گزارش دكتر ایزی؛

مهم ترین چالش دولت سیزدهم با كرونا

مهم ترین چالش دولت سیزدهم با كرونا

به گزارش دکتر ایزی مهم ترین چالش دولت سیزدهم در پاسخگویی به سلامت مردم، تأمین واکسن خواهد بود که به نظر می آید با دشواری هایی همراه می باشد.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر، با گذشت ۱۷ ماه از انتشار کرونا در کشور، حالا مردم خسته شده اند و طاقت ماندن در خانه را ندارند و لاجرم تنها سلاح مبارزه با این ویروس چموش و البته هزار چهره، واکسن است.
بر اساس اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا ۱۲ تیر ۱۴۰۰، بیشتر از ۴ میلیون و ۴۶۳ هزار نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده اند و یک میلیون و ۹۸۸ هزار نفر هم دوز دوم را تزریق کرده اند.
بر اساس این گزارش، مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۴۵۱ هزار و ۹۴۵ دوز رسید.
در همین حال، سید حیدر محمدی مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، از ورود سه میلیون دوز واکسن کرونا به کشور در ایام آینده اطلاع داد و اضافه کرد: این میزان واکسن در کنار واکسن های برکت و پاستور که هفته قبل مجوز مصرف اضطراری را گرفتند، سبب می شود تا اواخر تیرماه، در تزریق واکسن کرونا به یک سرعت نسبی برسیم و پس از آن یقیناً میزان تولید واکسن کووایران برکت بیشتر خواهد شد و بعد از آن حداقل ماهی ۴.۵ میلیون دوز واکسن کووایران برکت دریافت خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: خوش بین هستیم که سرعت تزریق واکسن در کشور به روزانه ۲۵۰ هزار دوز برسد.

بر اساس ادعای مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو، هم اکنون ۲.۵ میلیون دوز واکسن کووایران برکت آماده تحویل است که این تعداد تا آخر تیرماه به ۴ میلیون دوز می رسد و تا کنون هم ۳۲۰ هزار دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت شده است.
در حالی این ادعاها مطرح می شود، که پیش از این عنوان می شد ستاد اجرایی فرمان امام، یک میلیون دوز واکسن تحویل وزارت بهداشت داده است. در صورتیکه پس از صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کووایران برکت، هیچگاه این ادعا تکرار نشد و آنچه را از لابه لای صحبت های مسؤلان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو می شنویم، همین عدد نزدیک به ۳۲۰ هزار دوز واکسن است.
طبق گفته ها و ادعاهای کسانی که از نزدیک در جریان مبارزه با این بیماری قرار دارند، حالا بعد از گذشت ۱۷ ماه از انتشار کرونا در کشور، تنها شانس و اقبال ما واکسیناسیون است. چونکه مردم خسته شده اند از این که در خانه بمانند و خانه نشین شوند.
بنابراین، به جهت اینکه پس از پیک پنجم، گرفتار پیک های بعدی نشویم و تلفات بیشتری ندهیم، باید به برنامه واکسیناسیون سرعت ببخشیم.
این در حالی است که با گذشت چند روز از سر و صدای وزارت بهداشت برای صدور مجوز مصرف اضطراری دو واکسن کووایران برکت و همینطور واکسن انستیتو پاستور ایران، هنوز هیچ خبر خیره کننده ای از تزریق واکسن به مردم با استفاده از این دو واکسن داخلی، به گوش نرسیده است.
در مقابل، پیام طبرسی عضو تیم کارآزمایی بالینی واکسن کووایران برکت، اعتقاد دارد که اردیبهشت و خرداد بهترین ماه های سال برای انجام واکسیناسیون بود و ما این دو ماه را از دست دادیم. گرچه واکسن هایی که از کشورهای خارجی به کشورمان باید وارد می شد نیامد، اما مردم این صحبت ها را نمی پذیرند.
آنچه مسلم است، کمتر از یک ماه دیگر دولت دوازدهم جای خویش را به دولت سیزدهم خواهد داد و مردم بدون توجه به نگاه های سیاسی و این که تیم دولت تغییر کرده است، خواستار واکسن هستند. از طرفی، ادعای واکسیناسیون جمعیت هدف کشور تا آخر سال ۱۴۰۰ مطرح است و از همین رو، دولت سیزدهم خواه و ناخواه باید پاسخگوی مشکلات و چالش های تأمین واکسن باشد.
در حالی که میزان تزریق کامل واکسیناسیون که همان ۲ دوز تزریق است، در کشور به عدد ۲ میلیون نفر نرسیده است، چطور میتوان با انبارهای خالی از واکسن به جنگ کرونا رفت و مردم را تا آخر سال واکسینه ساخت.

جمعیت هدف در برنامه واکسیناسیون کشور، حداقل ۶۰ میلیون نفر است. یعنی از امروز تا پیش از اسفند ۱۴۰۰، باید ۵۸ میلیون نفر دیگر واکسن ۲ دوز بگیرند. عددی در حدود ۱۱۶ میلیون دوز واکسن که اساسا سهم واکسن های ایرانی بیشتر خواهد بود.
آن طور که مدیرکل امور دارویی سازمان غذا و دارو عنوان داشته است، از مرداد ۱۴۰۰ به بعد هر ماه ۴.۵ میلیون دوز واکسن کووایران برکت تحویل وزارت بهداشت خواهد شد. در مقابل ادعاهای دیگری هم مطرح است در خصوص این که این عدد به مرز ۱۰ میلیون دوز واکسن کووایران برکت در هر ماه خواهد رسید.
اولاً، اختلاف ۵.۵ میلیون دوز واکسن قابل تأمل است. اما، فرض نماییم که همین ۱۰ میلیون دوز واکسن ایرانی هر ماه تأمین شود، باز هم در ۷ ماه پایانی سال حداکثر ۷۰ میلیون دوز واکسن کووایران برکت به دست وزارت بهداشت خواهد رسید و اگر سهم واکسن های خارجی و البته واکسن انستیتو پاستور ایران را هم در نظر بگیریم، باز هم بعید به نظر می آید به سقف ۱۱۶ میلیون دوز واکسن برای واکسیناسیون حداقل ۶۰ میلیون نفر جمعیت هدف در انتهای سال ۱۴۰۰ برسیم.
چالش اصلی دولت سیزدهم پس از آغاز به کار، تعیین وزیر بهداشت و به دنبال آن، سرعت بخشیدن به برنامه واکسیناسیون خواهد بود که قدری سخت و ناشدنی است. زیرا، اگر فرض محال ۱۱۶ میلیون دوز واکسن هم تأمین شود، آیا به گپ زمانی و مکانی تزریق واکسن فکر کرده ایم.
آن طور که مسؤلان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو عنوان می کنند، هم اکنون روزانه ۲۵۰ هزار دوز تزریق در کشور صورت می گیرد. گفته می شود این ظرفیت تا ۵۰۰ هزار دوز تزریق روزانه هم امکان پذیر است. یعنی هر ماه ۱۵ میلیون تزریق به شرط تأمین واکسن خواهد بود.
حالا اگر ۷ ماه زمان در نظر بگیریم تا آخر سال، در مجموع می شود ۱۰۵ میلیون دوز تزریق که باز هم اعداد و ارقام با همدیگر همخوانی ندارد و شدنی نیست.
البته ناگفته نماند که نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام واکسیناسیون هم باید حداقل ۲.۵ برابر شود و تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون هم چند برابر شود. بنابراین، وقتی این حقیقت ها را مثل پازل کنار هم می چینیم، می بینیم که برخی از قطعات آن پیدا نیستند.
حالا باید منتظر ماند و دید که دولت دوازدهم با چه میزان واکسن موجودی، انبارهای واکسن را تحویل دولت سیزدهم خواهد داد.


منبع:

1400/04/14
09:51:58
0.0 / 5
984
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دارو , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی