گزارش دكتر ایزی؛

سویه آفریقایی قویتر از ویروس دلتا

سویه آفریقایی قویتر از ویروس دلتا

دکتر ایزی: سویه جدید کرونا ویروس، این دفعه از قاره آفریقا آمده و باردیگر دنیا را نگران شدت گرفتن بیماری نموده است، بخصوص که گفته می شود از قدرت و بیماری زایی بیشتری نسبت به ویروس دلتا برخوردارست.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر، سر و صدای سویه جدید کرونا ویروس حکایت از به صدا در آمدن زنگ خطر بیماری در دنیا دارد. شاید اگر این جهش از راه نمی رسید، می شد روزهای آرام کرونائی را تصور کرد. اما، حالا با آمدن این میهمان ناخوانده، باردیگر باید حالت آماده باش گرفت و مراقبت ها را شدت بخشید. زیرا، آن طور که گفته می شود، این سویه جدید از جهش های قبلی هم خطرناک تر است و چه بسا به افراد واکسن زده هم رحم نکند.
حمیدرضا جماعتی دبیر کمیته کشوری کووید ۱۹، در واکنش به نگرانی هایی که بابت سویه آفریقایی به وجود آمده است، اظهار داشت: شروع این جهش ویروس از کشورهای آفریقای جنوبی بود و الان متأسفانه در کشورهای اروپایی و آسیایی هم گزارش شده است. بدین سبب نگرانی آنست که امکان دارد نوع جدید و جهش یافته ویروس موجب به وجود آمدن پیک هایی در کشورهای مختلف و همچون کشور ما شود.
وی اضافه کرد: البته در کشورهای آفریقای جنوبی که شروع سویه جدید از آنجا بوده، میزان واکسیناسیون مقابل کرونا زیر ۴۰ درصد بوده است. بدین سبب باتوجه به نگرانی از ویروس جدید برای کشورهای مختلف و همچون کشور ما، در جلسه امروز کمیته علمی سفارش بر این شد که افراد واکسن نزده، برای انجام واکسیناسیون تشویق شوند؛ چونکه حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد افراد جامعه هنوز واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده اند. بدین سبب لازم است حتما این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند یا اگر نیاز است به وسیله ستاد کرونای وزارت کشور که اجراییات را انجام می دهند، محدودیت هایی برای واکسینه نشده ها در نظر گرفته شود.
محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، در واکنش به قدرت سرایت و بیماری زایی سویه جدید، اظهار داشت: موضوعی که الان خیلی جای نگرانی دارد، این است که این سویه جدید با جهش های زیاد است. اما، باید صبر نماییم و ببینیم وضعیت بیمارانی که به این سویه جدید مبتلا شده اند، چگونه رقم خواهد خورد و چه تعداد از این بیماران بستری می شوند و به مراقبت های ویژه نیاز پیدا می کنند.
وی اضافه کرد: اما، شواهد امر نشان میدهد قدرت و شدت بیماری زایی این سویه جدید از سویه های قبلی حتی ویروس دلتا، باشد.
علیرضا ناجی استاد تمام ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که سازمان بهداشت جهانی سویه B.۱.۱.۵۲۹ کروناویروس را بعنوان سویه نگران کننده طبقه بندی کرد و آنرا امیکرون (Omicron) نامیده اظهار نمود: در طبقه بندی انواع کرونا ویروس نوعی که با افزایش قابلیت انتقال، عفونت یا مقاومت در مقابل واکسن ها همراه باشد در گروه سویه های نگران کننده قرار می گیرد.
وی با اشاره به این که نوع B.۱.۱.۵۲۹ نخستین بار در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱ در آفریقای جنوبی شناسایی شد اضافه کرد: وضعیت اپیدمیولوژیک این منطقه با سه پیک مشخص شده است که آخرین آنها عمدتا نوع دلتا بود.
ناجی با اعلان اینکه این نوع (B.۱.۱.۵۲۹) دارای تعداد زیادی جهش است که تعدادی از آنها نگران کننده هستند اضافه کرد: بنظر می رسد تعداد موارد ابتلاء به نوع اومیکرون تقریباً در تمام مناطق آفریقای جنوبی درحال افزایش است.
استاد تمام ویروس شناسی با بیان این مساله که مقایسه قطعی و قدرت سرایت پذیری وزینت اومیکرون با دلتا زمان بر خواهد بود، اشاره کرد: بنظر می رسد باتوجه به چرخش سریع این ورینت در مدت زمان کوتاه، از قدرت سرایت پذیری بالایی برخوردار باشد.
ناجی با اشاره به این که پژوهشگران هنوز هیچ مدرکی در خصوص ایجاد بیماری شدید این نوع(Omicron) پیدا نکرده اند افزود: هنوز خیلی زود است که بگوییم نوع جدید کووید -۱۹ چگونه رفتار خواهدنمود.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که سویه جدید هدف شرکت های داروساز برای واکسن مؤثر است، اشاره کرد: تولید واکسنی با ترکیب جدید به گونه ای که واریانت های omicron را تحت پوشش قرار دهد ضروری می باشد.
ناجی با بیان این مهم که تا حالا پنج کشور omicron را گزارش کرده اند، افزود: بوتسوانا، آفریقای جنوبی، آلمان، انگلستان، اسرائیل، هنگ کنگ، ایتالیا و بلژیک همچون این کشورهاست که اینگونه جدید را گزارش کرده اند ولی نکته اینجاست که بیشترین موارد مربوط به آفریقای جنوبی است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر این که آمار و میزان شیوع گونه های جدید کرونا تماماً وابسته به سیستم های ردیابی، نظارتی و پایش ژنتیکی کشورهاست سفارش کرد: برای کاهش خطر ابتلاء به جهش های جدی کرونا بهتر است تا کاهش قطع زنجیره کووید -۱۹ پروتکلهای بهداشتی و از همه مهم تر واکسیناسیون به بالاترین حد خود نزدیک شود.
وی، توزیع عادلانه واکسن کرونا در جهان را نکته بسیار مهمی توصیف کرد و افزود: تا زمانیکه توزیع واکسن در دنیا ناعادلانه باشد کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی بطور کامل واکسینه نشوند، همچنان باید منتظر جهش های بیشتر کرونا باشیم.
به گفته ناجی، ورینت omicron شاخصه های گریز از سیستم ایمنی را داراست.
وی، تجربه بازگشایی و کاهش محدودیت عجولانه در بعضی از کشورهای اروپایی را تجربه تلخی توصیف کرد و پرهیز از بازگشایی های عجولانه و رفع محدودیت ها تا رسیدن به حداقل زنجیره انتقال را خواهان شد.
ناجی با اعلان اینکه سویه جدید یک تهدید جدی است، پوشش حداکثری واکسیناسیون مقابل کرونا را ضروری دانست و اشاره کرد: بنظر می رسد گستردگی این نوع جهش یافته کرونا نشان میدهد که ظرفیت بیشتری برای فرار از مصونیت واکسن ها دارد بدین سبب کنترل کرونا در گرو سطح پوشش بالای واکسیناسیون مقابل این بیماری است.
کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، در پاسخ به این پرسش که مسافران ورودی به کشور از مبدا کشورهای آفریقایی چگونه کنترل می شوند، اظهار داشت: یکی از شرایط ورود به کشور کارت واکسن است و طبیعتاً مراجعه به کشور از کشورهای آلوده حساسیت بیشتری برای ما دارد و اگر فرد علایم داشته باشد بررسی شده و از او تست گرفته می شود و وزارت راه مکانی برای قرنطینه افراد آلوده در نظر گرفته است و اگر مجدداً تست فرد منفی شود می تواند از قرنطینه بیرون رود.


منبع:

1400/09/09
11:38:54
0.0 / 5
546
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , تجربه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی