در گفت وگو با دكتر ایزی اعلام شد

آمار جدید از مبتلایان سرخک در کشور

آمار جدید از مبتلایان سرخک در کشور

به گزارش دکتر ایزی، رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ضمن اشاره به افزایش موارد مبتلا شدن به سرخک در کشور، در عین حال از برنامه این وزارت خانه برای واکسیناسیون سرخک و فلج اطفال اتباع غیرایرانی زیر ۱۵ سال در ۲۷ دانشگاه علوم پزشکی و از آغاز دیماه اطلاع داد.


دکتر سید محسن زهرایی در گفتگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور، اظهار داشت: از آغاز سالجاری میلادی (اوایل دی ۱۴۰۰) تابحال ۲۰۲ مورد تایید شده آزمایشگاهی سرخک در کشور داشتیم که حدود ۵۳ درصد آنها را اتباع می سازند و حدودا میتوان گفت از این آمار ۹۵ درصد مبتلایان، اتباع افغانستان بودند و ۴ یا ۵ مورد مبتلا به سرخک پاکستانی و یک مورد هم عراقی داشته ایم.
وی اضافه کرد: موارد مبتلایی که از کشورهای همسایه وارد ایران می شوند طبیعتا می توانند سبب سرایت بیماری به ایرانی ها هم شوند؛ بشکلی که کمتر از نصف آمار کلی، مبتلایان ایرانی بودند و این نشان دهنده اینست که ما در معرض خطر بالای انتشار بیماری سرخک هستیم؛ چونکه کشورهای همسایه بخصوص همسایگان شرقی و افغانستان در زمینه واکسیناسیون سرخک وضعیت مناسبی ندارند.
وی ضمن اشاره به این که در نتیجه رایج بودن بیماری سرخک در این کشورها هر از چندگاهی همه گیری های سنگین سرخک در آنها رخ می دهد، تصریح کرد: بشکلی که امسال میلادی سنگین ترین همه گیری سرخک در ۱۰ سال قبل در افغانستان رخ داده است و این طبیعی است که افرادی که از این کشور به ایران سفر می کنند اگر مبتلا باشند، بتوانند بیماری را به ساکنین ایران هم انتقال دهند و همین مساله سبب شد تا موارد مبتلای به سرخک ما هم نسبت به سال قبل افزایش یابد.
او در رابطه با آمار بروز سرخک در ایران پارسال میلادی، اظهار نمود: سال گذشته میلادی (سال ۲۰۲۱) تعداد ۱۰۳ مورد تایید شده آزمایشگاهی سرخک در کشور داشتیم اما سال جاری با افزایش شدت همه گیری در افغانستان تعداد موارد تابحال به ۲۰۲ نفر افزایش پیدا کرده است.
وی با تکیه بر این که راه محافظت جامعه در مقابل سرخک، پوشش واکسیناسیون کامل است، بیان نمود: در کشور ما واکسن در دو نوبت ۱۲ و ۱۸ ماهگی به اطفال تزریق می شود. درمورد تزریق واکسن هیچ تفاوتی میان کودکان ایرانی و اتباع قائل نمی شویم و این واکسن به شکل مجانی برای همه کودکان مشمول در شبکه بهداشتی تزریق می شود. مطالعات به ما نشان داده است که پوشش واکسیناسیون کودکان اتباع معمولاً از ایرانی ها پایین تر بوده است و این یک ریسک برای توسعه بیماری است.
رییس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، افزود: از آغاز سال تابحال طی یک برنامه واکسیناسیون تکمیلی حدود ۶۵۰ هزار تبعه غیر ایرانی بخصوص کسانی که جدیدتر وارد کشور شده بودند، تحت تزریق واکسن سرخک قرار گرفتند و الان هم یک برنامه دیگر در دست اقدام است که از ابتدای دیماه باردیگر در خدمت اتباع باشیم و در ۲۷ دانشگاه علوم پزشکی که جمعیت اتباع بالاتری زیر پوشش خود دارند، برنامه واکسیناسیون سرخک و فلج اطفال گروه سنی زیر ۱۵ سال اتباع غیر ایرانی را انجام دهیم. جزئیات این برنامه طی روزهای آتی اعلام خواهد شد.
او در پاسخ به این سؤال که آیا امکان دارد به دنبال بازی های جام جهانی در قطر که از اغلب کشورها مردم در آنجا حضور دارند، آمار مبتلا شدن به بیماری واگیرداری نظیر سرخک افزایش یابد؟، به ایسنا اظهار داشت: احتمال افزایش موارد سرخک را نمی توان به شکل قطعی رد کرد؛ چونکه هر اجتماعی می تواند سبب این ریسک باشد اما باتوجه به این که ایران در رویارویی مستمر ورود بیماری از یک یا دو کشوری که بالاترین موارد بروز سرخک را دارند، قرار دارد، میتوان گفت ما همواره در ریسک ورود سرخک به ایران هستیم و این یک خطر همیشگی است؛ اما با عنایت به اجتماعی که شکل می گیرد، به صورت علمی و تئوریک احتمال افزایش موارد سرخک بعد از بازی های جام جهانی هم می تواند وجود داشته باشد.




منبع:

1401/09/04
13:35:16
0.0 / 5
542
تگهای خبر: آزمایشگاه , بهداشت , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی