یافته محقق ایرانی دانشگاه آمریكا؛

ارتباط میکروبیوم های روده با سرطان پروستات تهاجمی

ارتباط میکروبیوم های روده با سرطان پروستات تهاجمی

دکتر ایزی: پژوهشگران کشف کردند که چگونه رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی ممکنست خطر مبتلاشدن به بیماریهای کُشنده را کم کند.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران برای نخستین بار نشان داده اند که مولکول های در رابطه با رژیم غذایی در روده با سرطان تهاجمی پروستات مرتبط می باشد و نشان میدهد که مداخلات غذایی ممکنست به کاهش خطر ابتلاء به این بیماری کمک نماید.
«نیما شریفی»، سرپرست تیم تحقیق از کلینیک کلیولند آمریکا، می گوید: «در حالی که تحقیقات بیشتری لازم خواهد بود، اما یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل حدود ۷۰۰ بیمار نشان میدهد که ممکنست نتایج بالینی برای تشخیص و پیش گیری از سرطان پروستات کُشنده داشته باشد.»
شریفی در ادامه می افزاید: «ما دریافتیم مردانی که دارای میزان بالاتری از برخی مولکول های در رابطه با رژیم غذایی هستند، بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان تهاجمی پروستات قرار دارند.»
به گفته وی، «امیدواریم که روزی بتوان از این مولکول ها بعنوان نشانگرهای زیستی اولیه سرطان پروستات بهره برد و به شناسایی بیمارانی کمک کرد که می توانند خطر بیماری خودرا با ایجاد تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی اصلاح کنند.»
آنها میزان پایه برخی مواد مغذی و متابولیت های رژیم غذایی را که در سرم خون بیماران پیش از تشخیص سرطان پروستات یافت می شوند، مورد مطالعه قرار دادند. سپس سرم خون بیماران سالم و کسانی که بعداً تشخیص سرطان پروستات در آنها داده شد و بر اثر این بیماری فوت کردند، را مقایسه کردند.
محققان دریافتند مردانی که دارای میزان بالایی از متابولیتی موسوم به فنیل استیل گلوتامین (PAGln) بودند تقریباً دو یا سه برابر بیشتر در معرض ابتلاء به سرطان پروستات کُشنده قرار داشتند. این متابولیت زمانی تولید می شود که میکروب های روده فنیل آلانین را تجزیه می کنند، اسید آمینه ای که در خیلی از منابع پروتئینی گیاهی و حیوانی مانند گوشت، لوبیا و سویا یافت می شود.
علاوه بر PAGln، پژوهشگران دریافتند که افزایش میزان دو ماده مغذی فراوان در محصولات حیوانی، همچون گوشت قرمز، زرده تخم مرغ و محصولات لبنی پرچرب به نام کولین و بتائین نیز با افزایش ریسک ابتلاء به سرطان تهاجمی پروستات مرتبط می باشد.
در حالی که این مواد مغذی و متابولیت های روده قبلاً در بیماریهای قلبی و سکته مغزی مورد مطالعه قرار گرفته اند، این نخستین بار است که متابولیت های میکروبیوم روده از نظر بالینی در ارتباط با سرطان پروستات مورد مطالعه قرار می گیرند.


منبع:

1400/08/10
09:16:27
0.0 / 5
669
تگهای خبر: بیماری , سرطان , محصولات , مطالعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی