سازمان بهداشت جهانی اعلام كرد؛

پاندمی کرونا عامل افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری سل

پاندمی کرونا عامل افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از بیماری سل

به گزارش دکتر ایزی متخصصان و کارشناسان از این مورد در هراسند که موارد مبتلا شدن به بیماری سل و مرگ های ناشی از آن در جهان روبه افزایش است.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از اوری دی هلث، هردو بیماری کووید ۱۹ و سل در وهله اول بر ریه ها تاثیر می گذارند، اما کووید ۱۹ ناشی از یک ویروس می باشد و سل ناشی از باکتری هایی معروف به Mycobacterium tuberculosis است. باکتری سل معمولا به ریه ها حمله می کند، اما می تواند به هر قسمتی از بدن، همچون کلیه ها، ستون فقرات و مغز هم حمله کند.
بر اساس آخرین گزارش جهانی سازمان بهداشت جهانی، جابجایی منابع و اختلال در مراقبت های بهداشتی ناشی از پاندمی کووید ۱۹، عامل افزایش مرگ و میر ناشی از سل است که برای نخستین بار در طول بیشتر از یک دهه گذشته روی داده است.
طبق گزارش جهانی بیماری سل، تخمین زده می شود که ۱.۵ میلیون نفر در سال ۲۰۲۰ بر اثر بیماری سل جان خویش را از دست داده اند؛ این رقم در سال ۲۰۱۹، ۱.۴ میلیون نفر بوده است.
کارشناسان می ترسند که چالش های در رابطه با پاندمی در تشخیص و درمان این بیماری سبب شود خیلی از موارد سل تشخیص داده نشود. تعداد موارد جدید تشخیص داده شده و موارد گزارش شده از دولت از ۷.۱ میلیون در سال ۲۰۱۹ به ۵.۸ میلیون در سال ۲۰۲۰ کاسته شده است.
«جف استارک»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان کودکان تگزاس، می گوید: «هزاران سال است که سل میلیونها نفر را می کشد. سالانه در جهان حدود ۱۰ میلیون نفر به سل مبتلا می شوند و بین ۱ تا ۱.۵ میلیون نفر می میرند.»
بیماری سل مسری است، اما به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل نمی گردد و همه افراد مبتلا به باکتری سل بیمار نمی شوند. دو نوع بیماری سل وجود دارد: بیماری سل نهفته و بیماری سل فعال. به قول انجمن ریه آمریکا، حدود ۱.۸ میلیارد نفر یا یک چهارم جمعیت جهان مبتلا به سل هستند. اگر بیماری سل فعال تشخیص داده شود و دارو طبق دستور پزشک مصرف شود تقریباً همیشه قابل درمان است.


منبع:

1400/07/30
11:58:20
0.0 / 5
884
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی