با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت گرفت
كشف پایگاه های ایمنی بدن در مقابله با سرطان
به گزارش دكتر ایزی پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود، ساختارهایی را مشاهده نمودند كه می توانند از بدن در مقابل گسترش سرطان محافظت كنند.
به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، سیستم ایمنی بدن ما گاهی اوقات می تواند سرطان را از بین ببرد. حالا با كشف توده های ریزی از بافت ایمنی كه داخل تومورها شكل می گیرند، این پروسه به صورت واضح تری خودرا نشان میدهد.
بنظر می رسد این ساختارها كه "پایگاه های ایمنی" (immune outposts) نامیده می شوند، بتوانند شانس نجات یافتن از سرطان را بالا برند و در صورت تشكیل شدن به روش مصنوعی، به درمان جدیدی تبدیل شوند.
این مساله مشخص است كه سیستم ایمنی بدن نسبت به سرطان واكنش نشان میدهد. برخی داروها، با تقویت این واكنش كار می كنند اما فقط می توانند به درمان تعداد كمی از افراد منجر شوند.
"هایدن كیسیك" (Haydn Kissick)، پژوهشگر دانشكده پزشكی "دانشگاه اموری" (Emory University) آمریكا و همكارانش، تومورهای خارج شده از بدن ۱۵۰ بیمار مبتلا به سرطان های كلیه، مثانه و پروستات را مورد بررسی قرار دادند.
نسبت "سلول های تی" (T-cells) كه سلول های ایمنی مقابله كننده با تومورها هستند، از ۰.۰۰۲ تا ۲۰ درصد تعداد كل تومورها را در بر می گیرد. سلول های تی به صورت تصادفی در تومور پخش نمی شوند بلكه پایگاه های ایمنی گرد هم می آیند كه نزدیك رگ های ظریف خون قرار دارند و به داخل تومورها می روند.
كیسیك در این زمینه اظهار داشت: پایگاه های ایمنی با گسترش كامل سلول های تی، سلول های تی نابالغ موسوم به "سلول های شبه بنیادی" (stem-like cells) را در بر می گیرند كه می توانند برای تولید سلول های ایمنی جدید، تكثیر شوند. پایگاه های ایمنی باید تكثیر این سربازان را ادامه دهند برای اینكه این سلول ها پیوسته در حال مرگ هستند.
پایگاه های ایمنی، نوع دومی از سلول ایمنی را نیز شامل می شوند كه مولكول های سرطانی را از سطح خود برمی دارد و آنها را بعنوان هدف حمله و نابودی به سلول های تی نشان میدهد.
كیسیك اضافه كرد: این پایگاه ها مانند غدد لتفاوی عمل می كنند اما عملكرد خودرا در محل رخ دادن جنگ میان سلول های تی و تومور نشان می دهند.
غدد لتفاوی، غدد كوچكی به شكل لوبیا هستند كه در قسمت هایی از بدن مانند گردن و زیر بغل قرار دارند. سلول های ایمنی در همین قسمت ها یاد می گیرند كه با تشخیص مولكول های سرطانی روی سطح خود، با هر چیز مضری همچون باكتری یا سلول سرطانی مبارزه كنند.
"نیكولاس رستیفو" (Nicholas Restifo)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما می دانستیم كه تومورهایی در سلول های تی قرار دارند اما این پژوهش نشان میدهد كه این سلول های شبه بنیادی در كدام قسمت هستند. همه سلول های بنیادی، شكاف هایی دارند كه آنها را ایمن نگه می دارند و ما قبل از این به آنها توجه نكرده بودیم.
پایگاه های ایمنی طوری نیستند كه جلوی پیشرفت سرطان را بگیرند اما بعد از خارج كردن تومور ابتدایی، كسانی كه پایگاه های ایمنی بیشتری در بدن خود داشته باشند، كمتر در معرض رشد تومورهای ثانویه قرار می گیرند.
این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب