در گفتگو با مهر عنوان شد؛
مدیریت هزینه های سلامت به معنای محدودیت خدمات نیست
دكتر ایزی: معاون سازمان بیمه سلامت با اشاره به مصرف ۲۰درصدی بودجه سلامت در حوزه دارو، اظهار داشت: مدیریت هزینه های سلامت الزاما به معنای كوچك كردن بسته های خدمات سلامت نیست.
آناهیتا كشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: هنگامی كه صحبت از مدیریت هزینه های سلامت می گردد الزاما مبحث محدودیت مصرف و یا كوچك كردن بسته های خدمات سلامت نیست.
وی اضافه كرد: ما به دو صورت می توانیم هزینه های سلامت را مدیریت نماییم. اول، تقاضای خدمات و دیگری عرضه خدمات است.
معاون بیمه سلامت اظهار نمود: مبحث تقاضای خدمات به خود مردم و بیمه شدگان برمی گردد كه باید با فرهنگ سازی و راهنمایی، تشخیص دهند كه در چه زمانی و در چه مكانی می توانند بهترین و با كیفیت ترین خدمات را دریافت كنند و از تقاضاهای غیرضروری پرهیز كنند تا بتوانیم در زمینه تقاضای غیرضروری از هدر رفتن هزینه ها جلوگیری نماییم.
كشاورزی ادامه داد: در زمینه عرضه خدمات هم باید از تقاضاهای القایی و خدمات غیر ضرور جلوگیری نماییم. خیلی از راهكارهایی كه در كشور های توسعه یافته اجرایی شده هم اكنون در كشور ما هم در دست بررسی قرار دارد.
وی خاطرنشان كرد: اجرای راهنماهای بالینی، سیاست های بالینی، تغییر نظام پرداخت، نظارت بر عملكرد عرضه دهندگان خدمات تشخیصی درمانی در حوزه های مختلف و كنترل دقیق عرضه خدمات با كیفیت به بیمه شدگان از برنامه های اصلی ما به حساب می آید.
عضو آكادمی اقتصاد سلامت اظهار نمود: دارو بالا ترین هزینه های حوزه سلامات را به خود اختصاص می دهد. بنابراین در این زمینه برای سیاستگذاری های جدید ورود كرده ایم.
كشاورزی اذعان كرد: حدود ۲۰تا۲۵درصد از بودجه سلامت صرف دارو می گردد. با روش ها و سیاست های مدیریت هزینه در این حوزه و پروتكل هایی كه با همكاری انجمن های علمی، دانشگاه ها و اصناف مربوطه تهیه و تدوین می شود، تلاش ما این است كه مدیریت بهینه ای در این حوزه تولید نماییم.
وی اضافه كرد: در سایر حوزه ها مانند خدمات تشخیصی درمانی گران قیمت هم در حال طراحی و تدوین پروتكل ها با مشاركت دست اندركاران مربوطه هستیم تا بتوانیم منابع حوزه سلامت را به بهترین نحو مدیریت نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب