در گزارش دكتر ایزی عنوان شد؛

نقش خیرین سلامت در كرونا

نقش خیرین سلامت در كرونا

به گزارش دکتر ایزی مدیر توانمندسازی داوطلبین و سازمان های مردم نهاد اورژانس ضمن اشاره به نقش مثبت خیرین سلامت در دوران کرونا اظهار داشت: خیرین سلامت تنها در این دوره ۱۳ قطعه زمین برای ایجاد پایگاه اورژانس اهدا کردند.


خبرگزاری مهر، گروه جامعه: مجمع خیرین سلامت کشور محمل و جایگاهی است که بنا دارد واسطه خیری باشد در تحقق اهداف مقدس خیرین با نیازهای نظام سلامت کشور و نیازمندانی که در این طریق محتاج یاری اند. خیرین سلامت در دوران کرونا همانند سالیان گذشته هم به یاری مراکز درمانی، بهداشتی و غیره همچون اورژانس کشور آمده اند و خدماتی را عرضه دادند که در همین راستا با معصومه صابری فر مدیر توانمند سازی داوطلبین و سازمان های مردم نهاد اورژانس گفتگویی داشته ایم که در ادامه می توانید این گفتگو را بخوانید: در رابطه با بحث خیرین و سرمایه گذاری آنها در اورژانس توضیحاتی بفرمائیدبا توجه به سابقه ای که مجمع خیرین کشور با وزارتخانه داشت و قبلاً شاهد فعالیتهای آنها بودم که تقریباً ۲۰ هزار خانه بهداشت برای وزارتخانه ساخته بودند ارتباطی با این دوستان گرفتیم و جلساتی تشکیل دادیم که جا دارد من از مرحوم سید عباس پورهاشمی قائم مقام مجمع خیرین سلامت کشور هم یادی کنم که خیلی فعالانه در زمینه های قبلی کمک کردند و خود پیش قدم شدند به جهت اینکه در جلسات ما شرکت نمایند.
تفاهم ۵ جانبه در خصوص اینکه ۳۰۰ پایگاه خیر ساز برای اورژانس ساخته شود بین ۵ وزارت خانه و خیرین آنها امضا شددر سال ۹۸ بود که او را به جلسات سیاست گذاری دعوت می کردیم و پایه این را گذاشتیم که اشتراک با خیرین داشته باشیم و کمک هایی دریافت نماییم. تفاهم نامه ای ۵ جانبه ای امضا کردیم. خیرین وزارت راه، مجمع خیرین سلامت کشور که به ریاست دکتر شهریاری است، وزارت بهداشت و یکی دو وزارتخانه دیگر بودند. تفاهم در خصوص این بود که ۳۰۰ پایگاه خیر ساز برای ما ساخته شود. در مرحله اول که قرار شد تا آخر دو سال به ما تحویل داده شود ۱۰۰ پایگاه قرار شد آماده بهره برداری شود که ان شاء الله با اتفاقات خوبی که رقم خواهد خورد.به عبارت دیگر خیرین از سال ۹۸ به اورژانس راه پیدا کردند؟بله. البته ناگفته نماند جسته و گریخته خیرینی بودند که از قبل کمک هایی کردند ولی به شکلی که ثبت شده باشد و دستگاهی اهدا کرده باشند این موارد را ثبت شده نداشتیم.خیرین بیشتر در چه بخش هایی کمک می کنند؟این چیزی که در آن تمرکز کردیم ساخت ۱۰۰ پایگاه خیر ساز جاده ای است. تصادفات جاده ای ما در سرتاسر کشور بخاطر شرایط نامساعد جاده ها، تجهیزات، وسایل نقلیه و عوامل خاصی که وجود تصادفات زیاد است و اورژانس های جاده ای را تقویت کردیم و نظر ما این است که توسط خیرین این حوزه تقویت شود. این کمک بزرگی برای ما است. خیر به ما زمین اهدا می کند و در تفاهم نامه قرار شد بعضی از خیرین در ساخت هم کمک کنند. مقرر شد تجهیزات و نیروی انسانی برعهده وزارتخانه و سازمان اورژانس باشد که تأمین نماییم.در دوران کرونا خیرین هنوز هم همراه اورژانس بودند؟از زمانی که شیوع بیماری کرونا را شاهد بودیم کمک از داوطلبین و خیرین فراوان دریافت شد. دوستان ثبت نام می کردند و در پاسخگویی و ابهامات کرونا فعالیت می کردند و به مردم پاسخگو بودند. در تجهیزات در مورد توزیع ماسک، گان، مواد شوینده و غیره کمک های خیرین فراوان بود.
خیرین سلامت در شهرها ساوه، لارستان، اردبیل، خراسان رضوی و خراسان شمالی، کرمانشاه، اسدآباد، ایلام، مازندران و سیرجان بسیار فعال بودندآمار حدودی می توانید بیان کنید؟به عنوان مثال در ساوه، لارستان، اردبیل، خراسان رضوی و خراسان شمالی، کرمانشاه، اسدآباد، ایلام، مازندران و سیرجان کمک های خوبی در طرح شهید قاسم سلیمانی خیرین فعالانه کار کردند. اقلامی که کمک شده واگذاری زمین بوده که ۱۳ قطعه بود. آمبولانس یک عدد، یخچال دو عدد، ماسک ۴۵ هزار عدد، گان حفاظتی ۱۴ هزار عدد، محلول ضدعفونی کننده دست ۲ هزار لیتر، راه اندازی ۳ پارکینگ آمبولانس و … بوده است.الان نیاز اورژانس در چه حوزه ای است که خیرین ورود کنند؟خیرین اگر به ما در ساخت و راه اندازی کمک کنند بسیار عالی است.با توجه به تعداد پایگاه هایی که ساخته شده شما هنوز کمبود پایگاه داریم؟بله. بعضی از مراکز با فاصله های زیاد است علیرغم اینکه موتور آمبولانس استفاده می نماییم که کمک قابل توجهی در افزایش سرعت عمل داشته است تا از چند ده دقیقه ای که بر سر بالین بیمار حاضر می شدند، هم اکنون به ۵-۴ دقیقه رسیده است ولی باز هم تجهیزات و آمبولانس نیاز داریم و هم تهیه دستگاههای الکتروشوک، کپسول های اکسیژن، تجهیزات از این دست را نیاز داریم.حدوداً چند خیر سلامت داریم که با اورژانس همکاری می کند؟من آمار دقیق نمی توانم عرضه دهم ولی در ارسال پیامک های انبوه حداقل ۲۰۰ خیر شناسایی شده اند.
اوضاع اقتصادی حاکم بر جامعه بر کمک هایی که خیرین به اورژانس می کرده اند تأثیری داشته است؟متأسفانه با شرایط کشور و شرایط مالی که برای اغلب این خیرین بوجود آمده قدری به نسبت سنوات قبل کمک ها کمتر شده است ولی مجمع خیرین سلامت با خیرین سراسر کشور در ارتباط می باشد و آمار خیرین بیشتر است.تأثیر فعالیت خیرین در اجرای طرح شهید سلیمانی چه میزان بود؟برای حوزه اورژانس اساسا تأثیرات فراوانی داشت حتی زمانی که اوج کرونا بود خیلی ها می ترسیدند به نزدیکان خود خدمت کنند، حتی افرادی بودند آبمیوه برای توزیع بین همکاران تهیه می کردند یا کمک هایی که می شد شایان توجه بود. این اقدامات برای ما پرارزش بود از این بابت که در بحبوحه گرفتاری که هنوز بیماری کاملاً شناخته نشده بود و یا بسیاری از ادارات و نهادها سردرگم بودند که چه اقداماتی باید انجام دهند، کمک های خیرین در اسفند ۹۸، فروردین ۹۹ بسیار قابل توجه بود. علیرغم اینکه امکان این وجود داشت که کمک های بیشتری باشد ولی همین میزان هم پرارزش بود. برای طرح شهید سلیمانی هم کماکان کمک های نقدی خیرین سراسر کشور را دریافت می کنید و تجهیزاتی به آنها تقدیم می شود. در آن شهر خیرین را شناسایی می کنند و در هر استانی یک نماینده انتخاب شده که این بهترین کار بود چون نماینده ما تام الاختیار در مراکز استان است و آنها خیر را شناسایی می کنند و جلساتی را برگزار می کنند و به نسبت نیازی که در شهر دارند اقدامات را آغاز می کنند. امکان دارد در یک شهری آمبولانس کفایت کند ولی تجهیزات دیگری همانند کپسول اکسیژن را نیاز داشته باشند. به تبع نیازمندی ها با خیرین جلسه برگزار می کنند.



منبع:

1399/11/05
13:45:57
0.0 / 5
1281
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , خدمات , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی