یك دانشجوی دانماركی طراحی كرد

ماسكی كه باكتری ها و ویروس ها را از بین می برد

ماسكی كه باكتری ها و ویروس ها را از بین می برد

دكتر ایزی: یك دانشجوی دانماركی نوعی ماسك ضد كرونا طراحی نموده كه خود به خود تمیز می شود.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، هرچند هنوز پرسش هایی در مورد عملکرد این ماسک وجود دارد اما این ماسک خودتمیزشونده می تواند به زودی در بازار ارائه شود.
"سارا لی کروگ"، دانشجوی رشته طراحی در شهر کوچک کولدینگ در دانمارک است. وی در اصل در حال طراحی یک نوع روکش دیواری با فناوری جدید بود که می تواند هوای اتاق را تمیز کند؛ مثلأ با جذب دوده های سمی معلق در هوا که از اگزوز ماشین ها بیرون می آیند.
وی در طول آزمایشاتش متوجه شد که پروسه "خودتمیزشونده فوتوکاتالیستی" ویروس ها و باکتری ها را هم از بین می برد. آن زمان یعنی در ماه ژانویه (بهمن ماه گذشته) کمتر کسی فکر می کرد که ویروس کرونا به یک پاندمی تبدیل گردد.
بعد از همه گیر شدن کرونا، استادِ سارا لی کروگ او را به این فکر انداخت که دنبال ماده مشابهی باشد که بجای نصب روی پنل های بزرگ دیواری، بتوان از آن برای تهیه ماسک های محافظ بهره برد.
او می گوید: ما می خواستیم بدانیم که آیا اصل غیرفعال کردن ویروس ها در مقیاس کوچک، یعنی با کشیدن پارچه جای دیوار روی بدن، روی صورت هم جواب می دهد یا نه و باتوجه به شرایط، هیچ تردیدی نداشتیم که باید پاسخ این پرسش را پیدا نماییم و شروع کردیم.
ترکیب مورد استفاده در ماسک هایی که خود به خود تمیز می شوند مانند ترکیب دیواری است که سارا روی آن کار می کرد یعنی "خود تمیزشونده فوتوکاتالیستی بوسیله اکسیداسیون نیمه هادی ها".
او این توضیح پیچیده را اینطور شرح می دهد: یعنی ماسکی که اکسید فلزی در پارچه آن کار گذاشته شده است.
این اکسیدهای فلزی بعد از تابش اندکی نور ماوراءبنفش روی ماسک ترکیبات آلی مانند ویروس ها یا باکتری ها را از بین می برند. این روش می تواند بارها و بارها تکرار شود و بنا بر این ماسکی که پارچه آن حاوی اکسیدهای فلزی است این مزیت بزرگ را دارد که می تواند بطور مداوم مورد استفاده قرار گیرد.
این دانشجوی ۲۹ ساله دانمارکی با اشاره به کشورهایی مانند انگلیس که در آنها پوشیدن ماسک الزامی است می گوید: اغلب ماسک ها دور انداخته می شوند و انبوهی از زباله تولید می کنند.
البته هنوز پرسش هایی در مورد این ماسک ها وجود دارد. نمونه های اولیه این ماسک یک باتری کوچک بعنوان منبع انرژی نور ماوراءبنفش دارد که با رشته سیم هایی به لامپ های کوچک کارگذاشته شده در پارچه وصل می شوند.
چنین ماسکی در نگاه اول کمی پیچیده و غیرکاربردی به نظر می رسند. با باتری و کابل ها چه باید کرد که کمترین مزاحمت را داشته باشند؟
سارا، استاد او و تیم کوچکی از متخصصانی که حال به پیشرفت پروژه او کمک می کنند هنوز گام هایی برای طراحی نهایی این ماسک پیش رو دارند. این احتمال وجود دارد که "ماسک های خودتمیزشونده" چند ماه دیگر آماده عرضه به بازار شود و استفاده از آنها در پاندمی کرونا دیر شده باشد.
بنابر گزارش دویچه وله، کارشناسان البته می گویند حتی در این صورت هم، ایده سارا آینده روشنی دارد چون چنین ماسک هایی که نه فقط ذرات معلق بلکه باکتری ها و ویروس ها را هم از بین می برند، می توانند کاربردهای فراوانی مثل برای افراد مبتلا به آلرژی، بیماری های تنفسی و بیماری واگیردار مثل حتی یک آنفلوآنزای ساده داشته باشند.




منبع:

1399/05/29
13:44:08
2379
5.0 از ۵
تگهای خبر: باكتری , برند , بیماری , طراحی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی