كمتر از 40 درصد دیابتی ها بیماری خویش را كنترل می كنند

كمتر از 40 درصد دیابتی ها بیماری خویش را كنترل می كنند

دكتر ایزی: تهران -رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به اینكه حدود 36 درصد دیابتی های بیماری خویش را كنترل می كنند، اظهار داشت: این میزان كمتر از 40 درصد است و اگر این روند ادامه پیدا كند عوارض زیادی از دیابت در انتظار مردم خواهد بود.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر محمد باقر لاریجانی روز سه شنبه در نشست خبری روز جهانی دیابت اضافه كرد:
آگاهی مردم نسبت به چند سال قبل در باره این بیماری افزایش یافته است؛ در سال های گذشته حدود 50 درصد مبتلایان از بیماری خود آگاه نبودند، اما الان 74درصد جمعیت دیابتی ها از بیماری خود آگاهی دارند.
وی افزود: نگرانی ما این است كه در سال 2025 شیوع دیابت در كشور به 17 تا 18 درصد برسد؛ اگر با این شرایط پیش برویم حدود 19 درصد زنان و 17 درصد مردان به دیابت مبتلا خواهند شد.

** راه اندازی 150 كلینیك دیابت در كشور
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران در ادامه بر ضرورت توسعه كلینیك های بیماری های غیر واگیر و دیابت تصریح كرد و اظهار داشت: حدود 150 كلینیك دیابت به همراه تعدادی از كلینیك بیماری های غیر واگیر بزودی در كشور راه اندازی می گردد.
وی تصریح كرد: معاونت های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در تلاش هستند كه این كار محقق شود تا خدمات بهتری به بیماران دیابتی عرضه شود.
لاریجانی تصریح كرد: كلینیك های متعددی در كشور وجود دارد كه در تلاش هستیم با ساماندهی آنها خدمات مناسب به بیماران غیر واگیر به خصوص دیابت ارائه دهیم و به تدریج این كار در استان ها توسعه می یابد.

** شیوع 11 درصدی دیابت در كشور
وی با اشاره به اینكه حدود 11 درصد ایرانیان به دیابت مبتلا هستند، اضافه كرد: شیوع این بیماری در زنان 11.5 و در مردان 10 درصد است.
لاریجانی به ارتباط بین دیابت و سواد اشاره نمود و اظهار داشت: شیوع دیابت در افراد كم سواد حدود 18 درصد و در افراد تحصیل كرده حدود 7 درصد است.
رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: بیشترین میزان دیالیز و بیشترین علت نابینایی در كشور به علت مبتلا شدن به دیابت است.
وی تعداد مبتلایان به دیابت در كشور را بین 5 تا 6 میلیون اعلام نمود و اظهار داشت: دو سوم دیابتی در مناطق شهری و حدودا دو سوم آنان در سنین كار و بهره وری هستند.
لاریجانی با اشاره به اینكه در دنیا هر شش ثانیه یك نفر براثر مبتلا شدن به دیابت جان خویش را از دست می دهد، اظهار داشت: در دنیا سالانه 4 میلیون مرگ بر اثر مبتلا شدن به این بیماری داریم كه در ایران 32 هزار نفر پیش بینی می گردد.
وی تصریح كرد: اگر دیابت كنترل نشود در دنیا در هر 30 ثانیه یك قطع عضو براثر مبتلا شدن به دیابت پیش می آید؛ یك سوم كل دیابتی ها دچار مشكلات چشمی هستند و مشكلات كلیوی آنها 10 برابر یك فرد معمولی است.

** شیوع چاقی در استان های شمالی و مركزی چشمگیرتر است
وی ادامه داد كه چاقی در همه استان های كشور كم و بیش وجود دارد، ولی استان های شمالی و مركزی شیوع چاقی در آن چشمگیر تر است. بعضی از استان ها مانند سیستان و بلوچستان مساله چاقی مبحث جدی آنها نیست.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران افرود: در كشور حدودا 23 درصد چاقی داریم. حدود 30 درصد زنان و 15 درصد مردان چاق هستند.
وی اضافه كرد: در ایران باید برنامه ریزی استانی را خیلی جدی بگیریم، بعضی از شرایط و بیماری ها در شرایط كشور و استان ها امكان دارد متفاوت باشد.
لاریجانی بیان داشت: شیوع چاقی در افرادی كه 12 سال تحصیل كرده اند حدود 15 درصد است ولی در افراد كم سواد شیوع چاقی بیشترین میزان است.
وی با اشاره به اینكه چاقی خیلی در رابطه با دیابت است، تصریح كرد: با افزایش چاقی شیوع دیابت هم افزایش چشمگیری پیدا می كند.

** 26 درصد ایرانی مبتلا به فشار خون هستند
وی با اشاره به اینكه دیابت، فشارخون، چاقی و چربی خون با هم رابطه زیادی دارند، اظهار داشت: آمارهای نشان داده است حدودا یك چهارم جمعیت یعنی 26 درصد ایرانیان مبتلا به فشار خون هستند كه در زنان این بیماری مقداری بیشتر است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران افرود: فشارخون هم با سواد در ارتباط دارد و افراد با سواد توانستند مقداری فشار خون خویش را كنترل كنند.
وی با اشاره به اینكه حدود 60 درصد از جمعیت از فشار خون آگاه هستند، اظهار داشت: حدود 40 درصد بیماری خویش را خوب كنترل می كنند.حدود 22 درصد ایرانیان بالاتر از 20 سال چربی خون دارند و 50 درصد از بیماری خود اطلاع دارند و 30 درصد درمان موثر می شوند.

** 12 درصد ایرانیان مصرف نمك مناسب دارند
وی افزود: فقط 12 درصد جمعیت ما نمك مصرفی شان مناسب می باشد و این نشان داده است موضوعی كه باید مورد توجه جدی قرار گیرد كاهش مصرف نمك در مواد غذایی است.
لاریجانی اضافه كرد: مصرف نمك در كشور ما زیاد است و مقداری زیادی از نمك به وسیله نان به مردم می رسد. مردم حدود 50 درصد نمك اضافی را با استفاده از نان دریافت می كنند.
وی میزان مصرف روزانه نمك در ایران را 12 گرم اعلام نمود و اظهار داشت: در صورتی كه مردم باید كمتر از پنج گرم در روز نمك مصرف كنند.
لاریجانی به كاهش مصرف ماهی در كشور اشاره نمود و اظهار داشت: در صورتی كه شمال و جنوب كشور دریا داریم اما 10 درصد جمعیت ما ماهی كافی استفاده می نمایند.
وی ادامه داد كه مطالعات ما نشان داده است فعالیت فیزیكی كم است و حدود 60 درصد جمعیت كشور فعالیت فیزیكی كافی ندارند. البته این مورد در زنان یك مقداری بیشتر است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران افرود: حدود 14 درصد جمعیت سیگار استعمال می كنند؛ استعمال سیگار در مردان خیلی بیشتر است و در زنان حدود 2 درصد است.
وی با اشاره به اینكه تغذیه مناسب برای همه بیماری های غیرواگیر مناسب می باشد، اظهار نمود: 17 درصد حمعیت ما میوه كافی استفاده می نمایند و 42 درصد ایرانیان سبزیجات كافی مصرف می كنند و این مضوع هم هشداری است كه باید به آن توجه جدی شود.
لاریجانی افزود: دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها و بیماری های تنفسی چهار بیماری هستند كه حدودا 80 درصد بیماری های غیرواگیر را به حدود اختصاص داده اند.
1201**1440


1397/08/22
18:27:13
4764
5.0 از ۵
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , تحصیل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی