تدابیر دانشگاه علوم پزشكی ایلام برای اربعین 97
دكتر ایزی: ایلام - محرم كه از طریق می رسد، شور و حال سفر به عراق برای زیارت عتبات عالیات و حضور در كربلای معلی مردم مسلمان ایران را فرا می گیرد و از طریق های دور و نزدیك راهی مرز مهران می شوند و گاه در روزهای اربعین در چند سال اخیر شمار حضور به بیش از 2 میلیون نفر می رسد.
به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا، این در شرایطی است كه این حجم از تردد خواه ناخواه در یك بازه زمانی 10 روزه باعث می گردد كه مسائل و مشكلاتی به وجود آید و سوانح رانندگی در راه طولانی رخ دهد.
حال در این سال های اخیر با تلاش مجموعه مسئولان استان و تدابیر ویژه دانشگاه علوم پزشكی ایلام با مدد گرفتن از خدمات درمانی و بهداشتی و امدادی سایر استان های معین كشور سعی شده تا این موانع و مشكلات به حداقل ممكن برسد.
در سال های قبل همواره با خطر شیوع خیلی از بیماری های مسری بخصوص آنفولانزا مواجه بودیم كه خوشبختانه تلاش شد تا به بهترین نحو سلامت زائران حسینی (ع) در این ترددها و ازدحام ها حفظ شود.
وجود آمار بالای استفاده افراد از خدمات بهداشتی و درمانی به صورت سرپایی و یا بر اثر سوانح مختلف كه در بعضی مواقع حتی به بیش از 380 هزار نفر می رسید حكایت از آمادگی كامل دانشگاه علوم پزشكی ایلام در عرضه خدمات بهداشتی و درمانی به زوار دارد.
استقرار پایگاه های درمانی در مبادی ورودی، محل موكب ها، توزیع ماسك و چاپ و توزیع بروشور اخطار دهنده، ارائه خدمات درمانی سرپایی و استقرار بیمارستان های سیار و اتوبوس آمبولانس و... همه بخشی از این اقدامات است.
ارائه آموزش های لازم، ویزیت و تامین دارو زائران به صورت مجانی هم بخش دیگری از خدمات دانشگاه علوم پزشكی استان با همكاری سایر مجموعه آن در جهت حفظ سلامت زایران بوده است.
حال با نگاهی به نشست كمیته بهداشت و درمان اربعین می توان از آمادگی كامل این دانشگاه در این بخش آگاه شد.
** 200 دستگاه آمبولانس سبك اربعین 97 در استان ایلام استقرار می یابند
رئیس فوریت های پزشكی ایلام اظهار داشت: امسال در سطح استان 200 دستگاه آمبولانس سبك در روزهای تردد زائران اربعین حسینی در محل های مورد نظر استقرار خواهند یافت.
دكتر صیدنور علیمرادی تصریح كرد: 15 اتوبوس آمبولانس، پنج فروند بالگرد، پنج درمانگاه موقت، سه بیمارستان صحرایی توسط دانشگاه علوم پزشكی، سپاه و ارتش و همینطور 15 دستگاه موتور آمبولانس در سطح استان در جهت خدمات دهی اورژانسی به زائران مستقر می شوند.
وی اضافه كرد: علاوه بر بیمارستان ها و مراكز درمانی، در اربعین امسال بیش از یك هزار نفر نیروی بهداشتی و درمانی به زائران عرضه خدمات می كنند كه امیدواریم زمینه های رضایتمندی زائران را فراهم سازیم.
** تامین ذخیره دارویی برای عرضه خدمات به زائران
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایلام هم اظهار داشت: با عنایت به مشكلات اقتصادی و تحریم های ناجوانمردانه دشمنان نظام، برای عرضه خدمات دارویی به زائران در اربعین ذخیره دارویی اولویت ماست.
دكتر مهتاب شاهماری افزود: تعامل و همكاری و روحیه خدمتگزاری در سطح استان توسط دستگاه ها و ارگان های مختلف سبب عرضه خدمات مطلوب به زائران اربعین حسینی در سالهای گذشته شده است.
وی افزود: رفع مشكلات و چالش های مربوط به خدمات رسانی به زائران باعث رضایتمندی آنان خواهد شد كه خوشبختانه در اینگونه جلسات راهكارها و تصمیمات ارزشمند ای در جهت رفع این نارسایی ها اتخاذ می گردد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی ایلام خاطرنشان كرد: تمامی دستگاه ها و ارگان های خدمت رسان تا آخرین لحظات تردد زائران در استان به خدمت رسانی و رسالت سازمانی خود ادامه دهند چراكه تعطیلی زودهنگام خدمات دهی در این ایام، بار مسئولیت دیگر دستگاه ها و ارگان ها را سنگین تر می كند.
** پیش بینی تامین پرسنل مورد نیاز، امكانات، تجهیزات و ملزومات پزشكی و دارویی برای اربعین 97
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی ایلام اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشكی ایلام در عرصه عرضه خدمات بهداشتی و درمانی سابقه ای چهار ساله در اربعین حسینی دارد و از هم اكنون پیش بینی های مورد نظر در ارتباط با پرسنل مورد نیاز، امكانات و تجهیزات و ملزومات پزشكی و دارویی را انجام داده است.
دكتر راضی ناصری فر اظهار داشت: كمیته اربعین در دانشگاه علوم پزشكی برای آمادگی كامل و بررسی نقاط ضعف و قوت به صورت مستمر و مكرر برگزار می گردد و چالش هایی كه از اربعین های سالیان اخیر وجود داشته، مورد بررسی قرار می گیرد و تصمیماتی هم در جهت رفع آنان در این جلسات اتخاذ می گردد.
وی تصریح كرد: دانشگاه علوم پزشكی ایلام از ابتدای ورود زائران به استان مسئولیت حفظ سلامت زائران تا مرز بین المللی مهران و بازگشت و خروج آنان از استان را برعهده دارد و به این جمعیت عظیم خدمات رسانی می كند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی ایلام با اشاره به اینكه در تمام مدت تردد زائران از استان همواره به آنان آموزش های بهداشتی عرضه می شود، اضافه كرد: در جهت عرضه خدمات بهتر و مطلوب تر در تمامی حوزه ها دستگاه ها و ارگان های استانی باید بالاترین میزان مشاركت و تعامل را با یكدیگر داشته باشند.
وی كنترل و بررسی مواد غذایی، آب آشامیدنی و پخت غذاهای مورد مصرف زائران را یكی از اولویت های معاونت بهداشتی در جهت حفظ سلامت زائران عنوان نمود و از نظارت های بیشتر در این رابطه در اربعین امسال اطلاع داد.
** ایستگاه های صلواتی ایام اربعین خارج از شهرها دایر خواهند شد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام اظهار داشت: ایستگاه های صلواتی در خارج از شهرها و در قالب مجتمع های خدماتی به زائران اربعین حسینی عرضه خدمات خواهند داد.
محمد نوذری با اشاره به اینكه در اربعین امسال در سطح شهرهای ایلام مجوز فعالیت ایستگاه های صلواتی صادر نمی گردد اضافه كرد: به منظور عرضه خدمات بهتر به زائران و تولید فرصت اقتصادی برای بازاریان شهرهای استان، امسال موكب ها در قالب مجتمع های خدماتی و در خارج از شهرها دایر خواهد شد.
وی، خواهان جانمایی بیمارستان های صحرایی، توسعه و تجهیز اماكن درمانی و اطلاع رسانی های لازم در زمینه بهداشت عمومی شد و افزود: باید تدابیر لازم در زمینه بهداشت و درمان زائران اربعین حسینی(ع) اندیشیده شود.
معاون استاندار ایلام ابراز امیدواری كرد كه با هماهنگی مدیران و همراهی مردم استان امسال شاهد مدیریت بهتر و منظم تر كنگره عظیم اربعین در استان باشیم.
به گزارش دكتر ایزی به نقل از ایرنا، مرز بین المللی مهران بعنوان قدمگاه زائران عتبات عالیات همه ساله در آستانه اربعین حسینی میزبان و پذیرای خیل عظیمی از زائران عزادار است.
بیش از 50 درصد زائران مرز بین المللی مهران را برای زیارت عتبات عالیات و حضور در راهپیمایی بزرگ اربعین انتخاب كرده و از این مرز به كشور عراق تردد كرده اند و امسال حدود 2 میلیون نفر در راه رفت و برگشت از مهران تردد داشتند.
7177/6119
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب