بمب سلامتی پاییزی با خواص اعجاب انگیز برای قلب

بمب سلامتی پاییزی با خواص اعجاب انگیز برای قلب

به گزارش دکتر ایزی، لبو، خوراکی خوش رنگ و پرخاصیت زمستانی، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و نقشی مؤثر در تقویت قلب، کبد و سلامت عمومی بدن دارد.


به گزارش گزارشگر خبرگزاری مهر، لبو یکی از غذاهای خوش طعم و پرخاصیت فصل سرد سال است که نه تنها به علت رنگ جذاب و طعم دل نشینش محبوب است، بلکه منبعی غنی از مواد مغذی و ترکیبات مفید برای بدن به حساب می آید و این گیاه ریشه ای سرشار از فولات، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است. همین طور وجود ترکیباتی مانند پپتین و تریپتوفان در لبو سبب آرامش ذهن و کاستن علائم افسردگی می شود.

لبو و ارزش غذایی آن

یک فنجان لبو تنها ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد و با این وجود حاوی ۴ گرم فیبر و ۲.۵ گرم پروتئین است. این مقدار لبو می تواند حدود ۳۴ درصد نیاز روزانه بدن به فولات، ۲۸ درصد به منگنز، ۱۵ درصد به پتاسیم، ۱۴ درصد به مس و ۱۰ درصد به منیزیم را تامین کند. به این علت لبو را میتوان یکی از مغذی ترین سبزیجات زمستانی دانست که در عین کم کالری بودن، مواد معدنی و ویتامین های فراوانی به بدن می رساند.

لبو و سلامت قلب و فشار خون

آب لبو یکی از مؤثرترین نوشیدنی های طبیعی برای تقویت سلامت قلب و کنترل فشار خون محسوب می شود. نیترات موجود در لبو در بدن به نیتریک اکسید تبدیل می شود که باعث گشاد شدن عروق خونی و بهبود جریان خون می شود و پژوهشها نشان داده اند مصرف منظم آب لبو می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی و عروقی را کم کند.

لبو و کمک به بیماران دیابتی

لبو حاوی ترکیبی به نام «آلفالیپوئیک اسید» است که نوعی آنتی اکسیدان قوی شمرده می شود. این ماده می تواند با کاهش سطح گلوکز خون و افزایش حساسیت سلول ها به انسولین، نقش مؤثری در کنترل دیابت ایفا کند. همین طور مصرف منظم لبو یا آب آن به کاهش فشار اکسیداتیو و صیانت از سلول های عصبی در بیماران دیابتی کمک می نماید.

خواص لبو برای نوزادان و کودکان

لبو در نوزادان و خردسالان خطر ابتلاء به کم خونی ناشی از فقر آهن را کاهش داده و زردی و هپاتیت را درمان می کند. همین طور هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و خردسالان مفید می باشد. لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و سبب تقویت حافظه در نوزادان و خردسالان می شود. چغندر به علت دارا بودن منابع غنی ویتامین و کلسیم بسیار و همین طور نیترات؛ برای مراقبت از پوست، استواری استخوان و دندان، ممانعت از پوکی استخوان، کنترل میزان کلسترول و… مناسب می باشد.

کاهش التهاب و کمک به پیش گیری از سرطان

چغندر دارای ماده ای به نام کولین است که می تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی سبب انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را می کاهد. چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین است که می تواند از رشد سلول های سرطانی پیشگیری کند. نیترات های که بعنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می شوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل می شوند و آب چغندر به کاهش یا جهش سلول های ناشی از این ترکیبات کمک می نماید. چغندر برای ممانعت از سرطان های کولن، ریه و پوست مؤثر است. لبو یکی از بهترین منابع فیبر طبیعی است که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می نماید. مصرف منظم لبو سبب افزایش حرکات روده، ممانعت از یبوست و تسهیل پروسه دفع می شود. فیبر موجود در لبو همین طور با تغذیه باکتری های مفید روده، به بهبود سلامت گوارشی و تقویت سیستم ایمنی کمک می نماید.
لبو منبع خوبی از کولین است؛ ماده ای که در خیلی از فرآیندهای حیاتی بدن همچون خواب، یادگیری، انتقال پیام های عصبی و کاهش التهاب نقش دارد. کولین موجود در لبو سبب بهبود عملکرد عضلات، تقویت حافظه و کاهش التهابات مزمن در بدن می شود. مطالعات علمی نشان داده اند که مصرف مکمل های حاوی آب لبو می تواند اکسیژن رسانی به عضلات را در طول تمرینات ورزشی افزایش دهد. نیترات موجود در لبو با بهبود بازدهی اکسیژن در بدن، باعث افزایش توان و استقامت ورزشکاران می شود. در بعضی تحقیقات مشاهده شده است که مصرف آب لبو عملکرد دوچرخه سواران را تا بالاتر از دو درصد بهبود داده است.

لبو کمک کننده در پیش گیری از سرطان

رنگ خاص و درخشان لبو به علت وجود ترکیبی طبیعی به نام «بتالائین» است. این ترکیب از آنتی اکسیدان های قوی به حساب می آید و می تواند از سلول های بدن در مقابل صدمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت کند. مطالعات علمی حاکی از آنست که بتالائین با کاهش فشار اکسیداتیو، احتمال بروز برخی سرطان ها را می کاهد و از سلول های سالم در مقابل اثرات مخرب داروهای شیمی درمانی محافظت می کند.

لبو و مواد معدنی ضروری که دارد

پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فسفر همچون مواد معدنی حیاتی موجود در لبو هستند که در عملکرد صحیح سیستم عصبی و عضلانی نقش مهمی دارند. کمبود پتاسیم در بدن می تواند سبب ضعف، خستگی و گرفتگی عضلات شود. مصرف متعادل لبو سبب تنظیم سطح پتاسیم و حفظ تعادل الکترولیتی بدن می شود. یکی از مهم ترین خواص لبو، تأثیر آن در صیانت از کبد است و ترکیب بتائین موجود در لبو از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و به پاک سازی آن از سموم کمک می نماید. به این علت مصرف لبو خصوصاً برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، سفارش می شود.

لبو و فولات مورد نیاز دوران بارداری

لبو منبع طبیعی فولات (ویتامین B9) است؛ ماده ای ضروری برای رشد جنین و پیش گیری از نقص های مادرزادی مانند شکاف مهره ها و بی مخ زایی. مصرف منظم لبو در دوران حاملگی می تواند خطر تولد نوزاد نارس را کم کند و به رشد سالم جنین کمک نماید. پژوهشها نشان داده است عصاره لبو می تواند میزان کلسترول کل و تری گلیسرید را کم کند و در مقابل، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. خاصیت کاهش دهنده کلسترول لبو ترکیبات فیتونوترینت و فلاونوئیدهای موجود در آن نسبت داده می شود. سرانجام، لبو تنها یک خوراکی زمستانی نیست؛ بلکه یک داروی طبیعی برای حفظ سلامت بدن است که مصرف منظم آن می تواند از قلب تا کبد، از گوارش تا مغز و از خلق وخو تا عملکرد ورزشی را تحت تأثیر مثبت قرار دهد.


منبع:

1404/07/20
09:43:38
16
5.0 از ۵
تگهای خبر: باكتری , بیماری , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵

لینک دوستان دكتر ایزی

دکتر ایزی Drez.ir

تگهای دكتر ایزی

drez.ir - حقوق مادی و معنوی سایت دكتر ایزی محفوظ است

Dr EZ دكتر ایزی

پاسخ به سوالات پزشکی
drez.ir: سلامتی در دسترس، در هر زمان و مکان