عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی:
70 درصد كودكان كم شنوا حاصل ازدواج های فامیلی هستند
به گزارش دكتر ایزی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با تاكید بر لزوم تشخیص زودهنگام كم شنوایی و ناشنوایی، اظهار داشت: از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، یك الی سه نوزاد گرفتار كم شنوایی عمیق دوطرفه دائمی هستند.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر، پویش ملی «آگاه سازی جامعه نسبت به کم شنوایی و ناشنوایی»، همزمان با هفته جهانی ناشنوایان (هفته اول مهر)، به همت کمیته مطالعات ناشنوایی و کم شنوایی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و با همکاری انجمن پروانه ها (متشکل از والدین کودکان ناشنوا و کم شنوای ایران )، فعالیت خویش را شروع کرد.
گیتا موللی عضو هیات علمی و مسئول کمیته مطالعات کم شنوایی و ناشنوایی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، اظهار داشت: کم شنوایی و ناشنوایی، شایع ترین اختلال مادرزادی است، به صورتی که از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، یک الی سه نوزاد حتما گرفتار کم شنوایی عمیق دوطرفه دائمی است که اگر نوزادان با کم شنوایی خفیف تر و یا یک طرفه را به آن اضافه نماییم، تعداد نوزادان کم شنوا به ۱۶ در هزار تولد افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: طی سه سال قبل پویش ملی «آگاه سازی جامعه نسبت به نقش تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی و ناشنوایی» برای اطلاع رسانی هرچه بیشتر به مردم و خانواده ها برای جلوگیری از تولد نوزادان با کم شنوایی و ناشنوایی و تشخیص و مداخله زودهنگام برای بهبود کیفیت زندگی کودکان کم شنوا و ناشنوا در جهت موفقیت آنان مطابق با همسالان شنوایشان، فعالیت کرد.
موللی افزود: سال جاری هم همزمان با هفته جهانی ناشنوایان، کمیته مطالعات ناشنوایی و کم شنوایی مرکز تحقیقات توانبخشی اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با همکاری انجمن پروانه ها که متشکل از والدین کودکان ناشنوا و کم شنوای ایران است، این پویش را برگزار می نماید و طی سه روز اخیر که از اعلام فعالیت پویش می گذرد، مراکز و نهادهای مختلفی به این پویش پیوسته اند تا سهمی در اطلاع رسانی و آگاه سازی جامعه نسبت به مسایل کم شنوایان و ناشنوایان داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد کم شنوایی ها قابل پیشگیری است، تصریح کرد: یکی از مهم ترین عوامل کم شنوایی در همه کشورها که قابل پیشگیری می باشد، ازدواج های فامیلی است. بطوری که ۶۰ تا ۷۰ درصد کودکان کم شنوا حاصل ازدواج های فامیلی هستند، حتی اگر در آن خانواده و یا فامیل، فرد کم شنوایی وجود نداشته باشد، ژن مربوطه، سبب تولد نوزاد کم شنوا می شود، درصورتی که اگر آگاه سازی در جامعه گسترش یابد، خانواده ها از مشاوره های قبل از حاملگی استفاده می نمایند و با اقدامات پیشگیرانه، از تولد نوزاد مبتلا به کم شنوایی یا ناشنوایی جلوگیری خواهند کرد.
موللی به بیماری های ژنتیکی، سندرمی و حوادث، به عنوان دیگر عوامل کم شنوایی اشاره نمود و اضافه کرد: آنچه که در کم شنوایی بسیار حائز اهمیت می باشد، نقش اقدامات پیشگیرانه و همینطور تشخیص و مداخلات زودهنگام در بدو تولد است که بسیار ساده می باشد اما در عین حال، در سرنوشت و آینده تحصیلی و فعالیت اجتماعی کودک بسیار اثرگذار است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، خاطرنشان کرد: اگر در بدو تولد، تشخیص به موقع صورت گیرد و برای نوزاد، سمعک بهره برده و آموزش های مناسب برپایه اصول علمی به والدین داده شود، این نوزاد می تواند رشد طبیعی داشته و بمانند همسالان شنوای خود، زبان آموزی داشته و خواندن و نوشتن بیاموزد.
وی در انتها اضافه کرد: در کنار تمام اقدامات علمی، آموزشی و همینطور بهداشتی و درمانی، جای قانون «اجباری کردن تشخیص و مداخله زودهنگام کم شنوایی و ناشنوایی در بدو تولد» خالی است که امیدواریم مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از کم شنوایی و ناشنوایی در جامعه و مداخلات ضروری در بدو تولد، به این مهم توجه ویژه داشته باشد.
منبع: دكتر ایزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب