهد کرونا بودیم، ۲۸ هزار تخت با کمک ارتش، سپاه، هلال احمر و... بعنوان تخت های نقاهتگاهی به ظرفیت های ما اضافه شده است. البته با رعایت و همراهی مردم و تلاش شبانه روزی همکاران مان نیاز آنچنانی به استفاده از آنها پیدا نکردیم. نکته اساسی این است که مسئولان بخش سلامت و ستاد کرونا در استانها خیال شان راحت بود که ظرفیت وجود دارد. ما ۸۰ هزار مرکز را آماده داشتیم تا در صورت افزایش بیماران بتوانیم از آنها استفاده نماییم.
اعتبار ۲۵۰ میلیارد تومانی برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیمارستانهاوی با اشاره به اینکه ۲۵۰ میلیارد تومان را برای تامین اکسیژن مورد نیاز بیمارستان ها برای ۲۸۴ مرکز درمانی با حدود ۷۵۰۰۰ تخت در اختیار دانشگاه ها قرار دادیم، اظهار داشت: استفاده بسیار خوبی برای افزایش تخت های ویژه که حدود ۲۴۰۰ تخت است، در دستور کار قرار دادیم. مساله مهم دیگر تامین تجهیزات مراکز درمانی بود که حدود ۴۰۰ میلیارد تومان در این حوزه برای ۷۸ پروژه در اختیار قرار گرفت. همین طور حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای تامین وسایل و تجهیزات حفاظت فردی در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی اختصاص دهیم که بخشی برای دپو و بخشی هم در اختیار همکاران قرار گرفت.
ابلاغ مجوز تمدید استفاده از نیروهای طرحیتقوی نژاد تصریح کرد: از آغاز انتشار کرونا موفق شدیم ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی را اضافه نماییم. از نیمه دوم سال قبل تابحال مجوز به کارگیری ۲۲ هزار و ۲۸۴ نیرو را به دانشگاه های علوم پزشکی اعلام کردیم. مجوز برای تمدید نیروهای طرحی هم به دانشگاه ها ابلاغ گردیده است. انگیزه های مختلف همچون پاداش هایی در اختیار دانشگاه ها قرار گرفت. برآوردی دقیق از میزان نیروی انسانی مورد نیازمان را نیز به دستگاه های مربوطه اعلام کردیم. ما برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای توسعه بخش های بهداشتی و درمانی به ۴۴ هزار نیروی انسانی جدید نیاز داریم که این مورد در حال پیگیری است.
وام ۵۰ میلیون دلاری از بانک جهانیوی همین طور اظهار داشت: موفقیت جمهوری اسلامی در زمینه ستاندن وام ۵۰ میلیون دلاری از بانک جهانی نیز اقدام بسیار خوبی بود که از کسانی که در این حوزه کمک کردند، تشکر می کنم.
تخصیص تنها ۳۰ درصد از اعتبار یک میلیارد یورویی صندوق توسعه ملیتقوی نژاد با اشاره به اینکه بر اثر تعطیلی بخش های معمولی در بیمارستان ها، درآمد اختصاصی آنها تا ۷۰ درصد کاهش یافت، اظهار داشت: اگر در دی ماه سال قبل ۱۲۰۰ میلیارد تومان درآمد را در یک ماه داشتیم این میزان در اسفند به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است. باید از عنایت ویژه مقام معظم رهبری تشکر نماییم که با پرداخت یک میلیارد یورو از محل صندوق توسعه ملی موافقت کردند که ۳۰ درصدش در اختیار ما قرار گرفته و انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی کمک کنند که مابقی اعتبار را دریافت نماییم. برای اینکه تجهیزات بیمارستان ها را از این محل باید تامین نماییم.
وی افزود: حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز طرح های بیمارستانی که باید تا اختتام همین دولت به بهره برداری برسد، از محل همین اعتبارات در نظر گرفته شده است. همین طور برای تامین لوازم مورد نیاز حفاظت فردی، حل مسائل سرمایشی برخی بیمارستان ها در نقاط گرمسیری و... به این اعتبارات نیاز داریم. در عین حال با عنایت به کاهش درآمد اختصاصی بیمارستان ها، اعتبار بیمارستان ها صرف تقویت زیرساخت ها و حقوق پرسنل قراردادی و شرکتی می شود و وقتی درآمد کاسته می شود، در این حوزه مشکلاتی ایجاد می شود.
اعتبار هدفمندی یارانه ها هنوز به وزارت بهداشت نرسیده استتقوی نژاد اظهار داشت: اعتبارات دیگری هم در قانون پیش بینی شده، همچون هدفمندی یارانه ها و ارزش افزوده که در ارزش افزوده ۳۰ درصد از اعتباری که باید در چهار ماه در اختیارمان قرار می گرفت، ابلاغ گردیده است، اما در هدفمندی هنوز اعتباری به وزارت بهداشت ابلاغ نشده است که امیدوارم در ماه های آینده این اعتبار را دریافت نماییم.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره یک میلیارد یورویی که قرار بود در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، اظهار داشت: حدود ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل یک میلیارد یورو دریافت کردیم. ۲۰۰ میلیون یورو دیگر نیز اجازه داده شده که ریال آن از جانب بانک مرکزی تامین شود. البته درخواست شده که بقیه اعتبار یک جا در اختیار قرار بگیرد که رئیس جمهوری نیز دستور داده اند. انتظار داریم این مورد محقق شود. در عین حال ۱۱ برنامه اساسی با سازمان برنامه و بودجه تفاهم شد که در زمینه حفاظت فردی در بخش درمان، بهداشت، توسعه بیمارستان ها، تجهیزات مورد نیاز در بخش درمان و... است.
ماجرای کارانه ۳۸هزار تومانی برای پرستاران! تقوی نژاد اضافه کرد: در عین حال در سه مرحله اعتباراتی برای پرستاران دریافت شده است که این اعتبارات در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفت. برخی گزارش های غیررسمی دریافت کردیم در خصوص پرداخت ۳۸ هزار تومان برای کارانه پرستاران که اتفاق افتاده را تقبیح کردیم. این کم لطفی بود. پرستاری که جان خودش را به خطر انداخته نباید این میزان کارانه دریافت کند. در این حوزه بخشنامه ای ابلاغ و کارگروهی تشکیل شده تا کنترل شود و تبعیض و بی عدالتی اتفاق نیفتد. با این تبعیض و بی عدالتی مخالفیم و با آن برخورد خواهیم کرد. البته اضافه کار از کارانه جدا شده و وضعیت حقوق پرسنل ۵۰ درصد ترمیم شده است. سال قبل همین موقع به یکی از استانها سفر کردم که گفتند ۲۴ ماه کارانه طلب دارند. این میزان هم اکنون بطور متوسط به کمتر از ۱۰ ماه کاهش یافته است. البته باید به روز شود.
وضعیت قراردادهای ۸۹ روزهتقوی نژاد در پاسخ به سوالی درباره وضعیت پرستاران با قرارداد ۸۹ روزه، اظهار داشت: این مورد یک مجوز ویژه بود که در بعضی دانشگاه های علوم پزشکی با عنایت به تعداد بیماران و ازدحامی که به وجود آمد، انجام شد. این مجوز مقطعی بود و قرار بود افرادی که داوطلب هستند و حتی بازنشسته ها مراجعه کنند. منتها مشکلی که وجود داشت این بود که برخورد یکسان با این مورد در دانشگاه ها انجام نشد. بعنوان مثال در دانشگاهی با این مورد مواجه شدیم که تعداد این افراد که ۸۹ روزه به کارگیری شدند، حتی از تعداد بیماران کرونایی استان بیشتر شد. بدین سبب این مورد مدیریت نشد. با رایزنی های انجام شده، تعداد بسیار کمی از دانشگاه ها تا دو هفته قبل هم مشکل داشتند که یکی از این استانها گیلان بود. تعداد زیادی از مردم گیلان به ویروس کرونا مبتلا شده بودند. بر همین مبنا مجبور شدند این نیروها را به کار بگیرند. از محل اعتبارات در اختیار برای بیماری کرونا، بالاترین اعتبار به استان گیلان پرداخت گردید. در شرایطی که ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار بطور مستقیم از طرف سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه ها داده شد که ۲۰۰ میلیارد تومان از این میزان به گیلان داده شد. عمده این موارد تعیین تکلیف شد و جلسه ای با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی گیلان داشتیم و تصمیم هایی اتخاذ شد. تعداد اندکی از این پرستاران تعیین تکلیف نشده بودند که باز هم پیگیری می نماییم.
اصلاح نظام پرداخت پرستارانتقوی نژاد افزود: درآمدهای بیمارستانی یا جزء فنی است و یا حرفه ای. جزء حرفه ای باید به پزشک و پرستار برسد. پزشک بعنوان نقطه اصلی ایجاد درآمد و پرستار بعنوان شخصی که بیشترین خدمات را ارائه می کند، دارای منافع مشترک هستند. هر میزان که به درآمد پرستار اضافه شود، باید از درآمد سایر بخش ها کم شود. علاقه ای نداریم که بین این دو قشر مشکلی پیش بیاید. باید توجه کرد که درخواست اصلی پرستاران، تغییر نظام پرداخت قاصدک بود که اصلاح شده است که مهمترین پیامد آن تفکیک اضافه کار از کارانه بود که انجام شد. بقیه بخش های نظام پرداخت پرستاران هم در حال اصلاح است. طرحی را در این حوزه تهیه کردیم که در سه استان به صورت آزمایشی اجرایی می شود و حتی نظام نرم افزاری پرداخت هم تغییر خواهد نمود و نرم افزار دیگری جایگزین قاصدک می شود. امیدواریم با این تغییر بخش عمده ای از مطالبات پرستاران رفع گردد.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: این طرح ها بار مالی خاص خودشان را دارند که در این حوزه با سازمان برنامه و بودجه هم صحبت شده است. امسال حدود ۸۵۰۰ میلیارد تومان بار مالی افزایش حقوق بوده است. با عنایت به این که اعتبارات پارسال تصویب شده و دولت نمی تواند بیش از ۱۱۰ درصد تخصیص به دستگاه ها دهد، باید پیشنهاداتی در این حوزه برای سال آینده تنظیم شود.
تقوی نژاد در بخش دیگری از صحبت هایش اظهار داشت: در زمینه کرونا نمادی را با عنوان ابزارهای مالی جدید در کشور تعریف کردیم. در این حوزه دو نماد تعریف شد؛ اول اینکه افرادی که مایل بودند بطور مستقیم سهامی را خریداری نموده و در اختیار نظام سلامت قرار دهند و دوم کسانی که می توانستند سهام را برای خودشان خریداری کنند، اما بخشی یا همه عواید و سود ناشی از سهام را به نظام سلامت اهدا کنند. در بخش اول حدود ۲۸ هزار نفر رسیده بود که حدود ۶.۵ میلیارد تومان در اختیار وزارت بهداشت قرار گفت. در بخش دوم حدود ۱۳۰ نهاد حقوقی شرکت کردند که ماهانه در اختیار ما قرار می گیرد.
۲۷ پروژه بهداشتی درمانی در تهران و حاشیه تهرانوی درباره وضعیت مراکز درمانی حاشیه شهر تهران، اظهار داشت: برخی فکر می کنند تهران از نظر خدمات درمانی برخوردارتر از نقاط دیگر کشور است. این تصور اولیه است و نیاز به تحقیق دارد. بر همین مبنا تلاش بر این است که پروژه های تهران در اولویت قرار گیرد. امیدواریم پروژه های تهران مثل مهدی کلینیک با ۱۰۰۰ تخت و پروژه بیمارستان شهدای تجریش و... به نتیجه برسد و حدود ۲۷ پروژه در شهر تهران و حاشیه تهران داریم که امیدواریم امسال و سال آینده به بهره برداری برسد. وزیر بهداشت نیز دستور داد که به صورت هفتگی از این پروژه ها بازدید شود. جمعیت ۶۰۰ هزار نفری شهر قدس را داریم که واقعا امکانات زیرساختی کمی دارد و بیمارستانش در اولویت است. فکر می کنم وضعیت بیمارستان های شهرهای اطراف تهران تا یک سال آینده وضعیت خوبی داشته باشند.
تقوی نژاد تصریح کرد: ما یک طرح سطح بندی خدمات بهداشتی و درمانی با سازمان برنامه و بودجه تعریف کرده ایم. عمده مراکز اصلی جمعیتی کشور در این سطح بندی مورد توجه قرار گرفتند. البته ممکنست در بعضی مناطق درخواست بر این باشد که سطح بندی در نظر گرفته نشود. منتها باید توجه کرد که بر خلاف ظاهر، شهرهای بزرگ ما در زمینه مراکز درمانی نیاز به توجه بیشتر دارند. بطور متوسط قرار بر این است که ۱.۷ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر را برای کل کشور در نظر بگیریم. تخت های هر استانی که از این ضریب کمتر باشد، در اولویت تامین اعتبار قرار دارد.
بیمارستان ۶۰ - ۷۰ ساله پایتخت که ایمنی نداردتقوی نژاد درباره مراکز درمانی غیر ایمن در تهران اظهار نمود: یک بخش از این مراکز مربوط به بخش دولتی می شود که مشخصا در حوزه وظیفه دفتر عمران وزارت بهداشت است. هر سال یک گردهمایی با نخبگان بخش عمرانی کشور داشتیم. حدودا استانداردهای کافی برای ایمن کردن پروژه های بخش دولتی تعریف شده است. عمده پروژه ها مقاوم سازی شده است. هم اکنون بیمارستانی در تهران داریم که حدود ۶۰ تا ۷۰ سال سابقه دارد. یک ماه پیش با رئیس بیمارستان مربوطه ملاقات کردم و تیم فنی اعزام شد و به این نتیجه رسیدیم که ایمنی ندارد. زمین این بیمارستان کافی نیست و با شهرداری صحبت کردیم تا زمین کافی اطراف آنجا در نظر گرفته شود. حتی بحث جابه جایی بیمارستان هم مطرح گردیده است. این ها در دستور کار ما قرار دارد. در بخش خصوصی نیز استانداردها تامین شده و در این حوزه معاونت درمان بحث ایمنی را در دستور کار دارد.
وی درباره حضور پرسنل و کادر درمان بر سر کار حتی با تست کرونای مثبت، اظهار داشت: هیچ کارمندی از کارمندان دولت و وزارت بهداشت با PCR مثبت حق ندارد در محل کار حاضر شود. این افراد باید در منزل یا قرنطینه استراحت کرده و دوره درمانی را طی کنند. اگر به کسی اجبار شده که با PCR مثبت در محل کار حاضر شود، غیرقانونی می باشد و حتما با آن برخورد می شود. وزیر بهداشت هم بارها دستور داده است که نه کارمند و نه مراجعه کننده مشکوک به بیماری حق ورود به وزارت بهداشت را هم ندارد، چه برسد به بیمارستان.
هزینه های درمان کروناتقوی نژاد درباره هزینه بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان ها، اظهار داشت: دولت کمک های قابل توجهی را در زمینه هزینه های کرونا انجام داده است. سال قبل از منابع مختلف حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان برای کنترل بیماری در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت. امسال تابحال ۴۱۰۰ میلیارد تومان از محل یک میلیارد یورو بوده است. درخواستی که داریم این است که ۴۱۰۰ میلیارد تومان به ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برسد. قرار بر این نیست که از جیب مردم در این حوزه گرفته شود. البته برخی افراد در بخش های خصوصی تست انجام می دهند. کسانی که به مراکز درمانی دولتی مراجعه کردند و تشخیص داده شد به کرونا مبتلا هستند، هزینه ای از آنها دریافت نشده است. البته ممکنست دارویی برای فرد تجویز شود که اگر در پروتکل های درمان نباشد، دیگر سفارش وزارت بهداشت نیست. بدین سبب تامین دارو و درمان بیماران کرونا در مراکز دولتی و تشخیص اولیه در غربالگری، رایگان است و کسی گردنگیر به پرداخت هزینه ندارد.
تقوی نژاد درباره کمک های خیرین به حوزه سلامت، اضافه کرد: نزدیک به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان خیرین در روزهای کرونا برای تامین وسایل حفاظت فردی و مواد بهداشتی مانند ضدعفونی کننده ها کمک های فراوانی کردند. همین طور در بخش های مختلف همچون تهیه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در نقاط مختلف کشور فعالیت بسیار خوبی داشتند. ساخت ۷ هزار و ۹۰۰ پروژه بهداشتی با کمک خیرین و مسئولان استانی انجام شده که ۵۰ درصد اعتبارات توسط وزارت بهداشت و بقیه توسط خیرین تامین شده است. بعنوان مثال بیمارستانی در تبریز در حال ساخت است که توسط خیرین ساخته شده و حتی بیمارستان مهدی کلینیک تهران را هم خیرین آغاز کردند.
وضعیت پرداختی ویژه کرونا به پرسنل بهداشت و درمانتقوی نژاد در پاسخ به سوال ایسنا، درباره پرداخت مبالغ ویژه کرونا به بیمارستان ها و دیرکرد در پرداخت حقوق پرسنل بیمارستان ها، اظهار داشت: قسمتی از منابع تخصیص داده شده از محل یک میلیارد یورو برای جبران کسری درآمد اختصاصی بیمارستان ها است. همانطور که گفتم درآمد بیمارستان ها تا حدود ۷۰ درصد کاهش یافته است. بر این اساس حدود ۴ هزار میلیارد تومان از اعتبارات ۱۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی یک میلیارد یورو را برای این کار در نظر گرفتیم. در دو هفته گذشته علاوه بر این اعتبارات، با هماهنگی انجام شده بین وزیر بهداشت و رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای جبران کارانه همکاران ما در نظر گرفته شد. این عدد نیز در اختیار قرار گرفت که به محض در اختیار قرار گرفتن مبالغ، در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: اعتباری که در اختیارمان قرار می گیرد، بلافاصله در اختیار دانشگاه ها قرار می گیرد، اما تاکید می کنم که با وجود کسری دانشگاه ها پرداخت حقوق بخش دولتی یک روز هم به تاخیر نیفتاده است. در سایر زمینه ها همینطورحقوق پزشک خانواده شهری و روستایی را در این چهار ماهه پرداخت کردیم.
تقوی نژاد در بخش دیگری از صحبت هایش با اشاره به اینکه هیات امنای ارزی وظیفه تامین تجهیزات مورد نیاز بیمارستان ها را برعهده دارد، اظهار داشت: خوشبختانه هم از محل اعتبارات ارزی پیش بینی شده که یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار برای خرید تجهیزات در اختیارش باشد و از محل سود ناشی از سرمایه گذاری خصوصاً در سهام پالایشگاه اصفهان کمک هایی را به دانشگاه ها انجام می دهد و حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان هم از محل اعتبارات یک میلیارد یورور برای تقویت تجهیزات دانشگاه ها در اختیار قرار گرفت.
وی درباره تفاهم نامه وزارت بهداشت با سازمان اوقاف، اظهار داشت: یک تفاهم نامه با سازمان اوقاف و امور خیریه داشتیم که تغییراتی هم در آن داده شده است. وزیر بهداشت با رئیس سازمان اوقاف جلسه هایی داشتند. بخش اقتصادی و اوقاف سازمان کوشش های زیادی انجام دادند. در این حوزه هم بیمارستان هایی داریم و هم کسانی که در بخش خیریه ها فعالیت می نمایند، باید به صورت مشترک برنامه ریزی شود که بتوانند با تعرفه های خیریه خدماتشان را ارائه نمایند. در زمینه گسترش این فعالیت ها هم سازمان اوقاف امکانات خوبی دارد و ما هم در بعضی قسمت ها به کمک آنها نیاز داریم. طور مثال بخش عمده ساختمان ها و اماکن تجاری شمال و شمال غربی شیراز در وقف بیمارستان نمازی است، اما تعداد کمی از آنها در اختیار این بیمارستان قرار دارد. کارگروهی تشکیل شده و مقرر است با مصوبه هیات دولت، این بخش ها به وزارت بهداشت برگردد. برای اداره بیمارستان یافت آباد خیر اعلام نموده بود که کلیه درآمدهای فروش آهن آلات است، باید در اختیار این بیمارستان قرار گیرد که به مرور زمان گرفتار تغییر شد همه این موارد احصا شده و جاهایی که طبق نیت واقف در اختیار وزارت بهداشت نیست، قرار شد با همت بیشتر سازمان اوقاف در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد که باید از سازمان اوقاف تشکر کنم.
آمادگی بیمارستانها در صورت بروز موج جدید کروناتقوی نژاد ضمن تشکر از دیدگاه عالمانه مقام معظم رهبری درباره محرم، اظهار داشت: سلامتی مردم باید برای خودشان هم در اولویت باشد و به موارد بهداشتی توجه نمایند. اگر با موج مجددی از کرونا مواجه شویم، در بیمارستان ها و مراکز نقاهتگاهی آمادگی داریم. در عین حال مردم باید رعایت نمایند و به کادر درمان استراحت دهند.
وی درباره وضعیت توزیع نیروی انسانی در کشور، اظهار داشت: در زمینه توزیع نیروی انسانی طبق تعهداتی که دانشجویان در حوزه عمومی و تخصصی دارند، محل خمت شان تعیین می شود. تلاش مان این است که نقاط محروم و کمتر برخوردار در اولویت توزیع نیروی انسانی باشند.
تقوی نژاد درباره تعیین تکلیف شرکت آواسلامت، اظهار نمود: از زمان ورود دکتر نمکی شرکت های آوا سلامت، آوا پزشک و هلدینگ های مربوط به آنها مورد تجدید نظر قرار گرفته و شرکت هایی که مورد نیاز نبوده منحل شده اند و تعدادی هم ادغام شدند. مدیریت و حسابرسی آوا سلامت هم اصلاح شده و برخی شرکت ها مشکلاتی داشتند و به این نتیجه رسیدیم که باید مدیریت آن اصلاح گردد و بطور مثال مدیریت شرکت هلیکوپترسازی باید اصلاح و به اورژانس واگذار شود. بحث مدیریت پالایشگاه اصفهان هم وجود دارد که باید سهام آن کنترل و دقیق شود که تدابیر خوبی انجام شده است. در این حوزه باید حساب ها اصلاح شده و اگر تخلفاتی وجود داشته، برطرف شود. دستگاه های امنیتی و سازمان بازرسی در این حوزه همکاری داشته و سعی کردیم با انحلال و تفکیک فعالیت ها و اعمال مدیریت صحیح و حسابرسی دقیق، شفافیت صورت گیرد.
وی درباره نشان دار شدن اعتبارات تخصیص یافته به دانشگاه های علوم پزشکی، اظهار داشت: در این حوزه به دو گونه عمل شده است؛ اولا اعتبارات مربوط به یک میلیارد یورو به علت مجوز مقام معظم رهبری، کدینگ اعتباری آنرا با کدینگ مالی به صورت جداگانه تعریف کردیم. به دانشگاه ها هم اعلام کردیم که حسابداری این اعتبارات جداگانه است و تا ریال آخر پایش شود. برای خرید تجهیزات و امکانات و رفع موانع مالی در این گونه اعتبارات، هیات سه جانبه وجود دارد که شامل معاون دادستان کل کشور، معاون سازمان برنامه و بودجه و من است. نحوه خریدها و لزوم آنها کنترل می شود. در زمینه برگزاری مناقصه ها و خریدها کنترل های کافی انجام می شود. این اعتبارات با وجود مصوبه شورایعالی امنیت ملی، در جلسه های سه جانبه هم که معاون بازرسی کل کشور و معاون دیوان محاسبات هم حضور دارند بررسی می نماییم و از شفافیت استقبال می نماییم.
تقوی نژاد اضافه کرد: درباره این اعتبارات حتما به دانشگاه های علوم پزشکی اعلام می شود که برای پاداش یا خرید تجهیزات است. من خواهش کردم که معاونان بهداشت و درمان دستورالعمل هایی تنظیم کنند. دستورالعمل نحوه پرداخت پاداش کادر بهداشتی توسط معاونت بهداشت و دستورالعمل پاداش کادر درمان هم توسط معاونت درمان تدوین شده است. در نتیجه این اعتبارات نشان دار است. علیرغم این نشان دار بودن، ممکنست کسی رعایت نکرده باشد و این نکته دیگری است. اگر جایی درک صحیحی وجود نداشته، باید آنرا اصلاح نماییم و اگر عمدی در عدم رعایت وجود داشته، باید با آن برخورد کرد.
تقوی نژاد درباره فوق العاده ویژه پرداختی به کارکنان ستاد وزارت بهداشت، اظهار داشت: یکی از کارهایی که در سال ۱۳۹۸ انجام شد و یکی از موفقیت های نظام سلامت است، ترمیم حقوق همکاران بود. فوق العاده هایی که برای سایر دستگاه ها در فصل دهم و برای نظام پزشکی در فصل هشتم وجود دارد تا ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. بار مالی برای تغییر فوق العاده ویژه حدود ماهانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که با عنایت به شرایط فعلی کشور نیاز به بررسی دقیق تر دارد.




منبع:

1399/06/01
22:46:01
2116
5.0 از ۵
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی