محققان چینی هشدار می دهند؛

عدم درمان افسردگی خطر زوال عقل را در آینده می افزاید

عدم درمان افسردگی خطر زوال عقل را در آینده می افزاید

دکتر ایزی: پژوهشگران ارتباط بین افسردگی اواخر عمر و زوال عقل را بررسی کردند و تأثیر درمان های افسردگی را بر خطر زوال عقل در بیماران با دوره های مختلف علایم افسردگی تخمین زدند.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، درمان های افسردگی بطور مؤثر خطر ابتلاء به زوال عقل را می کاهد، خصوصاً در بیمارانی که علایم افسردگی در آنها بیشتر می شود.
یافته ها نشان میدهد که ارائه درمان بموقع افسردگی برای افرادی که در اواخر عمر افسردگی دارند ممکنست شروع زوال عقل را به تعویق بیندازد.
در سال ۲۰۲۲، سازمان جهانی بهداشت، زوال عقل را به عنوان هفتمین علت مرگ و میر در میان همه بیماریها طبقه بندی کرد و تخمین زد که حدود ۵۵ میلیون نفر در سراسر جهان با این وضعیت زندگی می کنند. زوال عقل می تواند افراد را از نظر جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی تحت تأثیر قرار دهد.
از آنجا که هم اکنون هیچ درمانی برای درمان زوال عقل وجود ندارد، پیش گیری از آن در اولویت قرار دارد. چندین مطالعه نشان داده اند که افسردگی خطر ابتلاء به زوال عقل را بیشتر می کند. بنابراین، درمان بموقع افسردگی ممکنست به پیش گیری از آن کمک نماید.
به طور معمول، افسردگی با بهره گیری از دارودرمانی، روان درمانی یا تلفیقی از هر دو درمان می شود. بااینکه مطالعاتی در مورد این که آیا دارودرمانی برای افسردگی خطر ابتلاء به زوال عقل را می کاهد یا خیر، انجام شده است، نتایج متفاوت بوده است، تعدادی از مطالعات نتایج مثبت را گزارش کرده اند و برخی دیگر نتایج منفی یا خنثی به همراه داشته اند.
اکنون، پژوهشگران دانشگاه فودان در شانگهای چین، در مطالعه ای به بررسی روابط بین مسیرهای مختلف افسردگی، درمان های مختلف افسردگی و احتمال ابتلاء به زوال عقل پرداخته اند.
در این مطالعه، افراد مبتلا به افسردگی بالای ۵۰ سال به مدت ۱۰ تا ۱۴ سال تحت نظر بودند. پژوهشگران مشاهده نمودند خطر افزایش زوال عقل ۵۱٪ است. این مسئله خصوصاً برای کسانی که علایم افسردگی داشتند یا با گذشت زمان بدتر شدند صادق بود، در صورتیکه در کسانی که تحت درمان قرار گرفته بودند و افسردگی حادی نداشتند خطر کم شده بود.
این یافته مهمی است و نشان میدهد که افرادی که در اواسط تا اواخر زندگی مبتلا به افسردگی می شوند باید با انرژی تحت درمان قرار گیرند تا با بهبود علایم، به کیفیت زندگی شأن کمک گردد و احتمال ابتلاء به زوال عقل در آنها کم شود.
محققان دریافتند که شرکت کنندگان در مطالعه مبتلا به افسردگی ۵۱ درصد بیش از افراد بدون افسردگی در معرض خطر زوال عقل بودند.
همچنین افرادی که علایم افسردگی «افزاینده»، «مزمن بالا» و «مزمن کم» داشتند، در معرض خطر بیشتر ابتلاء به زوال عقل بودند، در صورتیکه در افراد با سطح «کاهش» افسردگی، خطر ابتلاء به زوال عقل مشابه افراد بدون افسردگی بود.
محققان دریافتند که درمان های افسردگی با بروز کمتر زوال عقل هم راه است و خطر ابتلاء به زوال عقل در میان بیمارانی که تحت درمان قرار گرفته اند حدود ۲۶ درصد کاهش پیدا می کند.


منبع:

1401/08/05
13:50:43
0.0 / 5
499
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , دارو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی