گزارش محققان استرالیایی؛

مصرف دوز پایین آسپرین خطر کم خونی را در افراد مسن بالا می برد

مصرف دوز پایین آسپرین خطر کم خونی را در افراد مسن بالا می برد

به گزارش دکتر ایزی، نتایج یک کارآزمایی بالینی جدید نشان داده است که مصرف روزانه آسپرین با دوز پایین، خطر کم خونی را در افراد مسن بالا می برد.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، به قول محققان، مصرف آسپرین نه تنها خطر کم خونی را تا بیشتر از ۲۰ درصد در افراد ۷۰ ساله یا بالاتر بالا می برد، بلکه با کاهش سطح آهن خون هم مرتبط می باشد.
دکتر «زو مک کویلتن»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه موناش استرالیا، می گوید: «این یافته در مورد کم خونی و آسپرین قابل توجه است، چونکه در خیلی از افراد مسن، کم خونی نتایج دیگری مانند خستگی و کاهش عملکرد عمومی دارد.»
مک کویلتن اظهار داشت: «ما برپایه آزمایش های بالینی بزرگ دریافته بودیم که آسپرین با دوز پایین روزانه خطر خونریزی بالینی را زیاد می کند.»
اما معلوم نیست که آیا آسپرین در کم خونی کامل یا کمبود گلبول های قرمز سالم برای حمل اکسیژن به اندام های بدن نقش دارد.
به گفته کلینیک کلیولند، علایم کم خونی شامل خستگی، تنگی نفس، سرگیجه، ضربان قلب نامرتب، سردرد، درد قفسه سینه و پوست رنگ پریده یا زرد است.
برای این مطالعه، محققان یک کارآزمایی بالینی قبلی را که در آن بیشتر از ۱۹۰۰۰ نفر ۷۰ ساله یا بالاتر به صورت تصادفی برای مصرف دارونما یا ۱۰۰ میلی گرم آسپرین در روز انتخاب شدند، باردیگر تحلیل و بررسی کردند.
نتایج نشان داد افرادی که در گروه مصرف آسپرین قرار داده شده بودند، در مقایسه با گروه دارونما، تقریبا ۲۴ درصد در معرض خطر ابتلاء به کم خونی در خلال پنج سال بودند.
محققان دریافتند سالمندانی که آسپرین مصرف می کردند، میزان هموگلوبین، ماده ای در گلبول های قرمز خون که آنها را قادر به انتقال اکسیژن می کند، بیشتر کاهش پیدا کرد. علاوه بر این، گروه آسپرین سطوح پایین تری از آهن در خون خود داشتند. بدن از آهن برای ساخت هموگلوبین استفاده می نماید.


منبع:

1402/04/03
11:03:18
5.0 / 5
337
تگهای خبر: دارو , دانشگاه , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی