راه های محافطت از كودكان در مقابل كووید۱۹

راه های محافطت از كودكان در مقابل كووید۱۹

به گزارش دكتر ایزی با شیوع بیماری كووید۱۹ در جهان یكی از موضوعاتی كه در ابتدا به آن تاكید می شد عدم ابتلای كودكان به بیماری بود، موضوعی كه بزودی با شواهد به دست آمده زیر سوال رفت و دریافتیم باآنكه شاید كودكان به اندازه بزرگسالان درگیر بیماری نشوند اما نمی توان گفت در مقابل كرونا مصون هستند.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، سازمان بهداشت جهانی و یونیسف استفاده از ماسک را سفارش می کنند. استفاده از ماسک بعنوان بخشی از بسته جامع مداخلات بهداشت عمومی می تواند از انتقال بعضی از بیماری های ویروسی دستگاه تنفسی همچون کووید۱۹ جلوگیری و آنرا کنترل کند. رعایت سایر اقدامات همچون حفظ فاصله فیزیکی، بهداشت دست، موارد تنفسی و تهویه مناسب در محیط های بسته برای کاهش شیوع کووید۱۹ ضروریست.
بر مبنای مطالعات انجام شده تنها یک تا هفت درصد موارد تأیید شده کووید۱۹ از راه تست های آزمایشگاهی، مربوط به کودکان است که در مقایسه با سایر گروه های سنی کمتر است. همینطور تابحال شواهد موجود نشان داده است بیشتر موارد گزارش شده در بین کودکان، از راه انتقال داخل خانواده ها است. باآنکه امکان دارد تحت تأثیر تعطیلی مدارس و در خانه ماندن کودکان هم باشد.
باآنکه حجم ویروس جدا شده از کشت ویروس در کودکان علامت دار، مشابه بزرگسالان است؛ اما شواهد نشان داده است که کودکان عموما عامل اصلی انتقال کرونا نیستند. از طرفی شواهد محدود نشان داده است میزان شیوع بیماری در کودکان، نسبت به کودکان بزرگتر و بزرگسالان کمتر است.
چگونگی محافظت از کودک با استفاده از ماسک
کودکان بین ۵ تا ۱۱ سال در مقایسه با بزرگسالان، با پوشیدن ماسک به میزان قابل توجهی محافظت نمی شوند که احیانا مربوط به عدم تناسب سایز ماسک است. استفاده از ماسک در کودکان زیر پنج سال به علل زیر نمی تواند باعث جلوگیری از انتقال بیماری از کودکان به سایرین شود:
_ پیش از ۵ سالگی، مراحل تکاملی مربوط به مهارت های استفاده از دست و هماهنگی حرکات ظریف سپری نشده است و کودکان جهت استفاده مناسب از ماسک احتیاج به کمک دارند.
_ برای برخی کودکان زیر ۵ سال که زودتر از معمول این مهارت را کسب کرده اند، به خصوص اگر پوشیدن ماسک برای مدت زمان طولانی مورد انتظار است، نظارت مناسب و مداوم یک بزرگسال آگاه سفارش می شود.
_ کودکانی که دارای اختلالات شناختی یا تنفسی شدید هستند و در تحمل ماسک مشکل دارند، تحت هیچ شرایطی نباید از ماسک استفاده کنند.
_ بهداشت عمومی نظیر شستن مرتب و مکرر دست ها و فاصله گذاری اجتماعی با حفظ فاصله فیزیکی حداقل یک متر باید در اولویت قرار گیرد.
_ کودکان گرفتار اختلالات تکاملی یا ناتوانی احیانا با موانع، محدودیت ها و خطرات اضافی روبرو هستند و باید گزینه های دیگری برای پوشاندن مانند محافظ صورت shields face وجود داشته باشد.
_ بعضی از کودکان معلول احتیاج به تماس جسمی نزدیک با درمانگر، مربی یا مددکار اجتماعی دارند. این نکته حائز اهمیت می باشد که همه عرضه دهندگان خدمات موارد کلیدی را رعایت نمایند همچون از ماسک استفاده کنند.
_ استفاده از ماسک در کودکان گرفتار کم شنوایی یا مشکلات شنوایی امکان دارد موانع یادگیری و چالش های بیشتری به همراه داشته باشد که با عنایت به احتیاج به رعایت فاصله فیزیکی این مشکلات تشدید هم می شود.
محافظ صورت برای کودکان
بنابر اعلام دفتر سلامت جمعیت و خانواده وزارت بهداشت، برخی کودکان به علل مختلف مثلا مسائل بهداشتی یا ترس از ماسک امکان دارد نتوانند ماسک بزنند، ازاین رو محافظ صورت می تواند بعنوان جایگزینی برای ماسک باشد. البته این تصمیم گیری بر مبنای در دسترس بودن، امکان سنجی و میزان تحمل گرفته می شود. از محافظ صورت جهت حفاظت در مقابل قطرات تنفسی و جلوگیری از پاشیدن مایعات بیولوژیک بخصوص ترشحات تنفسی، عوامل شیمیایی و ذرات به چشم استفاده می شود.
سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان یونیسف سفارش می کنند در شرایط خاص که پوشیدن ماسک عملی نیست (مثل کودکان کم شنوا یا سایر معلولیت ها یا شرایطی که استفاده از ماسک های پارچه ای یا طبی سلامتی را تحت تأثیر قرار می دهد) با در نظر گرفتن ملاحظات زیر می توان از محافظ صورت استفاده کرد:
_ محافظ صورت یک مانع فیزیکی ناقص است و لایه های فیلتراسیون ماسک را فراهم نمی کند.
_ محافظ صورت باید تمام صورت را بپوشاند، به دور طرفین صورت بپیچد و تا زیر چانه گسترش یابد.
_ محافظ صورت چند بار مصرف باید به درستی با صابون، مواد شوینده و آب تمیز شده و با الکل ۷۰ تا۹۰ درصد ضد عفونی شود. محافظ صورتی که در مقابل استفاده از مواد ضدعفونی کننده صدمه نمی بیند و مختصات نوری آن تغییر نمی کند باید انتخاب گردد.
_ حفظ فاصله فیزیکی حداقل یک متر در صورت امکان، توجه به بهداشت دست و اصول حفاظت تنفسی هم از نکات مهم می باشد.




منبع:

1399/07/10
19:30:02
1623
5.0 از ۵
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی