ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود

ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود

به گزارش دکتر ایزی، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از وبدا، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا که مصادف با ۷ ژوئن (۱۷ خرداد ماه) است، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق خواهد گردید. متن پیام سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی به شرح زیر است: روز جهانی ایمنی غذا که هر ساله در تاریخ ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد گرامی داشته می شود، فرصتی پرارزش برای بازبینی در سیاست ها، برنامه ها و اقدامات ملی در جهت تضمین سلامت و ایمنی غذایی است. سال جاری، این روز در تقارن با هفته ولایت، یادآور مسئولیت خطیر ما در برابر سلامت جامعه و صیانت از حقوق مردم در دسترسی به غذای سالم و ایمن است. ایمنی غذا، یکی از ارکان بنیادین امنیت غذایی و سلامت همگانی به حساب می آید. تحقق این هدف، نیازمند مشارکت فراگیر و مؤثر تمامی نهادهای اجرایی، تولیدکنندگان، واردکنندگان و مصرف کنندگان است. در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه که به تصویب شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده و توسط ریاست محترم جمهوری جهت اجرا ابلاغ گردیده است، وظایف دستگاههای مختلف در این عرصه به صورت دقیق مشخص شده است. دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، ضمن پایش عملکرد دستگاههای اجرایی، گزارش های مربوطه را به شکل منظم به ریاست جمهوری عرضه می نماید. مطابق با بند (الف) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، ایمنی محصولات غذایی شامل تولید داخلی، وارداتی و صادراتی، در دستور کار دبیرخانه شورا قرار دارد.
در این راه، کمیته فنی متشکل از سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، با هدف تدوین و نظارت بر اجرای سیاستهای ایمنی غذایی، فعالانه عمل می کند. واردات مواد غذایی تنها در قالب مصوبات این کمیته و تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می پذیرد تا اطمینان لازم از رعایت استانداردهای ملی و سلامت عمومی حاصل گردد. همچنین، پایش مستمر باقی مانده سموم دفع آفات، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، شناسه دار شدن باغات و مزارع و اجرای دقیق آیین نامه های مصوب، همچون اقدامات بنیادینی است که باید با جدیت پیگیری شود. ایمنی غذا مسئولیتی جمعی است که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق خواهد گردید. بر خود وظیفه می دانم از تلاشهای تمام دست اندرکاران این عرصه، بخصوص کارشناسان حوزه بهداشت و غذا، تولیدکنندگان مسئول، و نهادهای نظارتی و اجرایی، صمیمانه قدردانی نمایم. امید است با تداوم همکاریهای بین بخشی و جلب مشارکت عمومی، شاهد ارتقا روز افزون سطح سلامت غذایی کشور و کاهش بیماری های ناشی از غذای ناسالم باشیم.


منبع:

1404/03/18
08:44:41
18
5.0 از ۵
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی
drez.ir: سلامتی در دسترس، در هر زمان و مکان