پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟

پرسش رایج روزه داران افطاری و شام با هم خورده شود؟

دکتر ایزی: یک متخصص طب سنتی، درباره ی تغذیه صحیح در فاصله افطار تا سحر، نکاتی را متذکر شد.


به گزارش دکتر ایزی به نقل از وبدا، مامک هاشمی، با تکیه بر تفاوت های فردی در قوت هضم، اظهار داشت: هر فردی باید باتوجه به شرایط جسمی خود برنامه غذایی مناسب را انتخاب نماید. برخی افراد می توانند وعده افطار و شام را با هم میل کنند، در صورتیکه برخی دیگر باید این وعده ها را جداگانه و با فاصله مصرف کنند. وی با اشاره به این که مصرف مواد غذایی متنوع در مدت زمان کوتاه میان افطار و سحر می تواند مشکلات گوارشی بوجود آورد، اظهار داشت: یکی از نکات مهم در تغذیه رمضان، رعایت فاصله مناسب میان مصرف مواد غذایی مختلف است. بعنوان مثال، میوه بهتر است پیش از غذا یا حداقل دو ساعت پس از یک وعده غذایی سنگین مصرف شود، برای اینکه خوردن آن بلا فاصله بعد از غذا، هضم را مبتلا به اختلال می کند. همین طور مصرف آجیل و غذاهای سخت هضم مانند شیرینی ها، بلا فاصله بعد از افطار و شام، می تواند موجب مشکلات گوارشی و سنگینی معده شود. این متخصص طب سنتی به مشکلات پوستی ناشی از تغذیه نامناسب در جوانان و نوجوانان اشاره نمود و اضافه کرد: در افرادی که دارای مزاج گرم هستند، مصرف هم زمان مواد غذایی با طبع گرم مانند خرما، آجیل، شکلات و شیرینی های نوروزی در فاصله کوتاهی بعد از هم، می تواند منجر به تشدید جوش، آکنه و حتی خارش پوستی شود. برای کاهش این عوارض، سفارش می شود مصرف شربت های سنتی مانند سکنجبین افزایش یابد، برای اینکه این نوشیدنی ها به تعدیل حرارت بدن کمک می کنند. هاشمی با تکیه بر لزوم مصرف کافی مایعات، نسبت به نوشیدن بیش از اندازه چای، بویژه در وعده سحر، هشدار داد: چای خاصیت مدر دارد و موجب دفع سریع آب از بدن می شود. این مساله می تواند در ساعات اولیه روزه داری سبب تشنگی شدید و خشکی بدن شود. بنابراین، بهتر است میزان مصرف چای کنترل شده باشد و در مقابل، از نوشیدنی های طبیعی و متعادل کننده مانند شربت سکنجبین یا عرقیات گیاهی استفاده گردد. یکی از پرسش های رایج روزه داران عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در جواب این پرسش که آیا افطار و شام را با فاصله بخوریم یا همزمان، اظهار داشت: این مساله بستگی به قدرت هضم فرد دارد. برخی افراد معده حساسی دارند و بعد از یک روز روزه داری، توانایی هضم یک وعده غذایی سنگین مانند پلوخورش را ندارند. این افراد بهتر است ابتدا با یک افطار سبک شامل سوپ یا آش های رقیق روزه خودرا باز کنند و سپس با فاصله، شام را میل کنند. اما افرادی که بعد از افطار دیگر علاقه ای به غذا ندارند، می توانند افطار و شام را همزمان مصرف کنند. این متخصص طب سنتی درباره ی ترکیب نامناسب مواد غذایی نیز توضیح داد: یکی از شایع ترین عادات غذایی غلط، مصرف مخلفاتی مانند ماست، سالاد و ترشیجات همراه غذا است. این مواد می توانند هضم را گرفتار مشکل کنند و سبب نفخ و سنگینی شوند. در بین این مخلفات، تنها زیتون است که مصرف آن همراه غذا بدون مشکل است. او در آخر سفارش کرد: مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده در فاصله افطار تا سحر باید کم شود، برای اینکه این غذاها علاوه بر دشواری هضم، موجب تشدید تشنگی در طول روز نیز می شوند. همچنین، خوراکی هایی مانند زولبیا و بامیه که در ماه رمضان رایج هستند، به سبب قند و روغن بالا، تعادل تغذیه ای بدن را به هم می زنند و بهتر است در مصرف آنها اعتدال رعایت شود. با رعایت این نکات می توانیم این ایام را به سلامتی پشت سر بگذاریم و فرصت باردیگر ای برای استراحت و پاکشسازی به بدن بدهیم.

1403/12/16
12:44:05
182
5.0 از ۵
تگهای خبر: پزشك , دانشگاه , سلامت , علم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی
drez.ir: سلامتی در دسترس، در هر زمان و مکان