استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

ترشحات اشكی می تواند عامل انتقال ویروس كرونا باشد

ترشحات اشكی می تواند عامل انتقال ویروس كرونا باشد

به گزارش دكتر ایزی استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با اشاره به اینكه قرمزی و یا التهاب چشم می تواند از نشانه های تهاجم ویروس كرونا باشد، اظهار داشت: ترشحات اشكی دقیقا همانند مخاط بینی عامل انتقال كرونا است.



به گزارش دكتر ایزی به نقل از مهر، مرتضی انتظاری، با اشاره به راه های انتقال ویروس كووید ۱۹ بوسیله چشم، اظهار نمود: كرونا چشم ها را بوسیله ورم ملتحمه، همراه با قرمزی، اشك و سوزش چشم درگیر می كند.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: حتی بیمارانی را داشته ایم كه مدت ها صرفاً با این عوارض درگیر بوده اند و بهبودی در وضعیت چشمی ایجاد نشده و این ورم، التهاب و سوزش به صورت بیماری ادامه دار این افراد را درگیر كرده است.
وی با اعلان اینكه ترشحات اشكی مبتلایان به كرونا به قطعیت می تواند عامل انتقال این ویروس باشد اشاره كرد: از تماس نزدیك با مبتلایان باید پرهیز كرد چونكه این بیماری صرفاً بوسیله عطسه و سرفه فرد مبتلا منتقل نمی گردد بلكه ترشحات اشكی نیز می تواند عامل مهمی برای انتقال ویروس كرونا محسوب شود.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: ترشحات اشكی دقیقاً همانند مخاط بینی می تواند عامل انتقال ویروس كووید ۱۹ باشد بدین سبب در محیط های عمومی هیچ گاه به چشمان خود دست نزنید و شست و شوی مكرر دست ها را فراموش نكنید.
انتظاری با اعلان اینكه محافظت از چشم ها تا اختتام ریشه كنی پاندمی كرونا لزوم دارد سفارش كرد: اگر مجبورید در محل های عمومی و یا تجمعات حاضر شوید این مساله را به خاطر داشته باشید كه صحبت كردن، عطسه كردن و بطور كلی ترشحات افراد مبتلا می تواند شما را بیمار كند، بدین سبب استفاده از شیلدهای محافظ چشم در محیط های شلوغ، آلوده و پرتراكم لزوم دارد.
وی با اعلان اینكه قطرات آزاده شده توسط ناقلین ممكنست تا فاصله بیش از دو متری هم خطر انتقال داشته باشد، اشاره كرد: اهتمام كنید فاصله حداقل دو متری خودرا با افراد رعایت كنید.
فلوشیپ بیماری های شبكیه بیمارستان امام حسین (ع) نیز در بخش دیگری از سخنان خود درباره اعمال غیر اورژانسی بیماری های چشمی در دوران كرونا توضیح داد: برخی افراد اصرار به انجام اعمال جراحی الكتیو در دوران كرونا دارند. باید متخصصان این مساله را مورد توجه قرار دهند كه پیش از انجام اعمال جراحی آزمایش خون و تست های ریه را در دستور كار قرار دهند و در صورت مثبت شدن تست كرونا این موارد را به زمان دیگری موكول كنند.
انتظاری درباره ناقلین بدون علامت كرونا نیز اظهار داشت: همین طور باید پیش از كلیه اعمال جراحی تست های تكمیلی نیز صورت گیرد چونكه تحقیقات جهانی نشانگر این مطلب است كه افرادی كه در دوره نهفته بیماری هستند و اعمال جراحی هم انجام می دهند بمراتب بیشتر از سایرین در معرض مرگ و میر كرونا قرار دارند.

1399/01/30
16:18:58
3257
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , پزشك , جراحی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی