روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با كرونا:
مردم بدانند وسیله ای برای آزمایش واكسن نیستند
به گزارش دکتر ایزی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای ساخت واکسن یا برای خرید واکسن هر ارزی و هر ریالی نیاز باشد بلافاصله به هر قیمتی و برخلاف همه مشکلات، آنرا تامین خواهیم کرد، اظهار داشت: ما زودتر از این هم می توانستیم واکسن وارد نماییم و واکسن هایی در اختیار ما بود، اما واکسن ها متعلق به شرکت هایی بودند که می خواستند آنرا روی مردم ما آزمایش نمایند.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، به همکاری مردم و مراعات پروتکل ها برای کاهش روند شیوع این ویروس در کشور اشاره نمود و اظهار داشت: در مجموع آمار امروز نشان میدهد تلاش انجام گرفته در آذر ماه شرایط مناسب تری به وجود آورد و ۸۰ درصد بستری ها و ۷۰ درصد فوتی ها کاهش یافته است. البته به آن نقطه مطلوب نرسیدیم و برای رسیدن به نتیجه هنوز باید تلاش خودرا ادامه دهیم، اما شرایط بسیار بهتر شد.
وی افزود: همکاری مردم موجب شد امروز در مصوبات ما یک وضعیت جدید تصویب شود و آن وضعیت «شهرهای آبی» برای مناطق زردی بود که تعداد کرونای مثبت آن، ۲ در ۱۰۰ هزار است و شرایط نزولی دارند. در این مناطق آبی حدودا همه کسب وکارها فعالیت می نمایند و در مناطق زرد هم با مراعات پروتکل های شدید، کسب وکارها فعالیت خودرا ادامه خواهند داد.
روحانی با اعلان اینکه بسیار مهمست شرایطی که امروز به آن رسیدیم پایدار بماند و به شرایط گذشته در ماه های پایانی سال بازنگردیم، اظهار داشت: باید اقدامات پیشگیرانه را به جهت اینکه وارد موج چهارم نشویم تا آخر سال مشکل نداشته باشیم، ادامه دهیم. ما برای موفق شدن در مقابل این ویروس باید مجموعه کارهایی انجام دهیم که اگر هر یک از این مجموعه ها لطمه ببیند، ما را با خطر مواجه می کند. یعنی همانطور که ماسک زدن ضروری می باشد، رعایت فاصله گذاری و دورهمی و اجتماعات هم به همان نسبت ضروری می باشد. پس باید مراقبت نماییم که اجتماعاتی تشکیل نشود، هرچند که در ایام اخیر شاهد تجمعاتی بودیم و خیلی ها از این مساله گلایه کردند.
رییس جمهور تصریح کرد: من یک مثالی دارم که البته آنرا برای مسائل امنیتی مطرح می کنم اما در موضوع سلامت هم می شود به آن اشاره نمود به خصوص که سلامت مردم نیز موضوعی به اهمیت همان امنیت است؛ آن مثال این بود که می گفتم اگر در این زنجیره این اقدامات، یک حلقه سست یا ضعیف شود معنایش ضرب شدن همه اقدامات انجام شده تا کنون در صفر است. ضرب یک عدد در صفر برابر با صفر می شود و یعنی همه اقدامات، نتیجه صفر دارند.
وی افرود: در موضوع رعایت پروتکل های بهداشتی هم همین است؛ همه این ها حلقه هایی را می سازند که مانع گسترش این ویروس شوند و اگر هر یک از این حلقه ها ضعیف شود، کل مدیریت را از بین می برد.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه مجموعه اقدامات باید مورد مراعات و استمرار ما باشد، اظهار داشت: وقتی ناچاریم محدودیت های شدید را اعمال نماییم، مشکلات فراوانی در زندگی و اقتصاد و فرهنگ جامعه ایجاد می شود. باید کاری نماییم زمان محدودیت های شدید را با همکاری با همدیگر به حداقل ممکن کاهش دهیم.
روحانی تصریح کرد: ما وقتی ناچاریم محدودیت های شدید را اعمال نماییم، مشکلات فراوانی در زندگی و اقتصاد و فرهنگ جامعه ایجاد می شود. پس باید کاری نماییم زمان محدودیت های شدید را با همکاری با همدیگر به حداقل ممکن کاهش دهیم.
رییس جمهور اظهار داشت: نکته دیگر که بسیار مهمست و در این نشست درباره آن تصمیمات خوبی اتخاذ شد، مسئله واکسن است. یکی از مطالبات مردم این است که سریع تر بتوانیم واکسن مورد اطمینان را در اختیار مردم قرار دهیم و مرجع ما در واکسن سازمان بهداشت و درمان است. ما در داخل هم به دنبال این هستیم که هرچه زودتر واکسن را به نتیجه برسانیم که البته اقدامات خوبی انجام گرفته است. در خارج هم باوجود همه محدودیت ها و همه مشکلات دنبال این هستیم که بتوانیم واکسن مطمئنی را خریداری و وارد کشور نماییم.
وی اضافه کرد: ما برای خرید واکسن بیش از ۴۰ روز گرفتار نقل و انتقال پول بودیم. یکی از موارد و مثال های بسیار روشن جنایتی که آمریکا مقابل ملت ایران انجام داد، در تهیه واکسن کرونا بود.
روحانی اشاره کرد: آمریکایی ها برای جابه جایی پول به حساب شرکتی جهت اینکه زمان نوبت مان، واکسن کواکس را خریداری و وارد کشور نماییم مشکلات زیادی ایجاد کردند اما دولت با همه این مشکلات اقدامات لازم را انجام داد. یعنی چه آنجایی که واکسن مشترک می خواهیم بسازیم چه واکسن بخواهیم بخریم و چه در داخل تولید نماییم، هر جا ارز و ریال نیاز بوده دولت بدون هیچ مضایقه ای باوجود همه سختی ها دراین زمینه با دست باز وارد شده است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه برای ساخت واکسن یا برای خرید واکسن هر ارزی و هر ریالی نیاز باشد بلافاصله به هر قیمتی و برخلاف همه مشکلات، آنرا تامین خواهیم کرد، اظهار داشت: ما زودتر از این هم می توانستیم واکسن وارد نماییم و واکسن هایی در اختیار ما بود، اما واکسن ها متعلق به شرکت هایی بودند که می خواستند آنرا روی مردم ما آزمایش نمایند. به ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت درمان به حق نپذیرفت و قبول نکرد.
وی تصریح کرد: البته برخی کشورها قبول کردند که کاری به آنها نداریم؛ بدین سبب مردم ما مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکت های سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت.
روحانی با اشاره به چگونگی روند واکسیناسیون و اولویت های مشخص شده دراین زمینه، اظهار داشت: در این سند چهار فاز مدنظر قرار گرفته است؛ وقتی واکسن در اختیار ما قرار بگیرد در فاز اول، اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد بود که متشکل از کادر درمان که در خط مقدمند و افرادپرخطر است که در سرای سالمندان هستند یا جزو معلولین و جانبازان محسوب می شوند. بدین سبب افراد پرریسک و کادر درمانی جزو فاز اول و گروه اول خواهند بود.
وی با اعلان اینکه فاز دوم جمعیت بالاتری را در برمی گیرد، اظهار داشت: در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت که سن آنها بالاست و یا بیماری زمینه ای دارند و یا هر دو در اولویت خواهند بود. در فاز سوم و چهارم هم حدود ۱۹ میلیون نفر را در بر می گیرد؛ تلاش ما این است که فازها کوتاه شود و در حداکثر زمان آنرا اجرا نماییم و امیدواریم امسال و سال آینده این کار صورت گیرد.
روحانی افزود: البته حتی اگر واکسن در اختیار قرار بگیرد واکسیناسیون و اجرای آن اینگونه نیست که در یک لحظه یا در یک روز صورت گیرد. اگر بخواهیم به ۶۰ میلیون نفر واکسن بزنیم؛ یعنی در دو نوبت ۱۲۰ میلیون بار باید این واکسن تزریق شود. باتوجه به مکان های مختلف و با شیوه هایی که داریم این تزریق زمان بر است. اگر روزی هزار نفر هم کار واکسن را انجام دهند باتوجه به ۶۰ میلیون نفر حدود چند ماه زمان می برد که این موضوعات در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رییس جمهور اشاره کرد: اگر در روز به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق و این عدد ضرب در ۶۰ میلیون شود، تزریق واکسن ۳ ماه زمان می برد و اگر بخواهد دوبرابر شود، زمان انجام آن هم دوبرابر خواهد شد. بدین سبب تزریق واکسن و اجرای آن زمان بر است که همه این موارد در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه مردم شایعات را در زمینه واکسن ها قبول نکنند، اظهار داشت: شایعه می کنند فلان جا واکسن دارند، فلان جا واکسن عرضه شده است و مردم را با این شایعات درگیر می کنند. مردم به متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرارگاه عملیاتی و ستاد گوش بدهند و فریب افراد سوءاستفاده گر در این شرایط را نخورند.
روحانی اظهار داشت: خرید واکسن و تهیه آن هم جزو اولویت هایی است که انجام می شود و ان شاءالله در زمان آن با شرایطی که اعلام می شود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت؛ ضمن اینکه اگر واکسن آمد و تزریق آن آغاز شد به مفهوم کنار گذاشتن پروتکل ها نیست. این پروتکل ها باید ماه ها ادامه پیدا کند، چونکه اگر خود واکسن حتی اثر صد درصدی داشته باشد که نسبت به آن مطمئن نیستیم، اثرگذاری آن زمان می برد و پس از آن هم دوز بعدی باید تزریق شود.
منبع: دكتر ایزی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب