گزارش محققان ایرلندی؛

فشارخون بالا پیش از حاملگی ریسک مشکلات قلبی را بیشتر می کند

فشارخون بالا پیش از حاملگی ریسک مشکلات قلبی را بیشتر می کند

دکتر ایزی: دکتر ایزی: تحقیقات جدید نشان میدهد بانوانی که پیش از آبستن شدن فشار خون بالایی دارند ممکنست دو برابر بیش از زنان دیگر، در عرض یک دهه بعد از زایمان به بیماریهای قلبی عروقی مبتلا شوند.



به گزارش دکتر ایزی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بر طبق این مطالعه، اگر حاملگی آنها با عوارض همراه باشد، تا ۱۰ برابر بیشتر احتمال دارد که به مشکلات قلبی عروقی زودرس مبتلا شوند.
«فرگوس مک کارتی»، یکی از نویسندگان این مطالعه از دانشگاه کورک در ایرلند، اظهار داشت: «یافته ها بر اهمیت غربالگری فشار خون برای زنان در سنین باروری تاکید می کند و نشان داده است حاملگی ممکنست مشکلات قلبی زمینه ای را آشکار کرده یا تسریع کند.»
وی در ادامه اضافه کرد: «بارداری می تواند به عنوان یک تست استرس طبیعی عمل کند و نقاب از بیماری نهفته قلبی عروقی در قالب عوارض حاملگی را آشکار کند. اما معین نیست که آیا این عوارض نشانگر فشار خون مزمن شدیدتر هستند یا این که مکانیسم های دیگر به افزایش ریسک بیماری قلبی عروقی در طولانی مدت منجر می شوند.»
در مطالعه جدید، پژوهشگران ارتباط بین فشار خون مزمن و نتایج نامطلوب حاملگی را در حوادث قلبی عروقی بعدی، همچون سکته مغزی، حمله قلبی، آنژین صدری پایدار و ناپایدار، بیماری قلبی، بیماری شریان محیطی، آنوریسم آئورت شکمی، نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی مورد تحلیل و بررسی قرار دادند.
پیامدهای نامطلوب حاملگی شامل پره اکلامپسی، فشار خون بارداری، زایمان زودرس، مرده زایی و محدودیت رشد جنین بود. بانوانی که پیش از حاملگی یا پیش از هفته ۲۰ حاملگی مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده بودند یا از داروهای کاهش دهنده فشار خون استفاده می کردند، به عنوان فشار خون مزمن در نظر گرفته شدند.
این مطالعه شامل ۱.۲ میلیون زن تا سن ۴۹ سالگی بود که میان سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۶ زایمان کرده بودند. این زنان بطور متوسط ۹.۳ سال تحت نظر بودند.
به طور کلی، بانوانی که پیش از آبستن شدن فشار خون بالایی داشتند، در مقایسه با زنان بدون فشار خون، دو برابر با خطر مبتلاشدن به مشکلات قلبی عروقی در آینده روبرو بودند. بانوانی که فشار خون بالا و حاملگی های پیچیده داشتند، بیشترین خطر را داشتند.
در مقایسه با زنان بدون فشار خون مزمن که هیچ عارضه حاملگی نداشتند، بانوانی که هر دوی این مشکلات را داشتند، ۹.۶ برابر بیشتر با احتمال مبتلاشدن به نارسایی قلبی، ۶.۴ برابر بیشتر احتمال سکته مغزی و ۲.۸ برابر بیشتر در معرض مبتلاشدن به تصلب شرایین یا ایجاد پلاک در رگ ها و دو برابر با خطر مبتلاشدن به بیماری عروق کرونر قلب مواجه بودند.

1402/02/24
14:43:06
5.0 / 5
299
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی