محققان توصیه می كنند؛

چغندر را در وعده های غذایی خود بگنجانید

چغندر را در وعده های غذایی خود بگنجانید

دکتر ایزی: چغندر یک سبزی کم کالری و سرشار از مواد مغذی گیاهی است.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، «کاترین شامپاین»، استاد ارزیابی رژیم غذایی از دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، اظهار داشت: «اولین چیزی که وقتی به چغندر نگاه می نماییم به ذهن می رسد رنگ آنست. هرچه یک سبزی یا میوه رنگ بیشتری داشته باشد، مواد مغذی گیاهی بیشتری دارد.»
اشاره به خواص دارویی چغندر به زمان رومیان باستان برمی گردد که از آن برای درمان یبوست، بهبود گردش خون، مبارزه با تب و حتی تقویت کننده جنسی استفاده می کردند.
چغندر سرشار از نیترات است که مطالعات نشان می دهد سلامت قلب و عروق را از طرق مختلف بهبود می بخشد. تعدادی از تحقیقات نشان می دهد که مکمل آب چغندر ممکنست فشار خون را کم کند و جریان خون را افزایش دهد. جذب اکسیژن را بیشتر می کند و زمان خسته شدن را طولانی می کند که به افراد اجازه می دهد مدت بیشتری فعال بمانند.
چغندر همین طور حاوی آنتی اکسیدان ها است که به ترمیم DNA و حفظ سلامت سلولی کمک می نماید و دارای خواص ضد التهابی است و خطر ابتلاء به خیلی از بیماریهای مزمن را کم می کند. به همین دلیل، چغندر به عنوان یک رویکرد تغذیه ای در مدیریت بیماریهای قلبی عروقی و سرطان محبوبیت دارد.
چغندر کم چرب و سرشار از فیبر است. بگفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، نصف فنجان چغندر پخته شده حاوی ۰.۱۵ گرم چربی و ۱.۷ گرم فیبر است. سرشار از ویتامین های C، A و K هستند که به سلامت استخوان ها کمک می نماید. همین طور حاوی چندین ویتامین B هم است که ممکنست با بهبود جریان خون در مغز در مقابل زوال عقل و از دست دادن حافظه نقش محافظتی داشته باشد.
همچنین حاوی سطوح بالایی از فولات (ویتامین B۹) است که برای رشد سلول های سالم و تشکیل گلبول های قرمز مهم می باشد. نصف فنجان چغندر آب پز ۶۸ میکروگرم فولات دارد که ۱۷ درصد از ارزش روزانه این ویتامین را تامین می کند.
اما چطور میتوان این توده سفت ریشه قرمز را خورد؟
بیشتر مطالعات در مورد فواید سلامتی چغندر برمبنای نوشیدن آب آنست، اما چغندر همین طور زمانی که بصورت خام، در سالاد، آب پز، پخته شده، تبدیل به چیپس یا خشک شده مصرف شود، می تواند مفید باشد. چغندر را می توان ترشی کرد تا بتوان از مصرف آن در تمام طول سال لذت برد. مانند ریشه، برگ ها را می توان خورد و حاوی سطوح بالایی از ویتامین های A، K، C و E است.
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

1401/12/06
13:53:21
528
5.0 از ۵
تگهای خبر: بیماری , دارو , دانشگاه , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی
drez.ir: سلامتی در دسترس، در هر زمان و مکان