وزیر بهداشت:

داروهای اساسی تا تیرماه سال آینده ذخیره شده است

داروهای اساسی تا تیرماه سال آینده ذخیره شده است

به گزارش دكتر ایزی ایسنا/همدان وزیر بهداشت اظهار داشت: امروز با وجود اینكه همه راه ها توسط آمریكا بر ما بسته شده اما میزان كمبود دارویی در كشور، یك سوم روز مشابه در سال قبل است و تا تیرماه سال آینده، داروهای اساسی، مواد اولیه شركت های داروسازی و تجهیزات پزشكی مورد نیاز اتاق های عمل ذخیره شده است.


دكتر سعید نمكی سه شنبه ۲۶ آذر در نشست با مسئولان استان همدان، اظهار نمود: استان همدان از دیرباز، مهد علم، فرهنگ، دین، تقوا و الگوی بزرگ توسعه ای جهان بوده، فرهنگ اسلامی و توسعه آن به شدت مدیون سرزمین همدان قدیم است و اگر به الگوهای معماری زمان عباسی در تمدن اسلامی توجه كنید می بینید كه به شدت تحت تأثیر الگوهای توسعه ای همدان قدیم است.
وی اضافه كرد: خوشبختانه شاهد همدلی و وفاق بین مسئولان استان همدان هستیم و متأسفانه این وحدت را در مناطق دیگر، كمتر می بینیم. امروز روز همدلی و وفاق ملی است و دشمنان ما با همه سلایق برای ضربه زدن به ایران، متحد شده اند و دوستان ما بر سر مسائل جزئی و مبتلاشدن به سیاست زدگی در این شرایط حساس ملی، كمتر همدلی دارند.
نمكی افزود: روزی كه به وزارت بهداشت رفتم به همكارانم گفتم شماها همه خدمتگزاران نظام سلامت هستید و بنده، وزیر بهداشت همه مردم شامل اصلاح طلب، اصولگرا، معتدل، شیعه، اهل سنت، زرتشتی، كلیمی، مسیحی و حتی زندانیان محكوم به اعدام هستم و مبادا گرفتار سیاست زدگی شوید و حتی مطالبات به حق یك نماینده مخالف دولت یا بنده، تحقق پیدا نكند.
وی تاكید كرد: آمریكایی ها با تمام متحدین خود تمام همت خودرا به كار گرفتند تا ایران را به زانو درآورند و كوشش های زیادی كردند و تصور می كردند كه كار نظام جمهوری اسلامی ایران، سه ماهه تمام است اما تا زمانی كه حرمت خون شهدا و دعای نیمه شب یك پدر و مادر شهید و یا یك جانباز و معلول قطع نخاعی وجود دارد، تردید ندارم كه این نظام بیمه شده و كسی نمی تواند آنرا به زانو در بیاورد.
وزیر بهداشت تصریح كرد: امروز با وجود اینكه همه راه ها توسط آمریكا بر ما بسته شده اما میزان كمبود دارویی در كشور، یك سوم روز مشابه پارسال است و تا تیرماه سال آینده، داروهای اساسی، مواد اولیه شركت های داروسازی و تجهیزات پزشكی مورد نیاز اتاق های عمل ذخیره شده است.
وی با اشاره به اینكه امسال ۸۱۰۰ تخت در ۶۶ بیمارستان جدید كشور افتتاح می شود، اظهار داشت: بیشترین تعداد تختی كه در یكسال مورد بهره برداری قرار گرفته بود، ۴۵۰۰ تخت بیمارستانی بود، امسال ۸۱۰۰ و سال آینده ۶۰۰۰ تخت با اولویت مناطق كمتر توسعه یافته در كشور افتتاح می شود و تعداد تخت های بیمارستانی كشور از ۹۶ هزار تخت تا پیش از دولت یازدهم به ۱۴۰ هزار تخت بیمارستانی افزوده می شود كه حاصل لطف خدا، حمایت های مقام معظم رهبری، دلسوزی نمایندگان مجلس و تلاش همكاران ما در دانشگاه های علوم پزشكی، استانداری ها و كمك های مردمی است.
نمكی ضمن تاكید بر ضرورت توجه ویژه دانشگاه ها به تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری در گام دوم طرح تحول نظام سلامت، اشاره كرد: تعداد دستگاه های دیالیز در استان همدان در مدت زمان كوتاهی به دو برابر افزایش یافته و اگر آهنگ رشد فشارخون بالا و نارسایی كلیوی ناشی از فشارخون و دیابت با این سرعت باشد، ۳۰۰۰ دستگاه دیالیز نیز پاسخگوی نیاز مردم در استان همدان نیست. باید پیش از اینكه بیمار محتاج دیالیز و یا بستری در بخش های ویژه شود، او را دریابیم.
وی اظهار داشت: در كشور سالانه حدود ۹۷ تا ۱۰۰ هزار مورد از مرگ و میر به دلیل فشارخون بالا و عوارض ناشی از آن است و خوشبختانه بسیج ملی كنترل فشارخون، نتایج بسیار درخشانی داشت به شكلی كه دو میلیون و ۷۰۰ هزار بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون شناسایی شدند و اثرات آن در آینده در مورد بستری در بخش های ویژه بیمارستان ها و نیاز به دیالیز، به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
نمكی با اشاره به اینكه هر سال از ۳۸۰ هزار مورد مرگ مردم ایران، ۳۱۳ هزار مورد مربوط به بیماری های غیرواگیر است، اضافه كرد: كنترل و پیش گیری از بیماری های غیرواگیر، تنها توسط وزارت بهداشت قابل انجام نیست و نیاز به همكاری بین بخشی است؛ بعنوان نمونه وقتی در زمان چیدن گردو، افراد از بالای درخت به پایین می افتند، درمان این افراد بر عهده وزارت بهداشت است و در هیچ یك از مراحل دیگر آن، دخالتی نداریم و یا در مورد كاهش تلفات و مصدومیت های ناشی از حوادث جاده ای، وزارت بهداشت نقش حداقلی دارد.
وی بیان كرد: از استانداران خصوصاً استاندار همدان بعنوان رئیس كمیته پیش گیری از بیماری های غیرواگیر تقاضا دارم كه با كمك رئیس دانشگاه علوم پزشكی، برنامه و نقشه ای را طراحی نمایند كه چگونه با مشاركت دستگاه های اجرایی می توانیم به پیشگیری و كنترل بیماری های غیرواگیر برسیم، نقاط پرخطر جاده ای را شناسایی و در جهت رفع آن حركت نماییم، چه آموزش هایی را به مردم ارائه نماییم كه به خاطر چیدن گردو، سلامتی و جان خودرا به خطر نیندازد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری با اشاره به توسعه تخت های بیمارستانی در استان همدان، اظهار نمود: اولین گامی كه هر رئیس دانشگاه علوم پزشكی باید بردارد، جلب رضایت مردم باشد. خدمات بهداشتی و درمانی باید با عشق پزشك و پرستار به مردم ارائه شود و باید انگیزه پرسنل را افزایش دهیم و سرزده از بیمارستان ها بازدید كرده و از دردهای مردم از نزدیك آشنا شویم و در جهت رفع آن تلاش نماییم.
وی اضافه كرد: در بعضی از بیمارستان های شیك می بینیم كه در بعضی موارد، همراهان بیماران ناراضی هستند، پول گرفته اند اما یك پتو به او نداده اند كه در این صورت تمام زحمات ما به هدر می رود. گرچه سپاسگزار همكاران شریفم هستم و همكارانی از ما ۱۷ ماه اضافه كار و كارانه دریافت نكرده اند و یك لحظه روی خوش خودرا به بیمار دریغ نكرده اند اما برخی اوقات، تعداد كمی از همكاران ما، دل مردم را می شكنند و تقاضا دارم كه نظارت بر حوزه درمان، افزایش پیدا كند و اگر دل شكسته ای به بیمارستان آمد و برگشت، در قیامت بنده باید پاسخگو باشم.
وزیر بهداشت به استقرار پرونده الكترونیك سلامت در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: اجرای سیستم ارجاع، پزشكی خانواده و راهنماهای بالینی در دستور كار وزارت بهداشت قرار گرفته و تقاضا دارم كه اجرای این موارد در استان همدان بعنوان استان پیشتاز اجرایی شود البته خوشبختانه هم اكنون ۶۰۰ راهنمای بالینی تهیه و ابلاغ گردیده است.
وی از بیماری های غیرواگیر، بیماری های واگیر مانند بیماری های مشترك انسان و دام، ایدز، بیماری های دهان و دندان، سلامت سالمندان، سلامت مردان، بهداشت روان، توجه به وضعیت سلامت حاشیه شهرها بعنوان تهدید های حوزه بهداشت یاد كرد و افزود: هم اكنون ۴۰ هزار بیمار مبتلا به ایدز در كشور شناسایی شده اند و هیچ راهی برای مقابله با آن به جز آموزش نداریم و تنها راه ارزان قیمت پرفایده برای پیش گیری از ایدز، آموزش عمومی است كه باید برای آن، وقت بیشتری بگذاریم.
وزیر بهداشت تصریح كرد: فاكتورهای سلامت دهان و دندان وضعیت بسیار نامناسبی در كشور دارد و به همین علت، طرح مدارس عاری از پوسیدگی دندان را در كشور راه اندازی كردیم چونكه بیشترین هزینه كمرشكن مردم بینوا و تهیدست، مربوط به هزینه های دندانپزشكی است و برنامه وزارت بهداشت، راه اندازی مدارس عاری از پوسیدگی دندان است كه در نمین اردبیل اجرای آزمایشی آن انجام شد و امسال تمام كشور، تحت پوشش این طرح خواهند رفت. حدود ۳۲۰۰ یونیت دندانپزشكی به همراه ۳۶۰۰ دندانپزشك بخش دولتی در نوبت بعدازظهر و شب باید در خدمت مردم باشند و زنان حامله و شیرده و همین طور دانش آموزان به صورت رایگان، از این خدمات بهره مند شوند و برای سایر افراد نیز این خدمات با تعرفه ای بالاتر از تعرفه دولتی، ارائه شود.
وی با تاكید بر اینكه سلامت روان باید به شدت مورد توجه همكاران ما در دانشگاه های علوم پزشكی قرار گیرد، اظهار داشت: مردم ما افسرده هستند كه عامل خیلی از لطمه های اجتماعی است. طی۴۸ ساعت گذشته از دو دانشگاه، حوادث تلخی به ما گزارش شده است. باید فضا را شادتر نماییم و بارها مقام معظم رهبری فرمودند كه باید فضای جامعه را بانشاط نماییم و از دل مردگی و افسردگی پرهیز نماییم و اینقدر سیگنال مایوس كننده به مردم ندهیم و محیط را شاداب تر نماییم. افسردگی ام المرض است كه می تواند سبب اعتیاد، از هم پاشیدگی خانواده و خیلی از مسائل دیگر شود.
نمكی با اشاره به اجرای طرح «هر خانه یك پایگاه سلامت» اظهار نمود: تا زمانی كه اداره سلامت را جامعه محور، مردم محور و اجتماع محور نكنیم، ماندگاری آن گرفتار اشكال خواهد بود. از هر خانواده یك نفر كه همان بانو و محور خانواده است بعنوان سلامت یار یا سفیر سلامت انتخاب می شود و به این بانوان آموزش می دهیم كه چگونه مصرف نمك را محدود كنند، ورزش منظم در خانواده راه اندازی كنند، به واكسیناسیون های دوره ای توجه نمایند، به سلامت مردان توجه داشته باشند و این افراد درمان های اولیه و توانبخشی را با عنایت به افزایش جمعیت سالمندی در كشور، فرا می گیرند.
وی افزود: بیشتر از ۲۰ سال به امید زندگی مردم ایران اضافه شده اما كیفیت زندگی ما هم اكنون افت داشته است. در دوران های گذشته، همه غصه ها را پیش مادربزرگ ها خالی می كردیم اما امروز چهره های شاداب و روح های آرام و امیدبخشی های سابق را از افراد مسن جامعه نداریم. متأسفانه افراد مسن را در سرای سالمندان و كودكان را مهدهای كودك می گذاریم در حالی كه این دو نسل در دوران گذشته، با هم بودند و ما با یك مدل غربی بسیار نامناسب، بین این دو نسل را برش زده ایم و باید پیوند خویشاوندی قوی گذشته و كیفیت زندگی را در میان آنها تقویت نماییم.
نمكی اضافه كرد: امیدواریم كه تا اختتام دولت دوزادهم، ۲۰ میلیون سفیر سلامت در كشور داشته باشیم البته دكتر تدروس دبیركل سازمان جهانی بهداشت كه چندی قبل به ایران سفر كرده بود وقتی از این طرح مطلع شد، اظهار داشت كه ایران تبدیل به اولین الگوی جهانی در این كار بزرگ خواهد شد.
وی تاكید كرد: دانشگاه ها امروز نیازمند فضای بانشاط هستند. با دانشجو باید مهربانانه تر از قبل، برخورد كرده و آنها و اساتید را نوازش نماییم. محیط دانشگاه، محیط عشق ورزی و محبت است. متأسفانه كیفیت آموزشی در دانشگاه ها، افت زیادی كرده است و باید این وضعیت را دریابیم، مقاطع كاردانی و رشته هایی مانند اتاق عمل و هوشبری را باردیگر احیا و دوره های كوتاه مدت ارائه خدمت را راه اندازی نماییم چونكه با منابع تربیت یك فرد دارای مدرك PHD می توان ۲۰ تا ۲۵ نیروی كاردان و بهیار تربیت كرد.
وزیر بهداشت درانتها ضمن ابراز خرسندی از كاربردی بودن پژوهش ها در دانشگاه علوم پزشكی همدان، اظهار داشت: پژوهش ها باید كاربردی باشند و گره ای از مشكلات كشور باز كنند. مشكلات منطقه ای باید شناسایی و برای پیدا كردن راهكار به دانشگاه ها داده شوند. پارك های علم و فناوری و شركت های دانش بنیان دست مایه های اصلی ما هستند كه می توانیم در شرایط تحریم به خوبی از ظرفیت آنها استفاده نماییم.




منبع:

1398/09/26
13:38:38
4399
5.0 از ۵
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی