بازسازی سلول های بتا پانکراس و درمان دیابت

بازسازی سلول های بتا پانکراس و درمان دیابت

دکتر ایزی: خراسان رضوی پژوهشگران بازسازی سلول های بتا پانکراس را برای درمان دیابت نوع یک توسعه دادند.



به گزارش یورکالرت، پژوهشگران دیابت نوع یک را در موش با بهره گیری از سلول های تی تنظیم کننده سلول های بتا پانکراس یا «گیرنده آنتی ژن کایمریک(CAR) اختصاصی هدف(Tregs)» با موفقیت درمان کردند و امکان پذیری روش خودرا برای درمان وضعیت انسانی نشان دادند.

سلول های تی گیرنده آنتی ژن کایمریک نوعی روش درمان سرطان است که از روش های سلول درمانی با پایه ایمونوتراپی و مهندسی ژنتیک جهت بهبود بیماران مبتلا به انواع سرطان های خونی با بهره گیری از سلول های خونی خود فرد بیمار استفاده می نماید.

این تحقیق توسط دکتر خوان کارلوس ژوئوم، استاد و رییس بخش غدد درون ریز، دیابت و متابولیسم در گروه پزشکی و مدیر مرکز تحقیقات دیابت و غدد درون ریز در دانشگاه تولدو اوهایوی آمریکا، انجام شد.

از نظر تاریخی درمان های انتقال سلولی با سلول های تی سایتوتوکسیک گیرنده آنتی ژن کایمریک برای درمان بدخیمی های هماتولوژیک موثر بوده است.

ژوئوم و گروه تحقیقاتی وی تلاش کردند یک درمان تجربی به همان اندازه موثر برای دیابت نوع یک را با بهره گیری از گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف غیرسیتوتوکسیک و ضدالتهابی تکرار کنند.

هدف از این تحقیق این بود که آیا سلول های بتا پانکراس گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف انسانی نیز می توانند سلول های بتای پانکراس(هدف) را شناسایی کنند و جزایر پانکراس انسانی(محل زندگی سلول های بتا) را در محیط کشت لابراتوار زیستگاه خود قرار دهند؛ همانطور که در موش هایی که تحت درمان گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف برای دیابت نوع یک قرار می گیرند.

محققان یک تا ۲ هفته پیش از عمل پانکراس خون گرفتند و بعد از برداشتن لوزالمعده به دلیلهای بالینی(سرطان یا پانکراتیت) قطعه کوچکی از پانکراس را جمع آوری کردند.

محققان ابتدا گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف را از نمونه های خون جدا کردند و آنرا در وضعیت آزمایشگاهی گسترش دادند. این سلول ها ترکیب شده و با یک نشانگر پروتئین فلورسانس سبز(GFP) اصلاح ژنتیکی شدند.

در مرحله بعدی پژوهشگران بافت پانکراس را برای جداسازی از جزایر پردازش کردند؛ سپس مناطق پانکراس انسانی را با سلول های بتا یا همان گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف کشت دادند.

در عرض ۲۴ ساعت میکروسکوپ هم کانون مهاجرت موفقیت آمیز پروتئین فلورسانس سبز مثبت یا همان گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف را به جزایر پانکراس نشان داد. علاوه بر این گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف هنگام تماس فیزیکی با جزایر پانکراس در ۷۲ ساعت بعدی به دطور قابل توجهی تکثیر شد.

ژوئوم اظهار داشت: درمان ما نخستین درمان موفقیت آمیز سلول بتا پانکراس با گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف خاص برای دیابت نوع یک در مدل موش انسانی شده که شباهت زیادی به بیماری انسان دارد. برمبنای داده های آزمایشگاهی موش ها و انسان ها ما معتقدیم که درمان با سلول های بتا پانکراس یا همان گیرنده آنتی ژن کایمریک اختصاصی هدف امکان بازیابی و بازسازی سلول های بتا را در بیماران دیابت نوع یک انسانی نیز فراهم می آورد.

یافته های این تحقیق در نشست سالانه انجمن غدد درون ریز در آتلانتا جورجیا ارائه شد.





منبع:

1401/03/25
07:44:32
0.0 / 5
424
تگهای خبر: آزمایشگاه , بیماری , پزشك , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی