وزیر بهداشت اعلام كرد

تجویز دارو در ایران 2 برابر متوسط جهانی

تجویز دارو در ایران 2 برابر متوسط جهانی

به گزارش دکتر ایزی، وزیر بهداشت به لزوم اجرایی شدن برنامه پزشکی خانواده در کشور تصریح کرد و ضمن اشاره به اجرای طرح سلامت بخش در سه استان بوشهر، کردستان و خراسان جنوبی، اظهار داشت: در مورد سایر استان ها هم گسترش طرح با اولویت مناطق محروم آن نقاط مد نظر است. ازاین رو این پروژه در کل کشور از اول اردیبهشت ماه بسته به توان هر استان اجرایی می شود.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی در آیین رونمایی از سامانه نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده، اظهار داشت: باید دید وضعیت موجود چگونه است؟ این سامانه یک گام رو به جلو است و هم اکنون وضعیت ایده آلی نداریم و باید نسبت به وضعیت موجود تحول ایجاد نماییم و گام تحولی در این حوزه برداریم. رونمایی این سامانه شروع فعالیت است و احتیاج به برگزاری کارگاه و آموزش های مختلف دارد.
وی با تکیه بر این که نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران خدمات مناسبی دارد، خاطرنشان کرد: این نیازمند ارتقا است. از کارهای خوب در ایران بحث شبکه بهداشت و درمان است. وقتی می گوییم family medicine فقط بحث پزشکی و درمان نیست؛ بلکه باید بر بهداشت و مراقبت اولیه بیشتر تاکید کنیم؛ مثلاً در مورد کرونا دیدید که یک واکسن ساده می تواند مشکلات زیادی را رفع کند، در مورد بیماری های غیرواگیر هم شرایط اینچنین است. اینها یک سیستم است و پزشک خانواده، مراقب و بهورز جزئی از آن هستند و یکی از عاملهای مهم موفقیت حوزه سلامت حضور نیروهای بهداشتی است که همه جا حضور دارند و موفقیت ما به علت وجود این نیروها بوده است که در تمام مشکلات وفادار به مردم بوده اند.
وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب با گسترش دانشگاه های علوم پزشکی حالا از نظر نیروی انسانی در تمام مقاطع وضعیت بسیار خوبی داریم. مشکل امروز ما ساماندهی این امکانات خوب است تا منابع و هزینه ها مدیریت شود و بتوانیم از اقدامات تشخیصی بموقع استفاده نماییم و نظام تشویقی برای بیمار و پزشک درنظر بگیریم.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به این که بررسی وضعیت داروها و تجویرها با این سامانه امکان پذیر است، خاطرنشان کرد: یکی از اشکالات ما مصرف داروی بی مورد است. متوسط تجویز دارو در نسخه در دنیا ۱.۵ قلم و در ایران ۴ قلم است و ما بیشتر از ۲ برابر دارو می نویسیم. از طرفی شرکتهای دانش بنیان هم باید بتوانند از این سامانه اطلاعات لازم را بگیرند.
او ضمن اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری تصریح کرد: هم اکنون در دورانی هستیم که همه باید کنار هم قرار بگیریم و به هم کمک نماییم. امروزه یک سازمان به تنهایی نمی تواند موفق باشد و کار گروهی می تواند سبب موفقیت شود. نظام ارجاع و پرشک خانواده از سال ۱۳۸۲ شروع شده است و در دو نقطه هم پایلوت شده است و حالا پس از ۲۰ سال لازم است که اجرایی شود.
عین اللهی، افزود: این طرح سال قبل در جمعیت زیر ۲۰ هزار نفر و مناطق روستایی انجام شد و ۲۰۰۰ خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت تاسیس شد؛ ولی احتیاج به فعالیت بخش خصوصی هم وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از اهداف ما کم کردن هزینه های مردم است و ازاین رو اعلام کردیم کسانی که از راه نظام ارجاع به سطوح بالاتر بیایند با تخفیف یا مجانی خدمت می گیرند؛ درصورتیکه طرح سلامت بخش با همین هدف را در سه استان بوشهر، کردستان و خراسان جنوبی اجرا کردیم تا ذیل نظام ارجاع به شکل مجانی بستری صورت گیرد، در مورد سایر استان ها هم گسترش طرح با اولویت مناطق محروم آن نقاط مد نظر است. ازاین رو این پروژه در کل کشور از اول اردیبهشت ماه بسته به توان هر استان اجرایی می شود.




منبع:

1402/01/19
20:24:07
5.0 / 5
456
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی