یافته محققان كره جنوبی؛

سیگاری های مبتلا به سرطان با ریسک 2 برابری مرگ قلبی مواجه اند

سیگاری های مبتلا به سرطان با ریسک 2 برابری مرگ قلبی مواجه اند

به گزارش دکتر ایزی، ترک سیگار بعد از تشخیص سرطان می تواند یک فایده بزرگ برای کاهش خطر حمله قلبی یا سکته مغزی داشته باشد.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، تحقیقات جدید نشان داده است بیماران سرطانی که به سیگار کشیدن ادامه می دهند، خطر ابتلاء و مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی در آنها دو برابر می شود.
دکتر «هائوک هی لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه یونسی سئول در کره جنوبی، می گوید: «تشخیص سرطان یک رویداد بسیار استرس زا در زندگی است که اغلب منجر به تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی فرد می شود. سیگار کشیدن، به صورت خاص، یک رفتار در رابطه با سلامتی است که می تواند بشدت تحت تاثیر پریشانی روانی باشد.»
برای این مطالعه، محققان داده های یک پایگاه داده سلامت ملی کره را برای بیشتر از ۳۰۹۰۰۰ بازمانده از سرطان که هیچگاه حمله قلبی نداشته یا سکته نکرده بودند، تحلیل و بررسی کردند. شرکت کنندگان هر کدام به سوالاتی در مورد سیگار پاسخ داده بودند و معاینات سلامتی داشتند.
تیم تحقیقاتی شرکت کنندگان را بر مبنای تغییر در عادات سیگار کشیدن بعد از تشخیص سرطان به چند گروه تقسیم کرد. گروه ها شامل غیرسیگاری، ترک کننده سیگار، آغازگر / بازگشت مجدد به سیگار و سیگاری ادامه دار بودند.
سپس محققان خطر حوادث قلبی عروقی را برای هر گروه در خلال یک میانگین ۵.۵ سال ارزیابی کردند و خصوصیت های دیگری را که می توانند بر این خطرات تاثیر بگذارند، بررسی کردند.
در مقایسه با سیگار نکشیدن مداوم، خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی در طول پیگیری ۸۶ درصد در میان افراد سیگاری مداوم بیشتر بود. در میان شروع کننده ها / بازگشت مجدد به سیگار ۵۱ درصد و در میان ترک کنندگان ۲۰ درصد بیشتر بود. این یافته ها برای زنان و مردان سازگار بود.
این مطالعه نشان داد که ترک سیگار با کاهش ۳۶ درصدی خطر حوادث قلبی عروقی در مقایسه با ادامه سیگار همراه بود.
لی در ادامه اضافه کرد: «برخی افراد امکان دارد بدون ترک کامل سیگار آرامش پیدا کنند. با این وجود، نتایج ما نشان داده است که کمتر سیگار کشیدن نباید هدف نهایی باشد و سیگاری ها باید به صورت کامل آنرا ترک کنند تا از مزایای ترک این عادت به صورت کامل بهره مند شوند.»
حدود ۲ درصد از افراد غیرسیگاری بعد از اطلاع از ابتلاء به سرطان، سیگار کشیدن را شروع کردند یا از سر گرفتند. این روند با افزایش ۵۱ درصدی خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی در مقایسه با غیرسیگاری مداوم همراه بود.


منبع:

1402/03/14
13:04:06
5.0 / 5
317
تگهای خبر: بیماری , دانشگاه , سرطان , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی