مواد اولیه دارویی ایرانی قیمت گذاری می شوند

مواد اولیه دارویی ایرانی قیمت گذاری می شوند

به گزارش دكتر ایزی رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به رونمایی از شش داروی تولید داخلی و صرفه جویی ۱۰ میلیون یورویی این داروها برای كشور، اظهار داشت: هم اكنون قیمت گذاری مواد اولیه دارویی تولید داخل در دستور كارمان قرار دارد.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، دكتر محمدرضا شانه ساز در مراسم رونمایی از شش داروی جدید تولید داخلی شركت داروسازی عبیدی، با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: تحریم هایی كه ضد كشورمان انجام شده، تلاش ها و انگیزه صنعت كاران و دست اندركاران حوزه دارو را بیشتر كرده است. اتفاقات خوبی كه امروز در شركت داروسازی عبیدی رخ داد، نشان داده است كه در ورود مولكول ها و محصولات جدید و باكیفیت می توانیم گام برداریم. در عین حال خطوط تولیدی مان در شركت هایی مانند عبیدی نه تنها چیزی از كمپانی های دنیا كم ندارد، بلكه ما شاهدیم كه واقعا شرایط GMP این شركت ها حتی از كمپانی های اروپایی هم بهتر می شود و قابل دفاع است. این ادعا نیست، بلكه كسانی كه دیده اند می توانند این مورد را تایید كنند.

وی با اشاره به اینكه تحریم ها منجر به افزایش انگیزه میان مردم، نخبگان و صنعت گران ما شده است، اضافه كرد: مطمئنم كه ما در منطقه خلیج فارس، شمال آفریقا یك مرجعیت علمی در حوزه داروسازی پیدا می نماییم و در سال های آینده شاهد افزایش مفهوم دار صادرات دارو خواهیم بود.

شانه سازی اضافه كرد: فكر می كنم تولید این داروها می تواند بالای ۱۰ میلیون یورو صرفه جویی ارزی برای كشور به همراه داشته باشد. اقدامات جدید و سرمایه گذاری خوبی كه انجام شده، خیلی خوب است؛ به صورتی كه اگر حساسیت ها و شیطنت های سیاسی بین المللی را كم كنند، شركت هایی چون عبیدی می توانند همه گواهی نامه های بین المللی را دریافت كنند و این به مفهوم افزایش صادرات است.

وی درباره میزان حمایت سازمان غذا و دارو از مواد اولیه تولید داخلی، اظهار داشت: سیاست ما این است كه در حوزه تامین گرفتار مشكل نشویم، اما به هر حال از ماده اولیه هم حمایت می كنیم؛ به این شرط كه از بُعد كمی و كیفی صدمه ای به مصرف كننده وارد نشود.

وی درباره وضعیت قیمت گذاری مواد اولیه دارویی تولید داخل، اظهار داشت: قیمت گذاری مواد اولیه تولید داخل در دستور كارمان قرار دارد. چند سالی بود كه قیمت گذاری ماده اولیه انجام نمی شد كه هم اكنون در دستور كارمان است. یقینا اگر نظارت و سخت گیری نشود، امكان دارد هر تولیدكننده و واردكننده ای قیمت را رعایت نكند. این نظارت چند سالی به خود تولیدكنندگان سپرده شده بود، اما الان باید قیمت گذاری در قالب صحیحی قرار گیرد. ازاین رو برنامه ما این است كه قیمت گذاری در قالب دقیقی صورت گیرد و ماده اولیه هم قیمت گذاری شود. در این زمینه با سندیكای ماده اولیه هم توافق كرده ایم.

به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، دكتر سید امیر رضویان- مدیرعامل شركت داروسازی عبیدی با اشاره به اینكه بیشتر از دو میلیون نفر در كشور در حوزه بیماری های غیرواگیر از داروهای شركت عبیدی استفاده می نمایند، اظهار داشت: بعنوان مثال در حوزه دیابت تنها ۶۰۰ هزار بیمار مصرف كننده داروهای ما هستند.

وی با اشاره به قیمت داروهایی كه امروز از آنها رونمایی گردید، اظهار داشت: قیمت این داروها در بعضی موارد یك پنجم قیمت داروی خارجی است.

رضویان با اشاره به شرایط تحریم، اظهار داشت: مواد اولیه را از كشورهای مختلف مانند هند و چین تامین می نماییم. هیچ یك از این شركت ها تابحال قطع همكاری نكرده اند. البته شرایط مان دشوار می باشد، اما تابحال توانستیم كار را پیش بریم. بیشترین مشكل ما در حوزه انتقال و تخصیص ارز است. البته تابحال توانستیم كار را مدیریت كرده و واردات را انجام دهیم، اما این محدودیت ها زمان مان را طولانی تر كرده است. در گذشته می توانستیم مواد را سه ماهه وارد نماییم، اما هم اكنون بین هفت تا هشت ماه طول می كشد.

به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا، در بخش دیگری از این مراسم، دكتر الهام عندلیب- مدیر ارشد امور علمی و پزشكی شركت داروسازی عبیدی، با اشاره به رونمایی از شش داروی تولید داخل در حوزه های ام اس، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی و دیابت، اظهار داشت: بعضی از این داروها قبل از این هم در كشور وجود داشته اند، اما ما همراه با دارو سرویس ها و خدماتی را هم برای ارزش محور كردن خدمات دارویی، به بیماران مصرف كننده عرضه می دهیم.

وی اضافه كرد: بعنوان مثال در داروی جیوماید كه برای مبتلایان به بیماری ام اس استفاده می شود، این خدمات را قرار داده ایم. بیماران مصرف كننده جیوماید عموما به علت عوارض آن امكان دارد نخواهند از این دارو استفاده كنند. در نتیجه ما علاوه بر تولید این دارو، خدماتی را هم به صورت ۲۴ ساعته در كنارش به بیماران عرضه می نماییم تا اگر بیماران مصرف كننده این دارو مشكل یا عوارض پس از مصرف داشتند، بتوانند به ما اطلاع دهند.

عندلیب افزود: برای این اقدام كارت هایی را در اختیار پزشكان قرار داده ایم كه شماره تلفنی روی آن وجود دارد و هر بیماری كه برایش این دارو تجویز شود، یكی از این كارت ها را دریافت می كند و در صورت داشتن عوارض مصرف می تواند با ما تماس بگیرد. پس از برقراری تماس اول و ثبت اطلاعات بیمار، مسئول پشتیبانی از بیماران شركت ما با بیمار ارتباط گرفته و مرتباً وضعیتش را پیگیری می كند. در عین حال این بیماران یكسری آزمایش نیاز دارند كه ما با برخی مراكز قراردادهایی بسته ایم و بیمارانی كه این دارو را مصرف می كنند می توانند به این مراكز رجوع كنند. البته در این زمینه سوبسیدهایی را در نظر گرفته ایم و بخشی از هزینه ها را تقبل می نماییم. همینطور برای بیمارانی كه جیوماید را مصرف می كنند یكسری سرویس های مشاوره ای قرار داده ایم.




1398/07/06
18:17:42
4324
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , پزشك , خدمات , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی