محققان انگلیسی پی بردند؛

ارتباط اختلال عملكرد كبد مادر حامله و چاقی كودك

ارتباط اختلال عملكرد كبد مادر حامله و چاقی كودك

دكتر ایزی: مطالعه نشان میدهد اختلال عملكرد كبد در زنان حامله به خاطر تغییر در باكتری های روده كودك سبب افزایش خطر چاقی در كودكان می شود.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، پژوهشگران در بررسی موش های آزمایشگاهی مبتلا به شایع ترین نوع بیماری كبدی در زمان حاملگی مشاهده نمودند تركیب باكتری های روده نوزاد تغییر یافته بود و عملكرد كبد، بویژه در زمان تغذیه با رژیم غذایی پرچرب غربی، مبتلا به اختلال شده بود.
این یافته ها بیان كننده آن است كه كودكان در معرض خطر باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و اقدام در امتداد تغییر باكتری های روده می تواند به كاهش نرخ چاقی در دوره كودكی در آینده كمك نماید.
شایع ترین نوع بیماری كبدی در طول حاملگی ICP (كلستاز داخل كبدی) است كه سبب كاهش ترشح صفرا مایع گوارشی از كبد شده و در نتیجه اسیدهای صفراوی در خون تشكیل شده، به عملكرد كبد لطمه می رسانند و ریسك مرده زایی و تولد زودهنگام نوزاد را می افزایند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند كه كودكان متولدشده از مادران مبتلا به ICP بسیار در معرض مبتلاشدن به چاقی در دوره كودكی قرار دارند. شواهد گوناگون حاكی از اهمیت میكروبیوم روده برای سلامت خوب متابولیكی است و تغییر در تركیب این میكروبیوم ها می تواند منجر به اختلال متابولیسم و اضافه وزن شود.
پی بردن به اینكه چگونه ICP منجر به چاقی می شود می تواند به پیش گیری از ریسك مبتلاشدن به این مشكل جدی و كوتاه كننده عمر كمك نماید.
محققان كالج كینگ لندن در مطالعات خود دریافتند نوزاد دارای تركیب متفاوتی از میكروبیوم روده و عملكرد كبد است، بویژه زمانیكه با رژیم غذایی پرچرب تغذیه می شود، و همین مسئله می تواند در اختلال در متابولیسم و افزایش خطر چاقی تاثیر داشته باشد.
«كارولاین اووادیا»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «این یافته ها بیان كننده این مطلب است كه سلامت در دوره حاملگی می تواند تاثیرات بلندمدتی بر سلامت نوزاد داشته باشد.»
محققان تاكید می كنند كودكان متولدشده از مادران مبتلا به ICP در دوره حاملگی یا سایر بیماری های كبدی باید رژیم غذایی سالم داشته باشند و از مصرف فست فودها اجتناب نمایند.
همچنین هدف قراردادن تركیب میكروبیوم در شیوه های درمانی در زنان حامله نظیر استفاده از پری بیوتیك ها و پروبیوتیك ها، می تواند از ریسك چاقی در كودك پیشگیری نماید.


منبع:

1398/08/23
09:59:49
5.0 / 5
4648
تگهای خبر: آزمایشگاه , باكتری , بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی