گزارش دكتر ایزی؛

یزد جورکش محرومیت جنوب شرق کشور

یزد جورکش محرومیت جنوب شرق کشور

استان یزد طی سه دهه اخیر به یکی از قطب های پزشکی کشور تبدیل گشته و این خاصیت سبب شده تا یزد و مردمانش، جورکش محرومیت های پزشکی در جنوب شرق کشور باشند.



خبرگزاری مهر – گروه استان ها: قطب درمان ناباروری، قطب درمان بیماریهای قلبی، قطب درمان بیماریهای عفونی و ده ها لقب دیگر، یزد را به با اهمیت ترین پایگاه درمانی در جنوب شرق کشور تبدیل نموده است.
البته بطور قطع این عناوین و القاب ساختگی و بدلی نیست برای اینکه به واقع یزد از وجود پزشکانی حرفه ای، پاک دست و دلسوز بهره می برد و موفقیت های چشم گیر این پزشکان، یزد را این چنین در زمینه بهداشت و درمان به پیشرفت رسانده است.
علاوه بر پزشکان، تجهیزات بیمارستانی و کادر درمانی یزد نیز مثال زدنی هستند و همین ها کافی است تا مردمان محروم از مناطق مختلف برای درمان به یزد سفر کنند.
مردم نا امید از درمان در استانهای محروم روانه یزد می شوند
محرومیت های باور نکردنی حوزه بهداشت و درمان تقریباً در تمامی مناطق سیستان و بلوچستان و برخی مناطق استانهای هرمزگان، کرمان و خراسان جنوبی خیلی از مردم نا امید از درمان و سرگردان را به سمت یزد روانه کرده است.
بهبود حال بیماران فقط با یک یا چند نسخه، هزینه های پایین درمان در یزد، نحوه برخورد پزشکان یزدی و کادر درمان در یزد، خاصیت هایی است که تبلیغ و بیان آن توسط بیماران، هر بار گروههای بیشتری را روانه یزد می کند به نحوی که در خیلی از موارد، مردم برای درمان بیماریهای ساده نیز رنج سفر به خود می دهند و راهی یزد می شوند.
انتظار طولانی یزدی ها برای دریافت خدمات پزشکی
مطلب اغلب پزشکان یزد در یک یا دو خیابان یزد متمرکز شده و عصرها این دو خیابان مملو از جمعیتی است که نحوه پوشش، گفتار و حتی منتظر ایستادن آنها نشان میدهد که اینها مهمانانی از سایر استانهای کشور هستند.
گذری بر کوچه ها و خیابان های اطراف بیمارستان ها و مراکز درمانی و مطب پزشکان، مردم را با جمع گسترده ای از بیماران و البته همراهان آنها مواجه می کنند به نحوی که گاه یک بیمار، هفت تا هشت همراه منتظر در کوچه و خیابان دارد.
همه این شرایط سبب شده مردم بومی و ساکن یزد، جهت استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی، مدت ها در صف و نوبت بمانند و در این شرایط ویژه کرونائی، خیلی از آنها به سبب شلوغی مطب ها و بیمارستان ها، از درمان های غیرضروری که البته گذر زمان می توان آنرا به مشکلی جدی تبدیل کند، صرف نظر کنند.
حکایت چراغی که به خانه رواست
شلوغی مطب ها، درمانگاه ها، بیمارستان ها، داروخانه ها و آزمایشگاه ها همین طور نوبت های طولانی برخی پزشکان حاذق که گاه تا سه ماه صف انتظار دارند، نبود تخت خالی در بیمارستان ها خصوصاً بیمارستان های دولتی، مردم میهمان دوست و مهربان یزد را به این باور رسانده که «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است».
یکی از پزشکان حاذق یزدی دراین زمینه به خبرنگار مهر اظهار داشت: ما در مقابل درمان بیماران مسئول و مکلف هستیم و برای درمان نمی توانیم به بومی یا مسافر بودن بیماران توجه نشان دهیم.
دکتر فروزان نیا افزود: نمی توان از پذیرش بیماران غیربومی امتناع کرد یا برای بیماران بدحال بومی و غیربومی اولویت بندی در نظر گرفت اما یک راه چاره وجود دارد، آن هم رفع محرومیت در نقاط محرومی است که مردم آن به ناچار روانه یزد و سایر استانهای نسبتاً برخوردار می شوند.
راهکار رفع مشکلات فعلی، رفع محرومیت در استانهای محروم است
وی عنوان کرد: وزارت بهداشت و درمان باید فکری اساسی برای مناطق محروم سیستان و بلوچستان و هرمزگان و جنوب کرمان کند برای اینکه بعضی مراجعات به همکاران ما به واقع برای موارد پیش پا افتاده است اما چون بیمار نسبت به بیماری شناخت ندارد، گرفتار ترس و دلهره می شود و گاه تا هزار کیلومتر برای درمان یک بیماری ساده به یزد مراجعه می کند.
این موضوع بارها و بارها نه فقط توسط مسئولان حوزه بهداشت و درمان و نمایندگان مجلس بلکه توسط رسانه ها به مسئولان وزارت بهداشت که سفرهای مکرری به یزد داشته اند، مطرح شده اما گویی گوش شنوایی دراین زمینه وجود ندارد.
برخی مسئولان حتی این مساله را افتخاری برای یزد می دانند و معتقدند یزدی ها باید از این که استانشان قطب پزشکی کشور است، خرسند باشند.
۴۰ درصد اعتبارات و امکانات درمانی یزد برای سایر استانها هزینه می شود
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد دراین زمینه به خبرنگار مهر اظهار داشت: هم اکنون ۴۰ درصد اعتبارات و امکانات حوزه بهداشت و درمان یزد برای سایر استانها هزینه می شود.
محمدصالح جوکار بیان کرد: این که یزد را قطب پزشکی می نامند، جای بسی خرسندی است اما ما در شرایطی می توانیم قطب باشیم که زیرساخت ها به حد کافی آماده باشد، فناوری ها را به کار بگیریم و خدمات به گونه ای ارائه شود که مردم یزد در صف درمان نمانند.
وی عنوان کرد: در جنوب شرق کشور متأسفانه خدمات مطلوبی برای درمان وجود ندارد و این امر سبب شده تا بیماران در این مناطق به یزد مراجعه کنند.
بیماران سرطانی یزد با این همه آوازه آواره استانهای دیگرند
جوکار بیان کرد: قبول داریم که باید به هموطنان خود خدمات پزشکی و درمانی ارائه دهیم اما توان مالی و علمی استان یزد در زمینه پزشکی تنها درحال صرف شدن برای درمان است در صورتیکه از این توان باید برای تجهیز مراکز درمانی استفاده نمائیم بعنوان نمونه، یزد با این همه آوازه در زمینه بهداشت و درمان، بیماران خودرا برای تشخیص برخی سرطان ها راهی استانهای دیگر می کند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس اشاره کرد: در استان یزد باید برای فراهم کردن این امکانات اقدام جدی شود و البته معتقدیم باید مسیر خودرا برای حفظ کردن عنوان قطب درمانی در خیلی از حوزه ها را ادامه دهیم.
اینکه تمام توان علمی و اعتباراتی یزد در زمینه بهداشت و درمان صرف رسیدگی به درمان مردمی شود که دولت ها و مسئولانش، پیگیر پیش پا افتاده ترین امکانات پزشکی نبوده اند، شرایط را به نحوی پیش برده که امروز خیلی از بیماران صعب العلاج یزد نه فقط برای تشخیص بلکه برای درمان هایی نظیر ید درمانی باید عازم اصفهان و سایر استانها شوند.
به نظر می رسد اگر این دفعه سنگین که حالا بر دوش یزد گذاشته شده، اندکی سبک تر شود، می توان قسمتی از توان و اعتبارات را در آماده سازی و گسترش زیرساخت ها و تجهیزات صرف کرد.

1400/07/12
10:02:16
0.0 / 5
597
تگهای خبر: آزمایشگاه , بهداشت , بهداشت و درمان , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی