ایمنی غذا تنها با هم افزایی در تمام سطوح جامعه محقق می شود
به گزارش دکتر ایزی، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست.
به گزارش دکتر ایزی به نقل از وبدا، مشاور وزیر بهداشت و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، در پیامی بمناسبت روز جهانی ایمنی غذا که مصادف با ۷ ژوئن (۱۷ خرداد ماه) است، ایمنی غذا را مسئولیتی جمعی دانست که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق خواهد گردید. متن پیام سید حسن امامی رضوی مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی به شرح زیر است: روز جهانی ایمنی غذا که هر ساله در تاریخ ۷ ژوئن برابر با ۱۷ خرداد گرامی داشته می شود، فرصتی پرارزش برای بازبینی در سیاست ها، برنامه ها و اقدامات ملی در جهت تضمین سلامت و ایمنی غذایی است. سال جاری، این روز در تقارن با هفته ولایت، یادآور مسئولیت خطیر ما در برابر سلامت جامعه و صیانت از حقوق مردم در دسترسی به غذای سالم و ایمن است. ایمنی غذا، یکی از ارکان بنیادین امنیت غذایی و سلامت همگانی به حساب می آید. تحقق این هدف، نیازمند مشارکت فراگیر و مؤثر تمامی نهادهای اجرایی، تولیدکنندگان، واردکنندگان و مصرف کنندگان است. در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه که به تصویب شورایعالی سلامت و امنیت غذایی و شورایعالی انقلاب فرهنگی رسیده و توسط ریاست محترم جمهوری جهت اجرا ابلاغ گردیده است، وظایف دستگاههای مختلف در این عرصه به صورت دقیق مشخص شده است. دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، ضمن پایش عملکرد دستگاههای اجرایی، گزارش های مربوطه را به شکل منظم به ریاست جمهوری عرضه می نماید. مطابق با بند (الف) ماده ۷ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، ایمنی محصولات غذایی شامل تولید داخلی، وارداتی و صادراتی، در دستور کار دبیرخانه شورا قرار دارد.
در این راه، کمیته فنی متشکل از سازمان غذا و دارو، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سازمان ملی استاندارد ایران، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور، با هدف تدوین و نظارت بر اجرای سیاستهای ایمنی غذایی، فعالانه عمل می کند. واردات مواد غذایی تنها در قالب مصوبات این کمیته و تحت نظارت دقیق وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام می پذیرد تا اطمینان لازم از رعایت استانداردهای ملی و سلامت عمومی حاصل گردد. همچنین، پایش مستمر باقی مانده سموم دفع آفات، نیترات و فلزات سنگین در محصولات کشاورزی، شناسه دار شدن باغات و مزارع و اجرای دقیق آیین نامه های مصوب، همچون اقدامات بنیادینی است که باید با جدیت پیگیری شود. ایمنی غذا مسئولیتی جمعی است که تنها با هم افزایی، شفافیت، نظارت مؤثر و فرهنگ سازی در تمام سطوح جامعه محقق خواهد گردید. بر خود وظیفه می دانم از تلاشهای تمام دست اندرکاران این عرصه، بخصوص کارشناسان حوزه بهداشت و غذا، تولیدکنندگان مسئول، و نهادهای نظارتی و اجرایی، صمیمانه قدردانی نمایم. امید است با تداوم همکاریهای بین بخشی و جلب مشارکت عمومی، شاهد ارتقا روز افزون سطح سلامت غذایی کشور و کاهش بیماری های ناشی از غذای ناسالم باشیم.
منبع: دكتر ایزی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب